Augusztus első teljes hétvégéjén kétszer is a jól ismert kecskeméti Gokart Stadionba vezetett az utunk. Szombaton az évente esedékes Inferno Tour idei állomását látogattuk meg, vasárnap pedig egy meghívásnak tettünk eleget. Történt ugyanis, hogy az éppen aktuális házi Bérkogart Verseny mellé, partnerünk, a Drifting.hu csapata első ízben Média Gokart Kupát szervezett, melyre számos sajtós orgánum kapott meghívást, az autó, motor és a sport világából. Minden meghívott média egy versenyzőt delegálhatott a futamra, aki 270 ccm-es Honda motoros gokart nyergében mérhette össze tudását a többiekkel.

Ilyen meghívást természetesen nem utasíthattunk vissza, ráadásul a buli csak délután négykor indult, így bőven volt idő a szombat estéről rendszerint esedékes másnaposság kipihenésére is. A helyszínen az előző napok förtelem időjárását szerencsére megtörő, remek nyári meleg, valamint családias hangulat fogadott minket, a médiások közül 1-2 kivétellel szinte mindenki megjelent, így kb minden 5 emberre jutott egy fotós vagy videós kollega.

A médiafutamok fordulóira a „hivatalos”’ versenyek egyes felvonásai közt került sor, így volt 8 perc edzés, 8 perc időmérő, 8 perc elődöntő, valamint végül a döntő, melyben az elődöntő top 10 versenyzője mérkőzhetett meg a végleges helyezésekért. A csapatból Lúdgab volt a szerencsés kiválasztott, tekintve a háziversenyeinken is mindig ő teljesít a legjobban, valamint nem utolsó sorban ő a legkönnyebb is közülünk. Gabi igen jól teljesített a futamokon, csak a gyakorláson futott nála jobb köridőt a Motorsportal pilótája, egyébként mindig magabiztosan hozta az első helyet.

A már lámpafénynél – este 11 tájékában – lebonyolított döntő végül érdekesen alakult, mivel az éjszakába húzódó verseny miatt, a 12-ből csak 10-en maradtak a médiások, így gyakorlatilag nem volt más, mint az elődöntő ismétlése. Gábor az első helyről indult, amit tartott is, azonban a harmadik kanyarban éppen csak egy kicsit megcsúszott a gokartja hátulja, a délutáni napsütés óta már jócskán lehűlt pályán. Ezt ő gyorsan korrigálta is, azonban a mögötte haladó versenyző minderre túl nagy fékezéssel reagált, aminek eredménye egy négyes összeakadás és kicsúszás lett, mellyel gyakorlatilag a teljes élmezőny a füvön kötött ki. Gábor így pár másodpercet nyerve innen már simán vitte a versenyt, az utolsó körben végül cirka 18 másodpercet verve a többiekre.

Mindeközben remek időeredményeket is produkált, a hivatásos ligában, a 80 Kg feletti kategóriát is vitte volna, a 80 alattiban valahol a negyedik hely környékén végzett volna. A médiások közt a dobogó második helyére a Motorsportal, a harmadikra pedig a Délmagyarország versenyzője állhatott fel. Ezúton is nagy gratula mindenkinek, a szervezőknek pedig köszönjük a lehetőséget, és ezt a rendkívül kellemesre sikerült vasárnap délutánt-éjszakát :) További részletek a galériában!