Anno a Vr6-os epitese kozben es a Rover V8-as asztal eladasa utan volt egy par nap amikor nem volt mit csinalnom es a facebook oldalon feltett kerdesemre valaki javasolta a Mazda Wankel motorjat, valaki mar itt is mondta egy korabbi bejegyzesben . CSak egy gyors keresest csinaltam ebayen es az egyik mazda rx7 hasznaltalkatreszeket arulo elado ajanlott nekem egy csomagot(2 rotor hazzal es koztes fal) egy FD3S motorbol, ez a motor egy Rx-7 twinturbo-ban szolgalt. Ebayen valo kutakodas kozben talaltam egy haromszog alaku uveglapot is ami mar masnapra itt volt:) E azert volt jo mert igy elkezdhettem gravirozni amint megjott, Szerencses veletlen hogy az uveglap teljesen wankelrotor alaku :)

A gravirozas befejezesevel szinte egyidoben ertek ide a motor alkatreszek is. Elso latasra a tudtam hogy az eddigi legkisebb asztal lesz, szerencsere az uveglap meretben jol illeszkedik a motorhoz.


A furcsa motorhoz furcsa epites is tarsult ugyanis kulonbozo szineket terveztem a ket szelnek mint a kozep resznek.  A rotorok es a hazak polirozva es lakkozva lettek mig a kozepresz  matt feketere festve hogy kontrasztot allitson. Az elemeket osszehegsztettem, az egyik oldalon a rotor csuccsal felfele mig a masik oldalon csuccsal lefele allnak.

Es itt jott, azota gondolom bennetek is felmerulo, kerdes hogy hajtokarok nelkul hogy rogzitsem az uveget? Sajnos nem sikerult szereznem meg egy rotort, igy magam csinaltam egyedi konzolt ami szinten matt fekete lett. Az osszeszereles most nem hozott izgalmakat azon kivul hogy kellett 1-2 alatet a gyertya oldali labak ala a tokeletes vizszint miatt.

Az epites utolso fazisa elott lett kesz a Vr6-os asztal es ekkor talaltam meg a Scottish Car Show(kb mint a Carstyling Show) hirdeteset, es egy hirtelen otlettol vezerelve megprobaltam kijutni mivel hirtelen volt otthon 3 asztal(Alfa V6-Vr6-MAzda Wankel) es sikerult visszakernem a Vauxhall Prostock es a Rover V8-as asztalt. Az ido rovidsege miatt csak kinti standot tudtam berelni ami Skociaban igencsak rizikos:) Igy nezett ki a stand:

Egesz nap nagy volt az erdeklodes az asztalok irant es a nap vegere sikerult eladni a Vr6-os asztalt rekordaron :) Utohangok is nagyon jok voltak, tobben irtak a facebook oldalra es hallottam jo visszajelzeseket. Az egyik legjobban sikerult kepet megosztom veletek is: