A Borsodi autósport? Van olyan ? ( avagy jó, hogy van de csináljátok önerőből !! )

 

Sokat gondolkodtam írjak-e, vagy lapuljak csendben. Mondanom sem kell, hogy hova jutottam csökevényes agytekervényem megdolgoztatása után. Lássuk be jó, hogy rendeznek, jó hogy vannak akik akarnak rendezni és el  megyünk ha van egy kis időnk és megnézzük. De vajon milyen háttér információval rendelkezünk ez ügyben? A felszín alatt megbúvó pénzhiány? Na jó ez nem is a felszín alatt van, ez tény! Akiknek van keretük arra, hogy némi tőkét mozgassanak azok olyan bevált produktumokban látják a reklám és haszonértéket, mint a Rallye például. Nem, nem az amatőr sprint versenyekre gondolok. Hanem a rallye 1. osztályra például. Igen, mindenki azt csinál a pénzével amit akar. A többiek meg azt csinálnak amit akarnak ? Az  igazság, ha valaki drift vagy ne agyisten gyorsulási versenyt szeretne rendezni, három dolgot kell összehoznia. Ugyan az kell hozzá, mint egy háborúhoz: Pénz, pénz és pénz. Na ha ezzel meg is volnánk akkor jön a főellenség, a bürokrácia. Kérem alássan rendben van, - és ez előtt fejet kell, hogy hajtsak – szükséges valahogy rendbe és rendszerbe szedni az egyszeri embert. Ezért vannak törvények és rendeletek. De akkor miért kell még nyakatekerten és a lehető legfurmányosabb módon intézni a papírmunkát? De semmi gond lenyeljük a békát, hiszen nem tehetünk mást. A harmadik probléma: a versenyzők. Probléma bizony ! Egy csapat,  - az autó, a versenyző és a szerelő – nem cuccolhat akárhova, kell a mozgástér és mivel róluk szólnak az események ezért, mint színész a moziban megérdemelnek kicsi figyelmet. Nem azért indulnak, egy-egy megmérettetésen mert kötelező, vagy hogy szívességet tegyenek ezt jegyezzük meg! A pályát pedig ne feledjük. Teljesen mindegy mi az a verseny amit csinálna az emberfia, kell egy pálya.

Amit megint nem egyszerű bérelni ( reptér, önkormányzati terület, gyárudvar stb.) , vagy építeni ( oh, jaj !! ). És még nem is részleteztem : tűzoltóság, mentők………

Ja igen! Borsod megye. Az ország keleti szegletében fekszik. Nem Budapest vonzáskörzetében . Na itt az első bibi. Ha már valamit csinálunk csináljuk a fővárosban!(mekkora marhaság !) A második, ha valakinél kopogtatnak ismeretlenül, hogy mit szeretne összehozni azt 2 perc után elzavarják….

Maradnak a barátok és ismerősök akik összehoznak egy-egy rendezvényt „kicsipénzből”, és örülnek, ha nem kell még nyögni az adósságot utána hónapokig……..

Még egy szösszenet. Az elmúlt pár hónapban látott valaki hasonló hirdetést? „Amatőr csapat támogatókat keres……”. Én személy szerint többet is. Valószínű még arra sem „futi” az ilyen amatőr, de lelkes embereknek, hogy legyen egy valaki aki megszervezi nekik vagy utánajár az esetleges támogatóknak. Itt is a személyes tőke dönti el hol tud indulni a versenyző.

………..megszámoltam összesen tavaly a versenyeket Borsod-Abauj-Zemplén megyében, mondanom sem kell……., és van amit az idén már meg sem tartanak…..

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!