Üdv cartársak,

 

Elsősorban magamnak vezetem majd ezt a blogot, de azt se bánom, ha netán valaki elolvassa és hozzáfűzi a véleményét.

Első bejegyzésben az eddig felszerelt/beépített/felújított alkatrészek valamint az autó és a forgalombahelyezés költségei.

Kezdjük az elején. Az autót 2007 Augusztus 20-án hoztuk München-ből. Sikerült lealkudni az árát 2700€-ról 2000-re és plusz 100€-ért még ideiglenes rendszámot is sikerült szerezni amivel hazagurulhattunk. Akkori árfolyamon az euro 248 ft. volt. Ez durván 520,8E (496E+24,8E). Erre jött még a ki és hazajövetel költsége ami durván 140l üzemanyag és 4db autópálya matrica ulletve egy 5l-es desztilált víz 15€ áron ami összesen 44,72E és persze 24 óra alatt 2500 levezetett km...

 

Hurrá, itthon vagyunk!

 

Itthon  megkezdődik a forgalombahelyezés, ami végül több mint az autó vételárának a 3/4-e. Csak listaszerűen írom le őket. Származás ellenőrzés ~25E, számlafordítás ~12E, zöldkártya 7,2E, műszaki vizsga 27E, ha jól emlékszem, EREDETISÉG VIZSGÁLAT ~25E - annak dacára, hogy már megvolt a származás ellenőrzés!, és végül a regisztrációs adó 225,8E valamint a rendszám a szélvédőmatricával és a forgalmival 18E. Ezt összesítve 340E.

 

Szervizelés.

 

Első szervizelés, természetesen nagyszervíz, minden kopóalkatrész illetve gumitömítés cseréje. Ha jól emlékszem 68E ft volt mindennel együtt.

2. olajcsere + első féktárcsák. 55E volt, ha nem csal az emlékezetem.

3. olajcsere + motor belső tömítéseinek cseréje 49E (ez nem volt cserélve nagyszervíznél)

Összesítve 172E.

 

Jöhet a tuning!

 

Az autó megvásárlásakor külsőleg elég rossz állapotban volt. Több helyen is elég erősen felütötte a fejét a rozsda, valamint a csomagtartót és a motorháztetőt elverte a jég valamikor.

Elsőnek egy Xenon szettet szereztem hozzá 12E -ért (6000K). Ha jól emlékszem ezután jött a Plazma számlap 7,5E Ebay-ről, majd kicsivel utánna direkt szűrő rezonátorcsővel és fehér helyzetjelzők Ateri-től 10E, hátsó (carbon) és első lámpák (smoked) plusz egy új plazma számlap a crx forumról 20E-ért .

A külsőhöz mivel már nagyából minden megvolt ezért jöhetett a karosszériás. Festéshez előkészítéssel, tehát szétbontással, majd összerakással és a karosszéria kijavításával, valamint az egyéni kívánságokkal -rendszám helyeinek, logo-k valamint az indexek és antenna helyeinek eltüntetésével - 110E forintba került + 10E trélerezés a festőhöz. Ezt az árat még ki kelett egészítenem egy 20E ft-os csomagtartó ajtóval és egy első merevítővel ami 3E -be fájt.

Hosszú mérlegelés után a Cappucino Brown (YR501M Honda) szín melett döntöttem és 130E-s munkadíjban egyeztem ki a Debreceni Posta autóval.

Itt tulajdonképp tarthatunk egy kis összesítést, mivel itt elég sok ideig - konkrétan fél évig nem történ számotevő változás. Akkor, hogy is volt?! Volt egyszer 142E a kasztnira és egy 130-as festés. Előtte a kisebb tételekből kijött durván 50E. Ez már elég tetemes 322E-t tesz ki.

2008 vége 2009 elején bekerült egy Spy 5000m névre hallgató 2 csatornás riasztót (motorindítással,csomagtér és ajtó nyitással), valamint beszereztem egy carpc-nek való szgépet. A riasztó beszeréles 35E és maga a riasztó 22E volt. A carpc-t még nem írnám le, mivel se beépítve se véglegesítve nincs még. De külömben 27E volt újonnan ez a pár alkatrész ami még megvan.

Márciusra be van tervezve az autó kárpitozása valamilyen barna & krém színvilágra. Ez kb 120E-be fog kerülni, de ez egy másik történet.

 

Tehát így a végére csak a számok maradtak:

   565,52E Vételár és hazahozatal

   340E Forgalombahelyezés

   172E Szervizelés

+ 389E tuning( a pc és a kárpitozás nélkül)

1,466M ft-

Körülbelül most léptem át a határt ahonnan már nem ér többet az autó, bármit is teszek vele, de nem bánom, végülis ez egy ilyen hobbi.

Remélem hasznos információval szolgáltam annak aki elolvasta. Nekem mindenképp megérte, mert legalább tisztába tettem magamban, hogy hol is tartok.

 

 

 

üdv, DJsimi @ DelSol

 

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!