Ezt az asztalt tenyleg az iranyu celbol szuletett hogy minden erdekesebb motorbol keszitsek egyet. A VW se nem sor se nem V motorja a legjobb alapja egy asztalnak hiszen a lenyeget epp hengerfej nelkul lehet latni.

A motort jo rozsdasan es hengerfej nelkul vettem a helyi VW specialista muhelytol a Bedrock veedubs-tol.

Mivel epp a Rover V8-as asztal epitese kozben sikerult megvenni igy par het csuszassal altam csak neki. A szetszedesnel csak egy apro nehezseg volt, a fotengely csapagyhazak 12 csucsos csavarjait imbusz vagy 6 csucsos kulccsal nem tudtam meglazitani. Gyors latogatas Ally Mcdonaldnal(lasd otodik blogbejegyzes). es mar apro darabokban volt a motor.

Kozben egy keszleten levo uvegen kiprobaltam a gravirozast es mivel eleg jol sikerult, igy mar le is lett tudva az asztal teteje :)

Az osszellitasnal az uveglap meretei megkotottek a kezeim de remelem azert a vegeredmeny nem lett tul rossz. Ami bosszanto az az uveglapokon talalhato rogzito anyak menete, mivel ezek meg mindig withworth menetesek es igy nem lehet hasznalni sima csavart a rogzitesukre csak egyedit. A masik nehezseggel is az osszeallitasnal talalkoztam, a csupasz blokk is nagyon nehez. Amikor megerkezett akkor azt gondoltam csak az alkatreszek miatt alig birjuk el ketten de szetszedve is igen nehez. Na de ha van az ember segitsegere egy 5 tonnas daru:

Az osszeallitasnal jatszottam meg a megmarado dugattyuval es hajtokarral:

A feluletkezelesre ezuttal polirozast valasztottam, de a helyi polirozo ceg egy het utan visszaadta a blokkot mert tul rozsdas es pikkelyes az oldala. Maradt a porfestes, mivel minel fenyesebb annal szebb elve szerint gondolkodnak a lehetseges vevojeloltek :)

A vegeredmeny szerintem megygyozo lett :

Jelenleg meg itt van nalam es vevore var:)