Komoly kihívóra akadhat a világ legerősebb Volkswagen Golfjaként ismert 16Vampir! Az 1.013 lóerős kettes Golf a világ első 8-másodperces Golfja, 1.8 literes, borzalmasan megturbózott KR erőforrásával, valamint összkerékhajtásával elért 8,896, majd 8,657 szekundumos negyedmérföldes idejével több, mint egy évig tartotta a rekordot.

A trónfosztás végül házon belül történt meg, folytatásaként ugyanis a német csapat - szintén 16Vampir néven - új projektbe fogott, mely már egy 1980-ban gyártott MK1-re épül, immáron 4.25 baron töltő turbóval, 1.000 ló feletti teljesítménnyel és 8,652-es idővel.

Kicsin múlott, hogy a rekordot nem csaklizták el tőlük: a német S-Turbotechnik kettese két napja hivatalosan 8.77 másodpercet futott negyedmérföldön, amivel ha az általános rekordot nem is döntötte meg, már pislantásnyira járt csak a trónfosztástól! Hozzá kell tenni, ezen a szinten már minden századért vért izzadnak a tunerek, az egy tizedmásodperces különbség ledolgozása komoly munkát igényelhet majd.

Az autóba a legerősebb Golf IV szériából származó R32-es V6-os blokkot tették 3.3 literre felfúrva, komoly turbórendszer és szintén a 4motion összkerék-hajtás társaságában.

A futamról természetesen videók is készültek, irgalmatlan, ahogy kilő a gép!

És itt a bizonyíték!