Seat Leon - Clear Design

Hat év meglehetősen hosszú idő, különösképpen, ha ezt egy autó és tulajdonosa kapcsolatán keresztül szemléljük. Ennyi idő alatt még egy Ferrari is könnyen érdektelenné válhat tulajdonosa számára, így szinte tökéletes négykerekűt kell alkotni ahhoz, hogy egy fanatikus autótuner hat éven át egyazon típusban lássa meg a számtalan különféle átépítési lehetőséget. Most pontosan egy ilyen autóról kívánunk néhány szót szólni.

Nos... úgy tűnik, a Seat a 2003-as Leon képében egy ilyen autót alkotott, amelyből Balázs a típus hazai debütálását követően be is szervált egyet magának - számos gyári tuningelemmel felvértezve. Később belátta: nagy hiba volt a 30 milliméteres ültetésért, jel nélküli hűtőrácsért, gyári sportdobért, sötétítő fóliáért és tetőszárnyért sok százezret a szalon kasszájába tenni, amikor ekkora összegből egy komplett külső átépítést is kérhetett volna valamelyik tuning-garázs szakitól.

A brutális átépítés kezdetben csak finoman, egy piros alvázneon-szett, egy diszkrét hátsó szárny és néhány lökhárító-toldat felszerelésével kezdődött, amelyet a hátsó Lexus-lámpák, a krómozott M3-optikás visszapillantók, az 55 millis ültetésről gondoskodó sport rugók, a tükörpolírozott toronymerevítő és a húsz millis nyomtávszélesítések követtek. Balázs rengeteg autós találkozóra és szépségversenyre eljutott szeretett autójával, ahol a látottak és hallottak alapján tervezgette saját négykerekűjét.


Profi HIFI-install

A megvilágosodás - ahogy ő mondja - 2006 nyarán érte el, amikor Balázs összes megelőző munkáját semmibe véve darabokra szedte, majd a nyugaton ekkortájt tért hódító clear design stílusban építette újjá autóját. Az átépítési munkálatokban olyan szinten elmerült, hogy a hazai csatornákon akkoriban slágerként futó Majka-féle tuningshow is sorba állhatott volna nála a szakmáért. Kezdjünk hát bele...

A karosszéria teljes lefalazását a sárvédők enyhe szélesítése és a motorháztető morcosítása követte, a munkafolyamatból természetesen a gyári anyagokból átalakított és letisztított lökhárítók sem maradhattak ki. Az M3-as króm tükröket csepp formájú egyedek váltották fel, majd az egész vas egyedi bordó gyöngyház fényezést kapott, egy picike airbrush-sal a tanksapkán. A gyönyörűre sikeredett fényezés láttán a tulaj lemondott a kezdeti tervekben szereplő színes, csilli-villi matricázástól, helyette xenon-izzóval szerelt króm-fekete angel eyes fényszórókkal és LED-es hátsó lámpákkal ajándékozta meg autóját.

Az ablakok sötét fóliázása mellett kőfelverődés ellen védő átlátszó fóliával vonták be a lökhárítók, a motorháztető, a visszapillantók és a sárvédők teljes felületeit, majd felszerelték a 18 collos Mille Miglia görgőket. (a fényképezés után kerültek beszerzésre a 235/35-ös gumikkal szerelt két részes, 8.5 x 19"-os versenyfelnik, egyenként 35 krómozott csavarral összefogatva)


Tetszetős belső tér

Az 1.6 tonnás autó 130 lóerős teljesítményében a chiptuningon kívül direktszűrő is közre játszik, az autó alatt pedig komplett 50-es kipufogó rendszer dolgozik sport katalizátorral, gázgyorsító középdobbal és közel 140 dB hangerejű sportdobbal, rejtett dízel végződéssel a hátsó lökős mögött. A tengelyek végeire 330 milliméteres mart féktárcsákat, magas teljesítményű karbon fékbetéteket és repülőgép-alumíniumból (!) készített ultra könnyű, hat dugattyús féknyergeket szereltek, majd a sport futóművet levegős rendszerre cserélték. Talán ennek köszönhető, talán nem, de Balázsék egyelőre nem mérték meg a verda végsebességét.

A belső térbe piros neonszálak, Recaro félbőr sportülések, 34 centiméteres, piros-fekete bőrözéssel ellátott sportkormány került, az autó ezen felül radardetektorral, valamint a tulajdonos becenevére készített rendszámtáblával is rendelkezik - ahogy azt a képeken is láthatjuk. Mindez persze nem lenne teljes a professzionális HIFI-beépítés nélkül, amelynek képviselőit az ajtókban és a csomagtérben is az autó színére fényezett üvegszál elemekbe ágyaztak.


Morcosított géptető és angel eyes

A DVD-lemezekkel is elbánó fejegységet két darab, egyenként 2.200 Wattos erősítő és egy kondenzátor segíti az ajtónként négy darab mélyközép, illetve a 28 millis selyem magas csipogók megszólaltatásban. A csomagtérbe épített három brutális mélynyomón kívül a műszerfalon számtalan speciális műszer és kapcsoló található, amelyek funkcióit a félreértések és váratlan meglepetések elkerülése végett a tulaj senkinek sem árulja el, csupán a következő tulajdonosnak.

A hat éven keresztül épített és alakított showautó ugyanis elérkezett arra a szintre, amikor gazdája már nem tudja (jobban mondva nem akarja) profibb szintre fejleszteni, a hat éves sikersorozat így lassan véget ér, az autó eladásra kerül. Az új tulajdonosnak pedig minden bizonnyal hosszú éveibe fog kerülni, mire új szerzeménye minden apró meglepetését felfedezi. Ha nem megy, szívesen segítünk...

Szerző: Pi-Zsi

 

Köszönöm a cikket a Stop.hu-nak

 

A képek nem a legfrisebbek, de az oldalamon úgy is fent van minden, meg már volt 1 másik cikk is a kocsimról, amit én írtam...

 

Amúgy 4 éve vagyok itt Stylingon, és lesz majd még folytatás, mert van mit írnom....