Egyre-másra születnek a különböző trendek az autók borítását illetően: a különböző design-fényezések - flip-flop, airbrush, matt és társai - mellé évekkel ezelőtt tört be a fóliázás, követte ezt fújható gumibevonat, de ott van még a rozsda világa, sőt, láthattunk már kompletten bőrbe borított járművet is.

Az ötletek tárháza szinte végtelen, ebbe a sorba pedig akár be is illeszkedhetne a következő alkotás, melyet a Hamburgi Művészeti Egyetem egyik diákja, Lucas Denehl álmodott meg egy Volkswagen Golf II-esre. Az üvegeket és a gumikat leszámítva az autó teljes külső felületét popcorn-borítással látta el, a szemeket pedig ragasztópisztollyal, egyenként vitte fel a járműre.

A közel egy évig készült mű indíttatásáról túl sokat nem tudni. A Golf kiválasztásának okán mint a saját generációja képviselőjét jelölte meg az 1983-as veteránt, a pattogatott kukorica téma pedig "a családdal és barátokkal átélt örömöt és szép emlékeket idéz" az alkotó szerint.

Hiába, művészet, ezt nem mindenki értheti. Mindenesetre egy autósmozis vetítésre remek 2 in 1 megoldásnak tűnik a dolog nevet

Képek: Periodis del Motor