2008 Januárban bemutatkozik a SEAT Leon Ecomotive, amely 119 g/km CO2 kibocsátásával szegmensének egyik legkevésbé szennyező modellje. Ugyanebben a hónapban a SEAT martorelli gyárában legördült a 16 000 000. SEAT, amely egy ezüst színű SEAT Leon Ecomotive. A SEAT martorelli gyára február 22-én ünnepelte működésének 15. évét. A SEAT modellek számos tekintélyes díjat is begyűjtöttek, ilyen például a SEAT Altea XL sorozat kitűntetése, amelyet a „Sprint Motor” galíciai szakmai magazin 6. olvasói szavazásán a „Monospace Sprint Motor 2008” díjjal, míg 105 lóerős 1.9 TDI változatában a belga VAB (Flemish Automobile Association) az „Év Családi Autója” elismeréssel tüntetett ki. A SEAT Leon sorozatot Lengyelországban a 2007-es „Év Legjobb Autója” díjjal ismerték el, miután első helyen végzett az Auto Swiat (az Auto Bild lengyel kiadása) heti magazin Országos Autóteszt (National Auto Test; NAT) felmérésén. Az Altea sorozat a kompakt egyterűek szegmensében igazolta kiválóságát Európa egyik legtekintélyesebb DEKRA meghibásodási statisztikájának „egyterűek” kategóriájában. Az Altea sorozatot az „Autoanálisis” (benne a „Muy Interesante”, az „Autovia” és a „Coche Actual”) olvasói is a legjobb kompakt egyterűnek, a SEAT Alhambra családot pedig a legjobb egyterűnek választották. A SEAT a Genfi Autószalonon nagy sikerrel mutatja be sportos és karakteres „Bocanegra” sportkupé prototípusát, amely az új SEAT Ibiza stílusjegyeit hordozza. A SEAT március végén bejelenti, hogy a 2007-es évben 0,4 százalékkal, összesen 431 ezer darabra (2006: 429.300) növelte kiszállításait, ezzel együtt pedig 44 millió Euró üzemi eredményt produkált, ami 2006-hoz képest 136 millió Euró növekedést képvisel. Áprilisban mutatkozott be a nemzetközi sajtó számára, majd júliusban hazánkba is megérkezik az ötajtós SEAT Ibiza, amely az Euro NCAP töréstesztjén 5-csillagos minősítést szerez. Júniusban a spanyol autógyártó bemutatja a háromajtós SEAT Ibiza SportCoupé modellt illetve nyilvánosságra hozza, hogy a 2009-ben piacra kerülő, B-szegmensben vetélkedő limuzinja EXEO néven kapható majd.

2007 A SEAT két limitált modellel nyitja az évet, bemutatkozik az Altea Black&White és a Toledo Open is. A spanyol márka Shakira Oral Fixation európai turnéjának kiemelt támogatójaként Magyarországon 100 darabos limitált szériát dob piacra Ibiza FEVER néven. Februárban Magyaroszágon is bemutatkozik az új SEAT Altea XL. A Genfi Autószalonon a spanyol gyár bemutatja első négykerék-hajtású autóját, a SEAT Altea Freetrack prototípust. A tavaly év végi nemzetközi bemutatót követően Magyarországra is megérkezik a legerősebb SEAT, a 240 lóerős SEAT Leon Cupra. Szeptemberben debütál Magyarországon az Altea Freetrack szériaváltozata, amely a családközpontú Altea XL és a crossover koncepció egyesítéséből született. Október 30-án hivatalosan is megnyitják a SEAT Design Center-t Martorellben, amely 5600 négyzetméterével a spanyol autógyártás egyetlen teljes mértékben integrált, ilyen jellegű intézménye. November végén a martorelli gyár legyártja a 6 000 000. SEAT modellt, amely egy SEAT Ibiza ECOMOTIVE, 99 g/km CO2 kibocsátásával a SEAT gyár valaha készített leginkább környezetbarát autója.

