Ebben a részben leírom, hogy hogyan is kezdjünk neki egy ilyen legendás gép tuningolásához és hogy hogyan tartsuk karban és persze,hogy mik is kerültek eddig és fognak még bele kerülni.

     

Ha már valaki ilyen autó vételére szánja el magát akkor érdemes tisztában lennie, hogy mi is vár rá. Nem kell megijedni nem Ferrári és társai kategória, de azért nem is Suzuki és VW. kacsint
Itthon alkatrészt nem fogsz hozzá találni a sarki alkatrészesnél, ennél fogva a Homasitát nagy ívben felejtsük el. Mindent kintről kell behozatni és ezért több-be is fog kerülni főleg ha gyári és minőségi alkatrészt rendelünk. Lehet persze bontott alkatrészt is venni azok is jók. De mindenki tudja, hogy a minőségnek és a teljesítménynek ára van. Olajból én csakis MOTUL-t használok. Mivel egy elég precíz motor az RB sorozat ezért úgy 7-8000 km-ként kötelező az olaj csere. Jobb megelőzni a motor meghibásodását mivel egy komplett motor generál úgy 10.000 euro is lehet. Én évente nagyjából csak ennyit megyek vele ezért nem kell olyan sűrűn szerelőhöz járnom. Szerelőből is érdemes megkeresni a megbízhatót és jót. Itthon csak kevesen vannak akik szakszerűen értenek egy ilyen autó szervizeléséhez. Ezek a helyek a MISSILE PERFORMANCE, TOMITSU, RED SUN SERVICE és a DT TUNING.
Karosszéria ügyileg nincsen vele nagy gond mert nemigazán szoktak rohadni. Gyári hibája minden autónak van így ennek is. A tornyok motortérben hajlamosak megindulni de egy kis odafigyeléssel ez megoldható. Nekem eddig más gondok nem voltak.
Most jöjjön a tuning része.
Itt sem szabad tesco-s dolgokat venni. Ha szépet és jót szeretnénk akkor válasszuk a minőséget és az eredetit.
A beltér: Eddig sokat nem változtattam, de már beszerzés alatt vannak az új dolgok. Már megvan a NISMO bőr váltó fej, Takata biztonsági öv, Sparco Aluminium pedálok és az eredeti Skyline szőnyegek.

TAKATA

Ami még jönni fog az a Recaro vagy Bride sport üllés, Nardi sport kormány.
A külső: Én a "Kevesebb néha több" elvet vallom. Erre az autóra nem kellenek nagy szárnyak meg küszöbök, Így szép alapból ahogy van. Majd idővel kapni fog egy teljes fényezést, de egyenlőre csak egy szolid Nismo-s matricázást kap.

                  GTR Nismo Edition

A fényezés ápolásához és csillogásáhozi is jó minőségü szereket ajánlott használni. Én a Meguiars termékeit használom. Hosszan tartó szép hatást biztosít. Nyugodtan szánjunk rá 2-3 órát és a végeredmény magáért fog beszélni.

  

És hogy otthon is tudjam a technikát nézni beszereztem egy ilyet is. Sokáig nem kell egyedül állnia a garázsban mert hamarosan jön más is. De az még meglepetés. szemcsó

Remélem elég információt sikerült veletek megosztanom. További képeket és infókat az előző posztjaimban olvashattok és a galériáim között nézhettek.
Még így a végére egy kis videó ami a Nürburgring-en készítettem a múlt nyáron és egy TV riport. Jó szórakozást hozzá.