Sok mindent szokás a Bugatti Veyronhoz viszonyítani, pláne ha csúcsra húzott Nissan GT-R-ekről van szó. Az viszont meglehetősen ritka, hogy egy ilyen jellegű futamra a gyakorlatban is sor kerüljön.

Szerencsére itt van az oroszok Unlim500+ kategóriája, ahol - több nívós ellenfél mellett - minden idők legerősebb szuperautójával is összemérhették a Nissan GT-R-t.

A Porsche GT3, vagy az Aston Martin Vanquish nem jelentett különösebb akadályt

A videókon a japán sportautó egy moderáltan felhúzott változatát láthatjuk versenyezni. Az SMP Racing Ekutek Stage 2-es tuningcsomagjával a felpumpált Nissan GT-R 700 lóerő leadására képes, míg a gyári Bugatti Veyron gyári 987 lovat mozgósít.

A remek startnak köszönhetően a Nissan egy negyed mérföldet 11.922 másodperc alatt tette meg, míg a Bugattinak ehhez a távhoz 11.282 szekundum kellett.

Szoros eredmény született egy mérföldön A Bugatti ellen

Egy mérföldön viszont csökkent a hátrány: a japán harcosnak 28.788 másodperc, míg német vetélytársának 28.341 másodperc alatt volt meg a táv, a végeredmény tehát igen szoros lett.

A Nissan ismét csak megerősítette, hogy nem feltétlen kell csillagászati összegeket leperkálni, ha az ember egy brutális teljesítményű sportkocsira vágyik. Vetélytársaihoz képest ugyanis a GT-R jóval kedvezőbb áron megkapható és mint látjuk, teljesítményben nem marad el méregdrága vetélytársaitól, sőt...

Ha 700 pacival ilyen az eredmény, csak elképzelni lehet, mit művelne a jelenlegi 1.700 lóerős rekorder a Switzer gondozásában, vagy az AMS Alpha Omegája a 7 másodperces negyedmérfölddel.