2006 A 2005-ös frankfurti motorshow újdonsága, az Altea FR januárban a nemzetközi sajtónak is bemutatkozik. Februárban még eddig nem látott formabontó reklámkampánnyal jelentkezik a SEAT hazánkban, a márciusi Genfi Autókiállításon pedig a képregényhős Michel Vaillante ihlette Ibizát leplez le a márka. Márciusban Magyarországon is debütál az új Ibiza. Júniusban bemutatkozik a Leon FR, majd decemberben a 240 lóerős Leon Cupra. Októberben már megismerheti a nemzetközi sajtó az Altea XL modellt, amely Magyarországra 2007. februárjában érkezik. A SEAT modellek 2006-ban is halmozták a díjakat, ebben elsősorban a Leon járt az élen több kitüntetéssel. A Leon FR 2.0 TDI nyerte el ugyanis Skóciában a Skót Autós Újságírók Szövetségének (Scottish Motor Press Association) „Az Év Dízel Autója” díját, mégpedig „dízelmotorja gazdaságosságának és teljesítményének elismeréseként”. A tekintélyes német Auto Bild magazin olvasói Spanyolországban a szavazatok 21 százalékával a Leont választották az első számú autónak, miközben a BMW 3-as sorozata 13,3, a Honda Civic pedig 9,9 százalékot szerzett. Egy különleges kategóriában is győzedelmeskedett a Leon: 150 flottaszakértő ugyanis ezt a modellt választotta a 2006-os év cégautójává Németországban. A történet különlegessége, hogy a SEAT kétszeres győzelmet aratott: úgy az importőrök osztályában, mint a 20.000 euró alatti ártartományban első a Leon. 2006 év végén a SEAT Leon két újabb díjjal gyarapította elismeréseinek egyébként is hosszú listáját. Ezúttal Görögországból érkeztek a jó hírek, ahol a márka kompakt személyautója két tekintélyes díjat is elnyert („Év Autója 2007” illetve „Görögország Év Autója 2007”). A német „Automobil Club von Deutschland” a Martorelli Műszaki Fejlesztőközpont két technikai megoldásáért az „AvD Innovációs Díjat” ítélte meg a SEAT számára. Mindkét fejlesztés a biztonság fokozását szolgálja, mégpedig a vásárlókra rótt extra költségek nélkül: az A-oszlopokba rejtett, függőleges állású ablaktörlő lapátok, valamint a gázolás esetén a gyalogosok sérülési kockázatát jelentősen mérséklő szerkezeti fejlesztések.

2005 Januárban a brit „What Car?” sorrendben harmadszor ítéli oda az Ibizának a „A legjobb szupermini” díjat. Márciusban a Genfi Autókiállításon leleplezik az új SEAT Leon prototípusát. Áprilisban hazánkban új sportos modelleket és vonzó dízel árakat vezet be a márka. Májusban átadják az 50.000. Magyarországon értékesített SEAT-ot. Júniusban a nemzetközi sajtónak bemutatkozik az új Leon, mely itthon szeptemberben debütál. A 2005-ös év legkedveltebb SEAT modellje az Ibiza Magyarországon, az Alhambra pedig 16,3%-os részesedésével vezető helyen végez piaci szegmensében.

2004 Walter Maria de ’Silva az Audi márkacsoport vezető tervezője megnyitja a „Konzept Design München” tervező stúdiót, ahol kreatív koncepciókat dolgoznak ki az Audi márka csoport számára. A Genfi Autószalonon bemutatkozik a nagyközönségnek a SEAT Altea mindössze öt hónappal a prototípus debütálását követően. Májusban debütál a SEAT Toledo prototípusa a Madridi Autókiállításon. Szeptemberben a Párizsi Autószalonon mutatkozik be az új SEAT Toledo és egyidejűleg Párizsban ünnepli 20. születésnapját az Ibiza. Novemberben a világ legszebb autójának választják az Alteát Milánóban és ezzel hatodik Ezzel az Altea kevesebb mint egy évvel a bevezetése után már hat különböző kitűntetést mondhat magáénak: a Legjobb Koncepcióautó 2003, Red Dot Design díj, Autonis Díj, What Car magazin: Az Év Vontató Autó díj, Auto Trophy 2004 díj. A SEAT Altea az NCAP töréstesztjein kiválóan szerepel és ezzel kategóriája legbiztonságosabb autójának minősül.

