A Fanat-X tuningcsapat alapvető tagja, Evo Dave, összekalapált magának egy mattfekete kombit. A megjelenés gonosz, a hajtóerő oké, csak a csomagtartó tartalma miatt kell magyarázkodnia. De azt mindig.

A húsvéti Carstyling Tuning Showra lett kész Evo Dave fekete Lanciája. Persze a kész szót meg is kérdőjelezhetjük, mert van még munka a kocsin, és hát az is látszik, hogy siettek vele. Dávid nem titkolja, hogy ha nem magának készítette volna a kocsit, így nem adja át a tulajnak. De magának készítette, mégpedig azért, hogy a korábban már bemutatott Lancia Delta HF Integrale megóvható legyen a napi autóhasználat fáradalmaitól. Előbb megpróbálkozott egy egyliteres Lancia Y-nal, de nem vált be, agyhalál módon alázkodott vele a forgalomban, nagyobb és persze erősebb autó kellett. A Dedra kombi nagyobb is, és a kétliteres motorjával erősebb is.

Így kezdődött tehát a mattfekete Dedra története. Lényegében Dávid tudta mit akar vele, a kult-autós csapatoknak akarta megmutatni, hogy egy nem általánosan elfogadott kult-gépből is lehet olyat faragni – mármint kult-stílusú tuning autót. Ezért pucolt le minden díszlécet, jelvény, villogót és antennát az autóról. Valamint készíttetett rá nagyon sima vonalú, minden légbeömlőtől mentes első- és hátsó lökhárítót, és kutatott addig a lehetőségek között, mígnem szintén rálelt a Toyota Avensis küszöbre, ami szintén az egyszerű vonalával fogta meg – némi rövidítés és szabás után rápasszolt a Lancia-ra.

A csomagtérajtót is átalakították, a belső lámpatesteket kiszerelték, a helyüket levakolták, a rendszámfészket keskenyebbre húzták – azért nem motor-rendszám, mert mindenki rögötn azt szab fel. A szín a mattfekete, amiről a fényezők tudják igazán milyen nehéz fújni anélkül, hogy ne legyen foltos. A Lancián jó lett a fújás. Második színnek az aranymetált választotta Dave, ezzel fújták le a tetőívet, illetve a felniket, amelyek jól kontrasztosítják az autót. A mattfekete felfújásánál már csak a tisztítása nehezebb. A por úgy tapad rá, mint légy a légypapírra. A fotózás előtt Dávid bútorápolót (!) kent fel rá újabb próbálkozásként. Az aranyszín mellett a karbonfólia dominál még a kocsin. Bevonták vele a tükröket, a hűtőmaszkot, a tetőoszlopokat.

Eddig nem is kell magyarázni semmit az autón. Kidumálnia magát akkor kell, amikor kinyitja a csomagtartót. Oké a csontváz, megszoktuk már, ez a Fanat-X csapat kabalája (azé Bódy Szilvi baba jobb lenne), de a koporsó az meglehetősen nyomasztó tartozéka a kocsinak. Szóval Dávid azért hurcolja magával, mert megihlette az ORFK-OBB (Országos Rendőr Főkapitányság Országos Balesetvédelmi Bizottság) korábban futtatott sokkoló kampánya, amellyel a balesetek elkerülésére akarták felhívni a figyelmet. Innen jött tehát az ötlet, hogy berámolja a kombiba a koporsót, ami az említett Carstyling kiállításon figyelemfelhívó lesz. Hogy mások is értsék, amire célozni szeretne, az autó oldalán, az üvegfelületeken végig fut egy EKG szívjel, szintén az élet értékére célozva. Igaz az emberek kérdései alapján nem teljesen egyértelmű az „árukapcsolás”.

Szerencsére azért más is változott az utastérben. Elsősorban a karbon-fólia jelenléte a meghatározó: a kormányközép, valamint a belső, egykori famintázatú műanyagok mindegyike vett fel karbon ruhát. Amúgy bent ezen kívül még kevés a változás, a gyári időmérő órát egy vákuum-mérőre cserélte Dávid, így figyelheti a motor állapotát, és hogy mennyi üzemanyagot tol a hengerekbe. Valamint beszereltek egy hifi-készletet is. Vibe hangszórók, FLI négyutas erősítő, JVC DVD-fejegység az alapkészlet. A mélynyomó 25 cm-es. Hátra beszereltek egy tft monitort, így a kiállításokon nem unatkoznak, ahol van hálózati csatlakozási lehetőség még a PlayStation 2-őn is tudnak játszani.

A kocsi még nincs teljesen kész. Hátul már megkapta a 12 cm-t ültető rugókat, elölre még csak most érkeztek meg. A felnik 16 colos Zender modellek, amelyekre 195/45 R16-os Good Year F1 gumikat húztak. A továbi tuning útja még nem teljesen eldöntött. Ugyanis a kocsi padlólemeze megengedi, hogy megkapja az Integrale összkerékhajtását, és épp van is egy bontandó autó a látókörben. Igazán csábító projekt egy összkerekes kombi építése!