Sziasztok ! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy elmeséljem hogy jártam a kedvenc barátunkkal a KPM-el. A második ok pedig az hogy segítsek és elmondjam a még xenonnal járkáló embereknek ., milyen anyagi vonzata van ennek a dolognak (HANGSÚLYOZOM EZ AZ ÉN ESETEM !!!) . Kezdődött ez az egész azzal , hogy barátnőmmel eldöntöttük hogy elmegyünk Cserkeszölőre egy kellemes hétvégi"nyaralásra". Kiindulási városunk Kalocsa volt ahonnan a reggeli órákban elis indultunk. Röpke 1,5 óra alatt elis értük volna (200 km gond és baj nélkül, sőt olykor a rendőr kollegák feltartott hüvelykujjukkal fejezték ki tetszésüket a gépjármüvem iránt) uticélunkat de mivel gondoltam ,hogy innen márcsak 30 km a Szülőfalum Dévaványa , akkor meglátogatnám rég nem látott cimborám SPETI78-at..ill. Még Szarvason tiszteletemet teszem a már-már rokon szintre emelkedett SITTI nevű user társamnál.Sajnos ezek a találkozások a fent említett emberek különbözű elfoglaltságai miatt nem jöttek létre. Sebaj mentünk tovább Szeghalomra jó apámat meglátogatni (Ez volt a hiba!) Aki ismeri a környéket biztosan tudja milyen "kiváló" minőségűek az utak erre. Lényeg a lényeg , hogy Körösladány után az utólsó 5 km kezdeténél látom , hogy egy , az út szélén álló uriember heves karmozdulatokkal próbálja felhívni magára a figyelmemet, melyet a rikítózöld szinű kukásmellénye nem is tett volna lehetetlenné.Először még nyugodt voltam "közúti ellenörzés" mi az nekem? ..papirok rendben NO PARA....igen de ekkor ugrott elő a többi cimbora a már-már fidesz narancssárgára emlékeztető overáljában.Ekkor éreztem hogy itt fogok állni még 1-2 percet.

A beszélgetésünk hangsúlya kezdetétől a végéig baráti hangnemben és stilusban zajlot. Amikor is jött a nagy kérés:

-"Sándor , megkérném nyissa fel a motorháztetőt" ...Pff..

Kérésének én sajnos kényszerűsgéből eleget tettem. Annyi hozzá füzéssel , hogy :

-"Legyen szives felnyitni mert fáj a hátam és nem tudok kiszállni" - ami valljuk be egy sportülésben ülve és 4 pontos övekkel bebugyolálva elég érdekesen hangozhatott...de nem volt gond.

Az uriember rágta kicsit a száját , majd néhány Nánási Pálhoz hasonló mozdulattal megörökítette a Xenon égőket és trafókat. Következő kérdése volt felém:

-"Sándor, maga építette be a Xenont?"

(Már vártam ezt a kérdést, de leplezvén bűnösségemet menteni próbáltam a menthetőt..én mindent a kocsi átalakításnál minden törvényt figyelembevévő személy:P )

-"Nem én voltam , még az előző tulaj rakta be, tudom hogy szabálytalanok , most akartam kiszedni őket a napokban."

A kollega nem nagyon akart együttérzést mutatni irányomban és elkezdődőtt a túsztárgyalók álltal oly nagy előszeretettel alkalmazott "ALKU".Én magam részéről próbáltam a helyszíni bírságra apellálni..de közölte velem újonan szerzett barátom , hogy az nekem sem és édeanyámnak (üzembentartó) sem lenne túl kifizetendő. Így hát emlékül erről a felejthetetlen találkozásról kaptam egy röpke 5-6 oldalból álló Határozatot és idézést miszerint 15 munkanapom van hogy bemutassam a gépjárművet a lakhelyemhez legközelebb eső NKH bázison. (Ekkor már 25 perce álltam az út szélén). Talán hogy ez nem lett volna elég ez után még fokozódtak a fejlemények. Pár perc lelki terror után barátom oda jön és közli velem hogy :

-"Köszönjük mostmár lecsukhatja a motorháztetőt..aztán kérem fáradjon velem , lenne néhány aláírni való"...

Itt (barátnőm elmondása szerint az arcom szine erősen kezdett hasonlítani a frissen mázolf fal színéhez) , a helyzetemet nem akartam még súlypsbítani azzal sem ,hogy szabadidőmben genetikai kisérleteket végzek autókon és jelenleg is egy Astra és egy Lamborghini kombinációjában ülök. Megvártam mig a kollega elfoglalta helyét a mobil irodályában és röpke 3 mp alatt sikerült kiszálnom lecsuknom a motorháztetőt és az ajtó (erősen Guiness rekord gyanus teljesítmény). Az alig 10 helyen való aláírás után a következő szavakkal váltak el tőlem újdonsült barátaim :

-"Köszönjük ennyi lett volna , további jó utat , egyébként nagyon tetszik a kocsi és tény ami tény a Xenonnal tényleg jobban lehet látni"

A fájdalmas búcsú után folytattuk utunkat ...Részletezni szerintem nem szükséges milyen jó hangulatban telt a nyaralás.

 

2 nap múlva elkezdtem hosszú folyamatom a gépjármű újra "hivatalosan " forgalomba helyezése iránt.Pár Sikertelen próba után (és jó néhány müszaki állomás elutasítása után) utam egy emberhez vezetett , aki végül rendbe tudta rakni a dolgokat. Igaz , sajnos az első próbát itt is kudarc koronázta. A kocsi már a viszgasoron állt (viszgadíj befizetése után) és ahogy épp felállt volna a padra meg jelent a helyi vizsgabiztos(aki láttán csak egy kérdés fogalmazódott meg bennem.:Miért nem tudott ez sexuális kapcsolatot létesíteni a jó édes anyukájával hogy pont most van itt)..aki szivélyesen közölte:

-"Ez a gépjármű , ebben a megyében nem fog levizsgázni..."

És felírta a rendszámomat..bizonyítva igazát.(Eddig 20.000 ft körül járnak a kiadások).Második próbálkozásom már sikeres volt (100km el arrébb) . Igy hát 2 év müszakival lettem gazdagabb és 75.000Huf-al szegényebb..

 

Tehát ennyi lett volna a történetem ..bevallom elkerülhettem volna ezt ha tanulok egyik ismerősőm példájából aki szintén így járt, de talán az én esetem még valakinek a hasznára válhat.

 

Üdv:Sanyo007