Köszöntök mindenkit aki szánt időt, hogy elolvassa, vagy csak véletlenül idekveredett, de ha már itt van kiváncsian megnézi mit lehet egy "Ti autótok"-ról regélni. Tehát. Születésem óta sok vihart vert keletcsodával utaztunk (Trabant,wartburg és a többi), de ahogy nőttem elég rohamosan 16 éves koromra jutottunk oda, hogy az akkori Trabi kombink kicsinek bizonyult, ezért hát mivel a pénz a házra van beforgatva ami már lassan 5. éve épülget szépen, ezért úgy döntöttünk pontosabban apa, hogy egy Sukit kéne nézni hiszen viszonylag jó áron lehet hozzá jutni és motorikusan kíváló már csak annyi szempont volt, hogy nagy vagyok ezért sorra lettek nézve a tipusok és így jutunk el a jelenlegi Wagon R+-hoz, továbbiakban R+;) Szóval számomra naggyon kellemes benyomást keltett hatalmas hely(viszonyúlva az előző járműhöz) és elég jó állapotban lévő kis modell. Hisz szerencsésnek modhatjuk magunkat, de inkább apát, hogy kifogott egy akkor 2éves még bejáratós modellt, hiszen egy tanárúré volt aki rendszeresen járt, illetve vezetette a szervízkönyvet és garázsban tartotta. Szóval nagy Gyöngyszem volt nekünk. Ahogy teltek az évek egyre jobban megtetszett és nem értettem miért is hordják le annyian a "Ti autótokat". Rendben a kasztni nem Atomanti anyagból készült borítás, de szerintem sokan nem azért veszik meg, hogy roncsderbizzenek. Szóval teltek az évek nőttek a kilóméterek elvitt minket kétszer a Balatonhoz és haza is hozott:), illetve a túrázásunk nagy utitársa lett. Idővel kapott egy vonóhorgot, hangszórókat és nem utolsó sorban egy kisebb mélnyomót, amihez apa csinált egy szűrőt. Az autó mindig úton van hiszen apa munkájából kifolyólag sokat jár vele(elektronikai és számítástechnikai műszerész) éjjel-nappal és megint éjjel megint nappa:). A 2008-as év nem a mi évünk volt hiszen más hanyag sofőrök figyelmetlensége miatt volt kétszer is koccanásunk. Előszőr Március közepén a Devil tuning előtt kitett demo autó keltett nagy figyelmet az autósok körében és a mögöttünk lévő sofőr annyira elméjedt benne, hogy észre se vette, hogy a sor képes megállni és bumm...Szerencsére a vonóhorog felfogta az ütközetet, de javítani kellett minimálisan a rendszámtábla környékén. A másik nagy esemény pedig szeptember környékén egy nagyobb kereszteződésben a mögöttünk haladó Bmw-s srác akaratosan közlekedett mögöttünk és mit adj isten hirtelen fékeznünk kellett és ő "szerencsésen" belénk jött. Mindez, ha nem lenne elég ebben az évben február környékén egy parkolóban meghúzták/felsértették a jobb első ködlámpa burkolót illetve a kasztnit.(Eddig évekig minden ilyen baj elkerülte kocsikarcolás ilyesmi, de úgylátszik manapság már senkit se kímélnek...)
Szóval hiába rutinos sofőr apa a maga 20 év vezetési tapasztalatával nem tud semmit se tenni a környezet által okozott figyelmetlenség ellen. Így lassan a végére érve összegezném a dolgokat:
-1. vannak részek amit kihagytam ez adódik abból, hogy lehet unalmas  lenne, illetve így is sokat írtam, de ezeket tartottam jelenleg fontosnak.
-2. Ez a kocsi nem azért lett feltéve erre a portálra, hogy hű milyen atom tuning vagy éppen ellenkezőleg kellő információ hiányában szánalmas tuning lett rajta eszközölve, ami sok User-t jellemez(kinek nem inge...!),hanem azért lett feltéve, mert ez a jármű a család Közkedvelt Gyöngyszeme lett szinte családtag sőt talán több is és úgy érzem itt volt az idő rá, hogy felkerüljön egy jó portalra és a "híre" tovább fenn maradjon, mint hű utitárs és nem úgy, mint a "Ti autótok".

Remélem nem lett elcsépelt és ha bármi észrevétel van örömmel várom az észrevételeket:)
Üdv
Milán