Gondoltam írok az EMMA autóhifi EB-ről, bár már elég sok idő eltelt azóta, de hátha érdekel valakit.

Miután a hazai versenyeken néhányan elnyertük az Európa bajnokságon való indulás jogát, elkezdtük tervezgetni, hogy hogyan is menjünk (no és hogy pontosan hova…) Foglaltattunk szállást, elintéztük, amit el kellett intézni, a bírák még egyszer átnézték az autókat. Persze, hogy ne menjen minden simán, az egyik erősítőm elromlott, így gyorsan ki kellett találni valamit. Az idő rövidsége (és, mint később kiderült, a meghibásodás jellege) miatt nem volt lehetőség a javítására, így lett egy kisebb krízis, hogy hogyanis legyen, de szerencsémre sikerült kölcsönkérni egy ugyanolyan erősítőt, mint az enyém. (Neveket nem említenék, itt is még egyszer köszi mindenkinek, aki segített) Összeraktuk a cuccot, az autót alaposan kitakarítottam, mivel ez is nagyon fontos szempont egy versenyen, és már indulhattunk is.

 

Páran úgy döntöttünk együtt megyünk, az összes autó a nagy létszám miatt amúgyse tudott volna együtt menni, így összeálltunk Sy, Dimension, gmAudio és jómagam. Szerda reggel indultunk, a kötelező körök (autópályacetlik, -matricák, tankolás, pisi, ka… naszóval minden) után el is indultunk a kb. 450 km-re lévő Welsbe. Útközben volt néhány cigiszünet, kb. mint egy középszintű bluesegyüttes európai turnéján, bár mi csak a szomszéd országba mentünk… Na de ez nem is volt baj, legalább nyugodtan tudtunk enni, és a külhonban lévő autópályapihenőket a hazaiakkal összehasonlítani. (gondolom nem kell ecsetelnem a végeredményt…) Délután olyan 2 körül meg is érkeztünk, becsekkoltunk (te jóég ez milyen egy szerencsétlen szó..) a szállodába, volt, aki már hamarabb odaért, de vártunk még egy kicsit a többi versenyzőtársra. Elfoglaltuk a szobákat, én szerencsésen választottam, egyedül aludtam egy 2 személyes ágyban.

 

Mindezek után kimentünk a verseny színhelyére. Akárcsak nálunk, összekötötték az EB-t egy elég rangos eseménynek számító autókiállítással, így egy BNV-hez hasonló kiállítási területen voltunk. A bejáratnál volt autómosó, aki úgy gondolta akár ott is moshatott autót, nekünk szerencsére nem lett annyira koszos útközben, hogy ez szükséges lett volna. A nevezés után elfoglaltuk a kijelölt helyet és nekiláttunk a takarításnak. Egy pavilonba kerültünk szinte mind (gondolok itt az SQ kategóriákban versenyzőkre, az ESPL-esek külön voltak) Nekiálltunk suvickolni, polírozni, szilikonozni, majd sikerült megegyezni a szervezőkkel, hogy az összes magyar versenyző egymás mellett foglaljon helyet, így aztán helycserék következtek. Sy és Dimension már amúgyis eláztatták szilikonnal a helyet, ahol álltak, ami által korcsolyapálya-szerű lett a padló, nem is bánták, hogy el kell állniuk máshova.

Készen is lettünk nemsokára, csillogott-villogott minden. Itt volt először lehetőségünk körbenézni kicsit a többi autót a környezetünkben. Hát vizuálisan nem csalódtunk, tényleg az EB-n vagyunk, kérdés, hogy mennyire szól jól egy igényesen beszerelt rendszer.

Zárás után hazasétáltunk, nagyon közel volt a szálloda a kiállítási területhez. Elfogyasztottunk egy középszar (Wiener Schintzel….hát itthon jobbat kapok…), viszont elég drága vacsorát a szálloda éttermében, majd nyugovóra tértünk. Ki lifttel-ki lépcsőn, ki lassabban-ki gyorsabban…

 

Most ennyire futotta, így

Vége az első résznek, folyt.köv.