2003 Januárban Magyarországon is bemutatkozik az új Cordoba. Márciusban Genfben debütál az új SEAT Ibiza Cupra R és az a 250 LE-s Toledo, amellyel az Európai Túrabajnokságon áll rajthoz a SEAT. Ugyancsak Genfben teszik közzé az új SEAT egyterű modell skiccét. A SEAT a Barcelonai Autókiállításon mutatja be a versenypályára tervezett Cupra GT tanulmányautóját. A 60. Frankfurti Autókiállításon mutatkozik be a SEAT Altea prototípusa. Az év autójának választja a neves brit „What a car” a SEAT Ibiza-t. A SEAT első modellje november közepén ünnepeli 50. születésnapját.

2002 Három új lézerhegesztéses gyártósor kezdi működését a martorell-i gyárban február közepén. A SEAT Tango megkapja az Autonis dizájn díjat áprilisban. Május végén bemutatkozik a SEAT Tango koncepcióautó jegyeit hordozó SEAT Ibiza Magyarországon, amelyből bevezetésének első nyolc hónapja után 825 darabot szállítottak ki. Nyártól kapható a tavasszal bemutatkozott Leon Cupra R hazánkban is. Barcelonában értékelik a 2001-es évet: a cég 233,12 millió euró szintű nyereséggel zárt, 480 045 darab autót gyártott, 7%-kal kevesebbet, mint 2000-ben. A Párizs-i Autószalonon bemutatkozik az új Cordoba és a 130 LE-s 1.9 Tdi motoros Alhambra. A SEAT Ibiza 4 csillagot kap, és a legjobb eredményt éri el a gyalogosvédelemnél. Október 10-én ünnepli a SEAT 10 éves magyarországi fennállását.

2001 Bemutatkozik a SEAT új családi egyterűje, a SEAT Alhambra, még ebben az évben megérkezett az új Arosa, a SEAT kisvárosi autója. Bevezették a SEAT auto emoción szlogent hazánkban is. Újdonságnak számítanak az új SEAT PD TDi erőforrások, amelyek teljesítményükkel és fogyasztásukkal már kivívták a külföldi autósszakma tekintélyét. A SEAT bemutatja saját Sport fejlesztésű prototípusát a 210 LE-s új SEAT Leon Cupra R -t.A SEAT bemutat egy extravagáns koncepcióautót, a De´Silva formavilágát tükröző roadstert, a SEAT Tango, továbbá az új Ibizát, amely hidat képez a jövő új formatervei felé.

2000 A Genfi Autószalonon a nagyközönség megismerkedhetett a Salsa nevezetű koncepcióautóval, amely Walter de ’Silva tervező keze munkája. A kocsi új távlatot nyit a tervezésben. A 250 LE-s, tiptronic váltóval szerelt jármű külső megjelenése a SEAT jövőt tükrözi. 2000 tavaszán mutattuk be a SEAT Leon-t, amely azóta sikert sikerre halmoz. A Párizsi Autószalonon debütált a SEAT Salsa emoción, amely az öt elemi erőt egyesíti magában. A SEAT csapat, Raphael Sperrer / Per Carlsson, és a SEAT WRC még a bajnokság vége előtt megszerzik az osztrák bajnoki címet.

1999 A Genfi Motorshow-on a SEAT az eddigi kék-fehér márkaidentifikációt felváltja a piros-szürke színkompozíció. Bemutatják a Formula nevet viselő 240 LE-s koncepcióautót, amelynek végsebességét 235 km/órában adják meg. Májusban piacra dobják az új Ibiza és Cordoba modelleket, illetve a Cordoba WRC E2-s rallyautót. A Frankfurti Autószalonon debütált SEAT Leon különlegessége, hogy a gyár ezzel a modellel tör be a kompakt autók piacára. Az Arosa piacra dobásával a SEAT belépett a 3 literes fogyasztású autók piacára is. A cég összesen 481.000 darabos eladást realizált, amely 11,5 százalékkal haladja meg az 1998-ban elért értékesítési adatokat.

