Minek a cabrio?

Lassan egy éve már, hogy rászántam magam a cabrio vásárlásra, ezzel megszüntetve azt az egyetlen megmaradt ifjú kori frusztrációmat, ami abból fakadt, hogy soha nem volt tetőablakos autóm... :). Én mindig inkább a lehúzott ablakot szerettem, és nem a klímát. Szeretek a környezetem része lenni, és nem csak a szemlélője. Az sem zavar, hogy látnak az emberek. Ha nem vagy ilyen, ne vegyél cabriot.

Miért a G4 cabrio?

Vannak cabriok, amik jobban tetszenek, de elsődleges szempont volt az, hogy a nejemen kívül a két kisfiam is részese lehessen az élménynek, így az összes 2 személyes autó kiesett, nagy kedvencemmel a Fiat Barchettaval együtt. :( Nem akartam kemény tetőst, mert tetszik a vászon, és az 1140kg-os önsúly is. A kis önsúlynak köszönhetően nagyon jól fordul, élvezhetően húz, de sajnos a sok merevítés hiányában érezni a kasztni mozgását is. Kitűzött keret az 1millio volt, ami aztán szépen felhízott. Még 2000-ben volt szerencsém egy új G4-el kiállni a szalon átadó terméből, amiben aztán a legszebb (késői) legény éveimet éltem meg. Aztán házas és családos emberként vettem egy G6-ot, ami 3 évig volt meg, aztán eladtam két okból: 1. Sok volt a részlet, 2. Untam is egy kicsit, bár remek kocsi volt. Azt hiszem ennyi ok elég is ahhoz, hogy az ember pont a G4-et válassza.

Mennyibe kerül egy ilyen?

A használt piacon valahol 500e és 1.3m között van az ára itthon. Én sem akartam a legdrágábbat megvenni, így fokozatosan haladtam felfele az árlistán. 90%-ban külföldről frissen behozott autók, mindenhol a klasszikus "minden most lett cserélve, szalon állapot, sosem tört, bla-bla..." Mindenki találkozott már vele, én speciel csak most, mert már jó régen vettem használt, "idős" autót. Végül 1,07millioért vettem meg ezt az autó, mert ez már úgy nézett ki, hogy valóban költségmentesen használható. Azt tudomásul kell venni, hogy külföldön a tipp-topp G4-eket 2millio felett árulják. Amik ide kerülnek, és olcsón ide tudják adni, annak oka van. Vagy törött, vagy lepusztult (esetleg nem látszik)

És AZTÁN mennyibe kerül?

  • Agárdon vettem, és hazafelé jövet, a nyugodtabb körülmények közt kezdtem sorba venni, hogy miket kellene cserélni. Kapott váltó szoknyát, és új könyöklőket. Ezzel a belső valóban megújult, sokba nem került. Na de aztán hallom ám, hogy búgnak a hátsó kerekek. Csapágyra gyanakodtam, de sajnos a kagylósra kopott gumik voltak a zaj okai. Irány a gumis, új szett fel! :) 80.000.- :(. Persze aztán a telókat bemérettem, de szerencsére hibátlanok.
  • Azt már kiművelődtem korábban, hogy használt autónál vezérlést, folyadékokat, vízpumpát, szűrőket illik cserélni. Na de mivel a komplett fék szett is rossz volt, így 4db tárcsával és betétekkel egészült ki az akció. 250.000.-
  • Nem tetszett, hogy az ablak alatti külső léceke rohadtak, csere: 75.000.-
  • Pár hét leforgása alatt a kipufogósnál kötöttem ki. Új katalizátor, középső és hátsó dob. Minden utángyártott, de így is 65.000.-
  • Elvittem autó kozmetikába. Itt észre vették, hogy a hátsó ülés előtti szőnyeg alatt áll a hidraulika folyadék, amit a két hibás munkahenger és az egy törött h.cső nyomott ki magából. Itt választhattam volna a bontóból vásárlást, de nem akartam másik időzített bombát venni. A hengereket korrektül felújították 30.000.- ért, és vettem egy gyári kb.90cm-es csövet 80.000.- Ft-ért!!! Horror...
  • Na de aztán öröm! Ami nem tartott soká. Egy szép őszi napon szét ment a váltóm. Javítása nehézkes, így sikerült beszereznem egy 80e km-t futott váltót, garanciával. Ez az akció kb. 140.000.- Magyar Forintomba került.    
  • Felütötte magát a korrózió a jobb-első sárvédőm alján. Szakszerű javítás, fényezéssel 40.000.-

Nagyjából itt járok most az autómmal (kb. 1,85m -nél). Nagy igazság, hogy a tűzfalig fillérekbe kerül a javítás, de utána, ahova gyári alkatrészek kellenek, már annyira horror, mint egy Porsche. Lehetett volna olcsóbban megoldani a dolgokat, de a rossz alkatrészeket bontottra nem cseréltem (mert ki tudja az meddig jó?). Kivéve a váltót, mert az vagy 6-700e-be került volna... :o

k Erre csak azért lehettem képes, mert bele szerettem. Jó volt nyáron nézegetni  lenyitott tetővel a lemenő nap fényénél az udvaron, a családdal meleg éjszakákon autókázni céltalanul, csak az élvezet kedvéért. Most egy garázsban pihen, mert nem akartam télen használni. De hamarosan itt a tavasz, és indul az élvezet (meg a sz..ás). Na de ezek együtt járnak! :)