2003ban vásároltam a magyar országon frissen üzembe helyezett svájci származású autót.

Az akkori igényeimnek teljesen megfelelt. Szempontjaim a vásárlásnál: calibra, 150hp, ehhez a motorhoz már eleve sok extra járt, klíma, és az autó fekete legyen. J

Szerencsére teljesen tuning és hifi mentes, gyakorlatilag gyári állapotban volt.

Az első pár hónap a vásárlás utáni kötelező dolgokkal ment el.

Vezérlés, olaj szűrő stb…csere, majd következett a fék, akkor még gyári méretben csak jobb minőségű (brembo) tárcsával és betéttel. Hamar megszerettem az autót, féltettem és a kényelem is fontos volt, vettem bele riasztót. Mikor már megszoktam a motor hangját kellett bele „zene” amit akkor egy alsó kategóriás pio cd lejátszó szolgáltatott.

Az első autós találózóra( győri tuning-tali) még a gyári alufelniken gurult el az autó.

Rengeteg minden újdonságot láttam, innentől kezdve gyorsabban történtek a dolgok.

Az autó alá került egy új kipufogó rendszer, egyedi készítésű koracél DTM véggel, ami fel lett polírozva. Az üvegekre SolLummar fólia került. Emblémákat, feliratokat leszedtem. A hátsó ablaktörlőt is eltávolítottam, a vonószem takaró nyílását eltüntettem. Az ajtókra zárnélküli kilincseket szereltem, a tankfedőt meg egy Audi TT hez gyártottal váltottam ki, ami elektromosan nyitható. Az autót gyárilag projektoros lámpával szerelték adott volt tehát, hogy xenon kerüljön bele. A mostani xenon árak viszont már megengedik, hogy rögtön kettő szett. Egyik a ködlámpába másik pedig a tompított izzó helyére. A helyzetjelzők BMW-k módjára duplakör alakban világítanak, az apróságok listáját gyarapítja még a rövid króm antenna, a FlatBlade ablaktörlők, króm zárak stb… Kb ennyit a karosszériáról, mivel a spoilereket nem kedvelem, matrica vagy feltűnő festés/grafika/matrica szóba sem jöhet.

 

A belső tér is változott. Elsőként egy króm váltókeret, majd szintén króm/bőr TT váltó gomb. A kézifék kar is bőr/króm markolatot kapott. Majd sikerült egy internetes aukció alkalmával hozzájutnom álmaim sportkormányához, nevezetesen momo millenium-hoz. A gyári recaro ülések széleit bőrrel vonta be a kárpitosom, és bekerült az ülésfűtés. A gyári bőr oldalkárpitokat meg egy törött autóból sikerült megvennem. Az ajtónyitókat, hogy az eddig kialakított képbe illeszkedjen lekrómoztattam. A műszerfal elég komor volt, de mint megtudtam gyártottak ehhez a típushoz limitált példányszámban fehér számlapos műszereket (keke rosberg/cliff ), amit végül egy clubtárstól tudtam megvenni. Majd egy másik segítőkész calibrástól a hozzá való kiegészítő műszereket.(olajnyomás, feszültség) A műszerek világítását az opel nem vitte túlzásba ezért kicseréltem az izzókat LEDekre, zöld/fehér színben. A műszerek további érdekessége, hogy nem a számok, hanem maga a számlap világít fehéren.

A hifit is lecseréltem. A kis pioneer cd-t egy drágább váltotta fel, A gyári hangszórókat a mac audio termékei. Mélyekhez egy monacor láda amit mac audio erősítő szólaltat meg.

A teljesítményszint nem igényelné, de biztos ami fix alapon egy kondi-t is kapott.

 

Következhet a futómű. Minden mozgó vagy kopó alkatrészt újra cseréltem. Vásároltam egy Irmscher futóművet amit próbakör után azonnal ki is szereltem. Igen… meg lehet kövezni, de ültetéssel nem tetszett sem az autó viselkedése, sem a kinézete. Szóval mennie kellett.

Ami viszont jött: Négy szép felni a ProLineWheels-től. 17” es méretben. Elsőként 205/40es gumikkal, de túlzottan peresnek találtam ezért lecseréltem 215/45-re. Ami már jobban kitöltötte a kerékjárati íveket és használhatóbb lett az autó.

Elöl Steinhoff sportféktárcsák a gyárinál ~3cm nagyobb átmérőben, ehhez a V6-os cali nyergei szorítják az ATE betéteket. Hátulra Zimmermann sportféktárcsákat szereltem és „B” omega betéteket raktam. Továbbá egy állítható Raid márkájú toronymerevítő is beszerelésre került.

 

Motor. C20xe 2literes 16szelepes, hengerenkénti befecskendezéssel, nemesacél hengerenkénti leömlővel. Elsőként egy nagyobb áteresztőképességű katalizátort kapott. Ezt követte egy „powercap” ami a beszívott levegő mennyiségén javít. Ez egy típus specifikus dolog, amit az e-bay en vásároltam, a J.F. motorsporttól és 4kw vagyis 5 lóerőt jelent. Majd a motorvezérlőbe egy irmscher chip, amitől jócskán rugalmasabbá vált az autó. A hengerfej alapos felújításon esett át. Ezután következett a polírozás, szelepfedél, vezérléstakaró, klímatartály stb… A hengerenkénti kipufogó hővédőjét koracélra cseréltem ami nem csak szebb mert fel van polírozva hanem nagyobb felületű is. A motorháztetőt FK gázteleszkópok emelik a magasba.

 

Az átalakításokat úgy próbáltam véghezvinni, hogy az autó eredeti stílusát megtartsa.

Igyekeztem az utólag bekerült dolgokat úgy beszerelni, hogy gyárinak lehessen hinni.

Szem előtt tartottam továbbá, hogy mindennapos használatra alkalmas maradjon.

Csak azt próbáltam megváltoztatni az autón, ami nem tetszett vagy jobbra lehetet cserélni.

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!