Az idei év egy meghatározó év a számomra. Egy régóta dédelgetett álmom vált valóra. 1,5 évvel a jogosítvány megszerzése után, elérkezett az autó vásárlás ideje. 
Ez viszont egy nehéz pont volt. Sok-sok autót megnéztem a hirdetési oldalakon, de egyik se volt az igazi. Pár dolgot tudtam csupán. Legyen benzines, ne legyen mindennapi és nem baj, ha kicsit öreg. E34, Kadett Gsi Kabrio, 145-ös boxer motoros Alfa, 190-es Merci és még kitudja mit néztem meg élőben is, de mindnek voltak nyűgjei (tudom, hogy nem lehet hibátlan használt autót venni).
Aztán egyszer csak egy nem keresett típus került elém. "Áhh ez csak egy Polo" -görgettem tovább. Aztán az, hogy 87-es az arra kényszerített, hogy visszakeressem és megnézzem. Ekkor jött a felismerés, hogy ez egy Derby. Gyors üzenet Vw-s ismerősnek, mit gondol róla. Itt derült ki, hogy jól írták a hirdetésben ez egy Polo Classic.
Az üzlet hamarosan megköttetett és egy 87-es Polo Classic tulajdonosa lettem. Első látásra szerelem volt. Ez a vásárláskor a hibákat el is fedte. Szerencsére ezek a hibák a kedvemet nem szegték és tervekkel tele épülgetünk. Alufelni már a 2. héten volt, aztán hamarosan felkerült a dupla lámpás rács, egyelőre csak egy alap zenei felszereltséggel. A tervek közt szerepel egy kis ültetés, futómű korszerűsítés, teljes fényezés, sportosabb beltér, komolyabb zenei felszerelés és egy nagyobb motorra váltás.