Azzal kezdeném, hogy a karosszéria ismét vízszintes állapotban hever a garázsban bár ez csak ideiglenes jelenség. Még mindíg a lakatosmunkálatok folynak, bár inkább csak lassú tempóban. A szemfüles olvasók észrevehették már, hogy a kocsi bal oldala (a képen bal) picit gyűröttebb mint az egészséges lenne. Át is mértem a dolgokat a motortérben és kb 2 centivel el van mozdulva a lengéscsillapító felső foglalata, na ezt viszakell varázsolni az eredeti helyére. Majd kissé esztétikusabbá varázsolni magát a motorteret.

Időközben megjött az (új) difi is Pistától, ezúton is köszi mosoly Egy kis festés és olajcsere után készen áll majd a beszerelésre. Kérdés, hogy a difi hűtő maradjon e vagy dobjam a fenébe az egészet, akinek van tapasztalata e-téren kérem ossza meg velem, köszi nevet

Megpróbálkoztam az előző bejegyzésben említett alumínium elemek polírozásával. Nem lett tükörfényes de szerintem a célnak megfelel és nem fog elveszni a motortérben.

Megérkeztek az új első lámpáim is remélem olyan jól is fognak működni mint amilyen szépek.

S végül egy kérdéssel zárnék felétek. Próbára hoztam ezt az árnyalatot a lilából amit ma fel is fújtam pár alkatrészre ami épp elő volt készítve a festésre. Szerintetek megfelel majd ez az árnyalat a mototérbe is vagy lehetne még valamivel sötétebb? Csak a miheztartás végett a kocsi fekete lessz lila metál vagy gyöngyházzal.