Az Audi csak 2015-re élesíti a következő generációs szuper sportautója megjelenését, a típus rajongói persze nem tudnak eddig várni - a pletykák és találgatások már most megindultak.

Ebben a ligában játszik egy fiatal német tervező, Sebastian Kunz is, aki egy döbbenetesen szép elképzelést vázolt fel az új R8-ast illetően. Az ihletet a Frankfurti Autószalonon bemutatkozott Nanuk koncepció adta, ezt vegyítette az aktuális típus jellemző vonalaival.

Az Audi Nanuk koncepció Frankfurtban

Az előzetes hírek szerint a szintén kint debütált új Sport Quattro-hoz hasonlatosan az R8 is Matrix LED lámpákat kap majd, így a fényforrások erről a típusról származnak. A rövidebb oldalsó beömlők, valamint a dupla hátsó diffúzor szintén az eddig tudható infók közül jött, előbbi ezek közül a terven is megjelenik.

A Lamborghini Gallardo utódjával azonos padlólemezre épülő sportautóhoz a 4.2-es V8-as és az 5.2 literes V10-es erőforrás - még izmosabb formában - egyaránt elérhető lesz. Ugyanakkor a hírek gazdaságosabb üzemanyag felhasználásról is szólnak.

Reméljük, a végeredmény valami hasonlóan ütős design lesz az Audi részéről is!