Folytassuk akkor ahol abbahagytuk...
Végre megérkeztek az alkatrészek, amik elengedhetetlenek a további munkához, méregetéshez.
A leömlőket felszereltük és próbálgattunk néhány turbót, melyik fog elférni, azok közül melyikkel lesz a legjobb a teljesítménygörbe. Sok hely nem marad a motorházban, az már biztos. Hogy minden elférjen, szükség van jónéhány specifikus, egyedi alkatrészre. Szerencsére ezek is vagy beszerezhetőek, vagy le tudjuk gyártani-gyártatni őket.

370Z Turbo

Komoly teljesítményű, turbós autóról lévén szó elengedhetetlen a megfelelő töltőlevegő-hűtés. Mivel az autó tervezése során a japán mérnököknek ez a szempont nem feltétlenül lebegett a szemük előtt, szükséges némi változtatás az autó elején. Lehet ugyan vásárolni készen intercoolert a twin turbo felálláshoz, a mi igényeinknek azonban ezek nem feleltek meg minden szempontból, ezért az egyedi megoldás mellett döntöttünk. A Garrett szerencsére nem csak kiváló turbófeltöltőket gyárt, hanem intercooler-magokat is, ezért az ő termékeik közül választottunk. Meg is érkeztek, nem csalódtunk a minőséget és a felépítést elnézve. Jó alapot nyújtanak az egyedi elképzeléseinkhez.

Garrett Intercooler

A leendő helyén kifaragtuk a cooler formáját hungarocellből, ezen sablon alapján készül majd el az egyedi hűtő.

370Z intercooler dummy


Ahogy azt a fenti képen észlelhettétek, a gyári vízhűtőt is lecseréljük, a nagyobb teljesítményhez egy nagyobb hűtő is jár. Sajnos a gyári vízhűtő szinte elválaszthatatlan a klímahűtőtől, ezért az új hűtőnk is egy víz+klímahűtő kombináció lett. Attól még, hogy növeljük a teljesítményt, ne mondjunk le a kényelmi felszerelésekről...

Turbóinknak szükségük van kenésre, ez nagyon fontos az élettartalmuk szempontjából. Felszereltünk egy Greddy olajteknőt a gyári helyett, ami elő van készítve további csatlakozásokkal a turbósításhoz.

Greddy olajteknő VQ37

Sikerült kiválasztani a turbókat is, a méret is stimmel, haladhatunk tovább a csövezés megtervezésével. Közben a féket is kezelésbe vettük, hogy ne csak haladjon az autó, valamint az új üzemanyagrendszer is tervezés alatt van...

www.redsunservice.hu
f
acebook.com/redsunservice