Na igen eltelt egy újabb év, vagy még több is bejegyzések nélkül. De a kocsi még mindig nem készült el, ez az ami nem változott. Viszont most is van egy kis progress amit most összefoglalhatok azoknak akik még idetévednek és olvassák ezt a végetnemérő sztorit. 


Igazából nem is tudom hol kezdjem. De talán a kocsi fényezéséről nem sok szó esett az otolsó bjegyzésben. Szóval az SX megkapta a BMW Pyrite Brown névre halgató metál fényezését, a Marrakesh volt az eredeti terv de úgy éreztem az már nagyon elcsépelt. De hát kitudja, mire ez kikerul a garázsból lehet ez is az lessz. Majd kapott 4 rétegnyi lakkot a normál 2 helyett, így a tükörsimára való polírozás sem okoz majd gondot.

A motortérhez rendeltem vagy 3 féle lila metál port vagy csillámport nemtudom hogy nevezzem. Végűl sötét lila candy pearl pigmentet kevertem átlátszó bázisba, amit az előre feketére fújt felületre vitt fel a festő. Ez lett az eredménye, bár képen jobb színe van.

Miközben a kocsi a festőnél dekkolt, kihasználtam a felszabadult helyet a garázsban és össze hegesztettem egy forgatható motortartót. Mellesleg 3D nyomtatott perselyekkel. Persze nincs még kész de a célnak megfelelt, hogy le tudjam bontani a motorról a szívócsonkot meg a többi apróságot. Majd letisztítottam mindent és feketére festettem az apróbb alaktrészeket. Nem vagyok a nagy króm felületek híve egy ilyen epítésnél, amit nem lehetett festeni lásd csavarok stb. azok sárga zink bevonatot kaptak mint eddig is midnen hasonló cucc. Igazából a motortérben szeretném a minimálra csökkenteni a csillivilli króm/polírozott-alu felületek számát. Ellentétben amit csak lehet feketére festek, a szívócsonk/szelepfedél és vezérműszíj fedél kombó pedig a wrinkle textúrás spray segítségével festettem le. Ha tehetném a sárgazink helyett minden réz színű felületkezelést kapna de az igazán szép csillogós felület eléréséhez előbb krómozni kéne es utána kaphatná meg a rézbevonatot, ez pedig árban elég meredek.

Miután az autó visszatért a garázsba megkapta az üregvédelmet. Még a motorháztető is mivel azon is kellet kicsit lakatolni. Megérkztek a hangszigetelő anyagok is, amelyeket azonnal fel is használtak az egész beltér leszigeteléséhez. Valamint a kerékívekre is felvittem pár réteg hangszigetelő trutymót, kiváncsian várom mi lesz az eredménye ennek a jópárkilónyi plusz súlynak.

Kezelésbe vettem a benzintartályt is mivel elég ocsmányul nézett ki. Azért eltávolítottam a régi festéket/rozsdát koszt, és újrafestettem. Összeszereléskor kapott egy zsír új Walbro pumpát a réfi noname helyett.

Ezután következett a fékrendszer. Összedobtam a kéziféket, s ezután nekiálltam majdnem az összes fékcső újrahajtogatásának új acél fékcső felhasználásával. Hát ez elég játszós meló volt de sikerült. Hátra a régi fékynyergek kerültek, persze felujítva. Elölre vettem egy pár s14/z32 féknyerget. Ezek a 4 dugattyús acél nyergek amikbe 30mm széles tárcsák illeszkednek. Szétszerelés, homokszórás, zinkelés után "aranymetál" porfestést kaptak. Az aranymetál port én vettem, de hogy ez ien f*s szinű lesz nem vártam... most komolyan nem vágom miért lett ilyen, lehet fehér alapot kellett volna alá festeni, nemtudom. Na mindegy is a fékrendszert kiegészítettem egy z32-ből való főfékhengerrel, majd feltöltöltöttem fékfolyadékkal.

Még több kép és egy új animáció a fejlécben itt: https://szamel.blog.hu/2019/02/12/15_bejegyzes