Üdv mindenkinek! Az AMTS ideje alatt elég sokat pocoltam a standon, és nagyon jól esett, hogy sok néző odajött hozzám érdeklődni. Mivel nekem első AMTS volt az "öreggel" így zavaromban sokszor alig bírtam megszólalni, de végül sikerült.
Nos, lényegében az autó eleje a fiatalabb 2003-as évjáratú Passat első lökhárítójának aljából, és az 1998-as Passat B5 gyári első lökhárítójából áll össze.

Annak idején, mikor elkezdtem autós találkozókra járni, az egyik rendezvényen láttam egy nagyon szép B5 Passatot. Gyönyörű barna színnel, patika felnikkel, és egy ilyen "épített lökhárítóval". Nagyon tetszett de fogalmam sem volt róla hogy hozták össze.

Aztán évek múlva megláttam az autót darabokban egy kedves úriember udvarán, és sejtettem hogy ez az autó már nem lesz többé az utcákon. Bontásra lett ítélve. Megnéztem közelebbről, az illesztések néhol pontatlanok voltak, a festék réteg elrepedve a hegesztés mentén. Megvilágosodtam. Próbáljuk meg megcsinálni pontosabban, lesz ami lesz.

Rendeltem egy gyári B6 frontot, ABS műanyagból. A garázsomban még egy Passatra való alkatrész lapul, persze volt benne lökhárító is. A feltételek adottak voltak, már csak egy tehetséges műanyagosra volt szükség.

Egy jó barátom ajánlott is egy ilyen embert. Fiatal tehetséges műanyagos srác az egyszer biztos. Elvittem hozzá a két lökhárítót, és elmagyaráztam neki mit is szeretnék. Itt vágd el őket, és rakd össze. 

Józsi a (műanyagos fiú) még pár dolgot kérdezett, és röpke 1 hét alatt megvalósította azt, amit elképzeltem. Nyers, összerakott állapotában kicsit csúnyácskának nézett ki, de feltételeztem, ha bekerülnek a kiegészítők frankón fog mutatni. Csak legyenek jók az illesztések, és ne legyen gáz a hézagokkal.

Az elkészült nyers lökhárítót hazavittem és "felpróbáltam". Passzolt. Túl könnyű volt ez gondoltam, de most már mehet festésre.
Fényezés zökkenőmentes volt, és alig vártam hogy felkerüljön végre. Beszereztem a gyári HELLA ködlámpákat, és a nagy irányjelzőket.

Innen kezdett kicsit bonyolódni a sztori....

A "gyári" lámpák amik persze inkább után gyártottak, nem teljesen passzoltak be a helyükre. Kellett némi műanyagos finomítás. Egy kicsi ide, egy kicsi oda.
Na királyság összeállt a front, rakjuk fel nézzük meg hogy is mutat. Meg voltam elégedve, tetszett.
Sajnos tavaly szezon végére készült el, így nem sokáig élvezhettem.
De idén már egyből azzal kezdtem a nyári felkészítést, hogy feldobtam a JR-eket, és mehetett is fel a lökös.

A nagy indexeket Plasti Dip fóliával vontam be, hogy elkerüljem a "sok lámpa" hatást. Így olyan mint ha ott se lenne, pedig ott van  :)

Felraktam, szép lett, nekem tetszik. A "toldat" aljára dukálna persze egy koptató, de nem nagyon szeretném erőltetni. Így ugyanis tökéletesen "síkba" van a küszöb vonalával, és a jelenlegi futómű beállítással, kicsit gázosabb utakon sem ér le menet közben.

Azért, jobb nézne ki tejesen földre téve, de ami késik, az nem érkezik korán. Szóval egyszer majd bele kerül a levegő is.:)

Miért is fogtam hozzá ehhez? A válasz egyszerű. 3 éve van a tulajdonomban az autó, és számomra a tökéletes társ a mindennapokban, munkába járós autó. Egyedivé akartam tenni, de valami olyasmit szerettem volna, amit nem lehet boltban megvásárolni. Sokak szerint sikerült is. De TI akik olvassátok ezt a bejegyzést, tudjátok jól, ha elkezded nincs megállás.

Sokszor gondoltam rá, hogy lecserélem egy fiatalabbra, egy szebbre, de amikor megírtam a hirdetést, láttam magam előtt ahogy elgurul az utcánkból egy másik tulaj kezében. Nem...inkább itt rohad el az udvaron. Az már más kérdés persze, hogy a rá fordított időt, pénzt és energiát, nem fogja senki megfizetni.

Miért ne ötvözhetném a fiatalabb Passat külsejét, a gyárival? Fiatalabb, modernebb megjelenést biztosított neki az új "front", markánsabbak lettek a vonalak. A cél az volt, hogy minőségi legyen, a megépített lökhárító.

Nos, ennyit az elejéről, de vannak még, és lesznek is különlegességek az autón. Mindent a maga idejében. Köszönöm hogy elolvastátok. Szívesen fogadom mind a pozitív, mind a negatív véleményeket. Sajnos elsőnek kommentbe írtam le a bejegyzés első felét, rutintalanságom miatt. Nézzétek el nekem...:)

Azt biztosra merem állítani, hogy ezen kívül talán egy ilyen fronttal rendelkező Passat szaladgál az utakon, de ha tévedek és láttatok már ilyet, akkor megdőlt az elméletem.
Kérdezzetek bátran, szívesen válaszolok :)