Toyota Supra kontra BMW Z4. Első olvasatra érdekes párosítás, azonban a Dotz úgy döntött, hogy kihozza a maximumot a bajor-japán szövetségből. A választás sem véletlen: ha hinni lehet a pletykáknak, a BMW új, vászontetős verziót hoz ki a Z4-ből, a japánok pedig újrateremtik a Supra-t, kupé formájában.

Az új projektautó: DD2.JZ

A DOTZ egy Z4 kupé impozáns kasztniját vértezi fel egy 2JZ GTE Toyota motorral. A háromliteres sorhatos szív messze megelőzte a korát, főleg a benne rejlő hatalmas tartalékoknak köszönhetően népszerű. Na meg persze azért, mert eredetileg a tuning szempontjából extrán közkedvelt Supra MK4 sajátja, de szolidabb paraméterekkel például a Toyota Aristo is ezzel a blokkal jött. 

Egy gonosz japán gép

Az első fázisban a 2JZ blokkot - amolyan Z4-es konvertibilis formában - hatsebességes, Getrag V160 váltóval párosítják. Ehhez a motorházat és az kardánalagutat nagyrészt újra kell építeni, a blokk és a váltó felfogatási pontjaival együtt. Mindemellett az eredeti turbórendszer is módosul, az "ikrek" helyét egyetlen, nagyobb teljesítményű csiga veszi át. Komolyabb befecskendezőrendszer, üzemanyagpumpa, valamint áthangolt vezérlés teszi fel a pontot az i-re, melynek köszönhetően 650-680 lóerőt hoznak ki a hibrid roadsterből - első körben.

A második szakasz, 2018 tavaszán kezdődik, amikor a motor további optimalizáláson esik keresztül. Ehhez további erősítés szükséges a belsőségeken - pl. dugattyúkon, hajtókarokon -  is, a végleges verziót 900 és 1000 lóerő közötti tervezik.

Ezután pedig következhet a teszt: a gyártók új modelljeivel való közvetlen összehasonlítás!

A DD2.JZ projekt partnerei

Mivel egy ilyen nagy projekt önállóan nehezen valósítható meg, a Dotz számos partnerével vállvetve vág bele a feladatokba. Íme a segítők listája:

Az RP Tools a teljes szervizhátteret biztosítja a projekthez, mely csak komoly műhelymunka mellett valósítható meg, beleértve a teljes munkaeszköz-készletet, a hidraulikus emelőket, a hegesztőegységeket, a homokfúvó berendezést, valamint a segédanyagok széles választékát.

Austrian Lowrider Show - ismerős a név, ugye? Az AMTS-t két alkalommal is megjárt osztrák csapat a futóműért felel: hogy a kerekek pontosan illeszkedjenek a sárvédőívekhez, fiúk nem csak az amerikai Air Lift Performance komplett levegős rendszerét, hanem a szakértelmet is biztosítják a tökéletes műszaki megvalósításhoz.

A CEK - Custom Engineering Koltay egy fiatal, osztrák cég, mely egyedi gyártású alkatrészekre - például kipufogórendszerekre, teljesítménynövelésre és teljes körű tuningcsomagokra - összpontosít, utcai és versenyautókhoz egyaránt. Ők főként a motorért, valamint a végső finomhangolásért lesznek felelős.

A BMW és a Toyota tesztautói már megjelentek az utakon

2012-ben a BMW és a Toyota már megállapodott egy közös sportautó fejlesztésében, a pletykák szerint pedig már két jól álcázott tesztpéldány is köröz utakon. A dolog érdekessége, hogy az egyértelműen BMW kinézetű verziót Amerikában, a másikat viszont Európában csípték el, müncheni rendszámmal. Ez utóbbi viszont egyértelműen nem BMW volt. Vagy mégis?

A Dotz különösen örül az új modell(ek) körüli felhajtásnak, így nagyobb figyelmet kap a saját, egyedülálló projektjük fejlődése is.

A Dotz megcsinálja!

A Dotz rendszeresen szolgáltat friss infókat a DD2.JZ prototípus fejlesztéseiről, melyet magyar nyelvű blog formájában a Carstyling.hu-n követhettek nyomon a következő hetekben-hónapokban.

Mit érdemes tudni az Alcar-ról?

A Dotz, AEZ, Dezent és Enzo márkát itthon az Alcar Hungária Kft. forgalmazza. A felnik mindegyike hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, H-engedéllyel is) bír, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. A kerekekhez remek 3D konfigurátort kínálnak, melynek segítségével Te is felpróbálhatod őket virtuálisan az autódra! Sőt, ha még tovább tuningolnál, kattints és játssz Te is az Alcar Playground alkalmazással, ahol számos egyéb alkatrész közül is választhatsz.

Sőt, még nyerhetsz is!

A Dotz hazai képviselete, az Alcar Hungária Kft. játékkal is alátámasztja a nem mindennapi eseményeket. Kéthetente egy-egy remek ajándékot sorsol ki a DD2.JZ posztok megosztói között, az aktuális ajándék pedig nem más, mint egy eredeti DOTZ szerelőkesztyű (L-es méretben). Amit tenned kell a megnyeréséhez az a következő:

  1. oszd meg ezt, vagy bármelyik DD2.JZ építéssel kapcsolatos bejegyzést, vagy facebook bejegyzést (itt találod az összeset) a facebook oldaladon 2018. február 21-ig!
  2. a bejegyzéshez bármilyen szöveget írhatsz, viszont nagyon fontos, hogy tedd a végére a #dotz2jz hashtaget!
  3. szintén nagyon fontos, hogy a bejegyzésed elérhetőségét állítsd nyilvánosra - "bárki a facebookon, vagy azon kívül" - mert így fogjuk mi is látni, hogy megosztottad
  4. Érdemes továbbá beláljkolni az Alcar Hungary Facebook oldalát is, hogy rögtön értesülj a friss bejegyzésekről!