Nissan 370Z

Sokat gondolkoztam, hogy hol is kezdjem eme blogot.  Végülis visszavezettem az ősrobbanásig, de gondoltam az talán mégsem olyan érdekes sokak számára itt. Szóval lényeg, a lényeg, szerencsére már a sokadik alkalommal veszünk részt az AMTS-en.  Jó alkalom ez, hogy bemutassuk mindenkinek a munkánkat, találkozzanak velünk, illetve -nem utolsósorban- új ügyfeleket szerezzünk. A blog témájaként szolgáló autó is ezen az "úton" érkezett hozzánk. Az egyik Tuning Show-n megkeresett minket egy úr, hogy szeretne magának egy igazán komolyan és igényesen átépített tuningautót. Abban a szerencsés és kivételes helyzetben voltunk, hogy még az autót sem vette meg, mikor már érdeklődött, így a kiválasztásban is tudtunk tanácsot adni. A tavalyi show-n sokaknak tetszett az általunk átépített kompresszorossá alakított, futómű- és karosszéria-módosításon átesett Infiniti G37 kabrió.
Mondhatni így már volt némi tapasztalatunk a típussal, ezért választásunk az európai testvérére, a Nissan 370Z-re esett.


Nissan 370Z GT Edition

Elkezdtük átgondolni, illetve a tulajdonossal egyeztetni milyen is legyen az autó. Az Infinitinél erősebbet szeretett volna, ezért a teljes motorátépítés mellett döntöttünk. Mivel ugye ez nem elég, ezért feltöltött motorban gondolkoztunk. A kompresszoros megoldást elvetettük, így maradt a turbósítás. V6-os motorról lévén szó, két turbófeltöltő szükséges a megfelelő hatás eléréséhez. Tehát a végleges verzió 370Z TwinTurbo lesz.

Egy ilyen léptékű átépítés másik sarkallatos pontja a váltó kérdése. Nos ennek a mi Nissanunknak automata váltója van. Sokan mondhatják, hogy szentségtörés egy ilyen autóba automata váltót rakni, mi nem ezen a véleményen vagyunk. A mai modern automata váltók sokkal jobbak, mint elődeik, ma már képesek arra is, hogy jobban váltsanak, mint bárki kézi váltóval. Ezért nem is szabad alábecsülni a képességeiket. Ezek a váltók tökéletes összhangban vannak a motorral, szinte ugyanolyan bonyolult elektronika vezérli a váltót, mint a motort. A váltó tehát a gyári teljesítményre van méretezve. Természetesen egy ilyen átépítésnél erre is figyelni kell, ezért a TwinTurbo motorhoz meg fogjuk erősíteni a váltót is, hogy elbírja a nagyobb teljesítményt és főleg nyomatékot.
Aki rendszeresen elmerül a világháló autóépítésekről, átépítésekről szóló weboldalaiban, annak feltűnhet, hogy nem találjuk fel ezzel a sajton a lukat, a nagy vízen túl már elég sok hasonlóan átépített autó szalad. Az egészet meg lehet vásárolni komplett készletként is akár, de nem mi lennénk, ha ilyen egyszerűen lezavarnánk az egészet. Nem vettünk meg semmilyen átépítő-készletet, néhány nagyon speciális és másképpen nem beszerezhető alkatrészen kívül magunk próbáljuk megoldani az egészet.
Elkezdtük az alkatrészek kiválasztását, összeválogatását, megrendelését. A lista majdhogynem végtelen: kovácsolt dugattyúk, hajtókarok, intercooler (2db), turbófeltöltők, kipufogórendszer... Nem egyszerű a legjobbat, legmegfelelőbbet kiválasztani, megkeresni hol lehet raktáron, megrendelni, szállítást elintézni, de mivel ebben elég nagy gyakorlatunk van már, lassan összeáll a kép, érkeznek sorban az alkatrészek.
Például a kipufogórendszer is megérkezett, kicsit nehézkesen, mivel az amerikai piacra szánt verziót szerettük volna magunkénak tudni, de sikerült ezt is megoldani. Fel is próbáltunk az autóra még gyári állapotában. A rendszer az Invidia terméke, ebből a márkából már sokat eladtunk és forgalmazzuk folyamatosan, jó minőségű, jók a hegesztések és tökéletesen passzol. Jól mutat az autón is. A hangjával is mindenki elégedett, meglátjuk-halljuk később az átépített autóval hogyan szól majd, az lesz az igazi próbája.

Nissan 370Z Invidia kipufogórendszer

Nissan 370Z Invidia kipufogórendszer

Nissan 370Z Invidia kipufogórendszer

Nissan 370Z Invidia kipufogórendszer

Jelenleg a motor "házon kívül" tartózkodik, folyik a méregetés hogyan férnek el a turbók, az intercoolerek és az összes csövezés. Érkeznek az alkatrészek és halad tovább a munka...
 

Nissan 370Z motortér

www.redsunservice.hu
facebook.com/redsunservice