Így épült élhetőbb multimédia a gyárilag szegényes Infiniti rendszerből a Gálffy Tuning műhelyében

Múlt hétvégén a Gálffy Tuning vadonatúj főhadiszállásán jártam Dunakeszin, nem véletlenül: már évek óta vadásztam a megoldást, hogy imádott Q60-asom egyetlen kevésbé tetsző részletét, a gyári multimédiát kissé élhetőbbé tegyem. Most végre van megoldás!

Aki ismeri a típust, jól tudja, hogy a két szép, nagy lcd-ből álló infotaintment rendszernek sajnos csak az első használatig fog felhőtlenül örülni. Mikor először beültem az autóba, az első gondolatom az volt, hogy milyen jól kiteszem majd rájuk telefonról a Waze-t, vagy a Google Maps-et, emellett de jó lesz majd rajtuk e-maileket, üzeneteket és mindenféle multimédiás tartalmakat is nézni egyúttal.

Hamar rá kellett döbbennem, hogy ez csak egy hiú ábránd marad csupán, hiszen a gyári multimédián az Infiniti esetében ilyesmiről szó sincs. Sőt, míg a legtöbb új autónál már alapvető funkció mondjuk az Apple CarPlay - amivel egyébként simán kiegyeztem volna - ehhez a modellhez még utólag sem elérhető.

Ehelyett van a barátságtalan, dvd-kről bonyolultan frissíthető gyári navi (már a 370Z-ben is utáltam), egy faék egyszerű menü a felső, valamint néhány butácska app az alsó kijelzőn, a multimédiás örömök terén pedig meg kell elégednem a 360-as kamera képével, jobbára tolatáskor...

Múlt hét óta azonban teljesen megváltozott a világ. A felső kijelző egy új alaplapot, valamint egy interfészt kapott Gáboréknak köszönhetően, amivel gyakorlatilag egy teljes értékű, beépített tabletetté változott. A számos alapfunkció - köztük defaultból az Apple CarPlay - mellett, a Google Play áruházából gyakorlatilag bármilyen applikációt letölthetek és használhatok a kijelzőn, legyen szó levelezésről és böngészésről, Youtube-ról, Google Mapsről, de akár bármilyen játékról, sőt TV-zésről, Netflixről, vagy akár az HBO GO-ról.

A dolog további szépsége, hogy mindez továbbra is egy az egyben a gyári rendszeren fut. Nem kellett fejegységet, kijelzőt cserélnem, minden gyári funkció maradéktalanul megmaradt, minden gyári kezelőszerv ugyanúgy együttműködik a szettel, sőt, egyetlen gombnyomással tudok váltani az Infiniti eredeti, gyári szoftvere, valamint az új felület között.

A beépítés cirka 2 órát vett igénybe mindennel együtt, ehhez a teljes középkonzolt szét kellett szedni, de jól látszott, hogy nem ez az első Infiniti, ami megjárta az Alagi-majort. A végeredménnyel teljesen elégedett vagyok, sőt, sokkal jobb lett, mint amire számítottam: a full gyári szett maradt meg egy remek extrával - őszintén, ha ehelyett egy totál új, a gyáritól teljesen idegen fejegység került volna be, nem biztos, hogy nekivágtam volna.

Ez a processzoros megoldás nem csak Infinitihez, de számos más típushoz is elérhető, a srácokat pedig bátran ajánlom bármilyen autó-multimédiás témában. A náluk tett látogatásomat részletesebben megtaláljátok a fenti videóban, ha pedig már influenszerkedtem egy sort, hoztam egy kis kedvezményt is az AMTS / Carstyling közönsége számára.

A Gálffy Tuningnál vásárolt és beszerelt interffészes multimédia-okosításra 10% egyszeri kedvezményt kapsz, amennyiben megrendelésnél a

CARSTYLING1

kuponkódot használod. A kedvezményt telefonos és bármely formájú elektronikus rendelésnél  is tudod használni egészen az idei AMTS zárónapjáig, június 27-ig.

Az upgrade ára az autó típusától is függ, a belépőszint 275.000 Ft-tól kezdődnek, erre jönnek rá az extrák, amennyiben kellenek (pl. utólagos tolatókamera, vagy 360-as kamera, TV-tuner stb). A szerelési költségre cirka 25.000-et kell számolni, így nagyságrendileg 300.000 Ft-ból jön ki egy ilyen móka - mínusz természetesen a Carstyling kuponkódos kedvezmény ;)

További infókért nézz szét erre: