Sziasztok!

 

Bemutatnám az autóm előkészítését nagy vonalakban. Ez a rész nem kifejezetten izgalmas, de talán tudok szolgálni 1-2 jó tanáccsal.

Az előkészítés unalmas fázis, mégis nagyon oda kell figyelni, mivel a végeredmény leginkább ezen múlik. Egy rosszul gittelt vagy nem megfelelően felcsiszolt felület nagyon csúnya nyomokat tud hagyni amit aztán csak újra fényezéssel lehet eltüntetni.

Az autó kasznija nem volt olyan rossz állapotban eltekintve attól, hogy sokszor volt törve és a kaszni elemek nagy része sem a sajátja.

Horpadás kilakatolva!

A horpadások kijavításával kezdődött a munka. Egyik lakatos barátom segített ebben, mivel neki van ehhez való speciális szerszámja. Kicsit fájt a szívem mikor a szép fényezést elkezdtük néger tárcsával eltávolítani, de csak arra gondoltam, hogy majd a végeredmény sokkal jobb lesz. A néger tárcsa egyébként egy olyan kis csiszoló korong, amivel könnyen el lehet távolítani a fényezést anélkül, hogy az alatta lévő lemez felülete komolyabban sérülne. A legtöbb festékboltban be lehet szerezni, de szerintem barkácsboltokban is. A tiszta fém felület a spotterhez kellett. Ez az a speckó szerszám. Pont hegesztéssel rögzíti magát a lemezhez majd ügyesen húzkodva lehet kihúzni a horpadást. Ez már nem éppen olcsó szerszám, valamint a használatához nem árt alap lakatos ismeretek, így inkább bízzuk szakemberre. 

A lecsiszolt ív. Volt baj.

Ügyeltünk arra, hogy minél precízebbek legyünk, hogy minél kevesebb gitt keljen a kasznira. A problémát az ajtón lévő horpadás jelentette. Ehhez sajnos el kellett vinnem egy másik lakatoshoz aki több órán át "szobrászkodott" vele. Végül ez is elkészült így lehetett rozsdavédőzni és gittelni. Egy Mipa típusú rozsdavédőt használtam, festékboltokban szintén beszerezhető. Könnyű használni és annyit igazán megér, hogy egy plusz védelmet nyújtson a lemeznek.

Gittelés

Szerencsére nem kellett sok gitt mert ügyes volt a lakatos. Csak finom gittre volt szükség. Mivel eléggé bonyolult formájú az ajtó alsó része, így kellett kicsit szobrászkodni, hogy szép legyen. Az első réteg gittet felcsiszoltam csiszológéppel, majd ahol éreztem, hogy még nem megfelelő, oda még húztam egy réteget és újra becsiszoltam. Ez után fújtam rá egy kis szórógittet, hogy könnyebb legyen észrevenni ahol még "huplis". Ez után még egy pici gitt, ismét szórógittelés majd vizes csiszolópapírral átcsiszolás.

Felcsiszolva, mehet rá a szórógitt

Itt már közel a vége! 

Nagyjából ennyit tudtam írni az előkészítésről. Már zajlik a festés, arról fog szólni a következő rész!