1998 A Genf-i Autószalonon bemutatják a XXI. század SEAT-ját, a Bolero nevű tanulmányautót, és jelentősen növelik a nagy teljesítményű, sportos motorizáltságú és komfortos modellek számát. Az "Economist Intelligence Unit" elemzése szerint Martorell a világ 10 legjobb autógyárának egyike. A Párizsi Autószalonon a SEAT bemutatja az új SEAT Toledot, amely teljesen új külsővel, megváltozott karakterrel jelentkezik.

1997 A gyár 402.671 gépkocsi gyártásával történelmi eredményt ér el, az ezredfordulóra 500.000 darab gyártását tűzi ki célul. Termelékenysége 60 gépkocsi/dolgozó, naponta 2050 gépkocsit gyárt, tehát átlagosan 43 másodpercenként készül egy új SEAT. Az Ibiza Kit Car ismét világbajnok az F2-es osztályban 8 futamot nyerve egymás után. Megjelenik a SEAT Arosa és a Cordoba Vario.

1996 A termelés meghaladja a 400.000 darabot, melyből 69% exportra, 31% a spanyol piacra kerül. A SEAT Ibiza Kit Car fölényesen megnyeri a rali F2-es kategóriájában a világbajnokságot. A gyár az 1993 óta tartó veszteséges évek után először zár nyereséges pénzügyi évet, az alkalmazottak száma 12.800 fő, és jelentősen nő a gyár termelékenysége.

1995 A Genfi Autószalonon bemutatták a SEAT egyterűjét az Alhambrát, a Barcelonai Autószalonon a SEAT Inca-t és a Frankfurt-i Autószalonon a Cordoba SX-et. A Toledo TDI novemberre készült el. Májusban indultak Brazíliába az első Cordoba-k. Szeptember 26-án Fülöp trónörökös adja át a 10.000.000. SEAT-ot. Az Acropolis Rallyn a két SEAT Ibiza szerzi meg az első illetve a második helyet. 12.600 munkatárssal dolgozik a SEAT.

1994 augusztusában a Toledo gyártósorát Martorell-be viszik át. Hivatalosan bemutatják a 2.0 literes 16 szelepes Toledo-t, és az 1.8 literes 16 szelepes Ibiza-t. A SEAT-nál ebben az évben 13.600 munkatárs dolgozott.

1993 februárjában a spanyol király, I. János Károly meglátogatta a Martorell-i gyárat a VW elnökével dr. Ferdinand Piech-el. Márciusban bemutatták az új Ibiza-t, amelyből naponta 530 darab készül. Év végén bemutatták a SEAT Cordoba-t.

1992 A SEAT az egyik fő szponzor a XXV. nyári olimpiai játékokon Barcelonában. Ebben az évben 578.432 autót gyártottak, 260.000 autó került exportra.

1991 márciusában elkészül az 1.000.000. SEAT Ibiza. A Frankfurt-i Autókiállításon bemutatják az új SEAT Ibiza Sport Line-t, 1.7 literes Porsche Motorral. Az év újabb rekordokkal végződik: a termelés 520.000 db., az export 260.342 db.

1990 november 13-án, 37 évvel az első SEAT legyártása után, elkészül a 8.000.000. SEAT. Decemberben a Volkswagen a hátralevő részvényeket is megveszi, és így 99,99%-ban tulajdonosa lett a SEAT-nak.

1989 A Frankfurti Autókiállításon bemutatják a PROTO T típust. Elkezdik a Martorell-i gyár építését, amely Európa legmodernebb autógyára lesz. Kapható az első katalizátoros Ibiza. 8 milliárd pezeta profitot produkál a vállalat.

1988 július 7-én elkészül az 500.000. Ibiza. 1980-óta először ér el a gyár 1.68 milliárd pezeta profitot. Év végére 430.000 autót gyártottak.

1987 Ebben az évben 400.000 autó készült. 250.000 autót exportáltak.

1986 A 6.000.000. autó is elkészült. Június 1-én a Volkswagen megveszi a SEAT 51%-át, ezzel a SEAT a Volkswagen csoport harmadik márkájává válik. December 23-ára 75%-os részvényese a Volkswagen a SEAT-nak. Bevezetik az 5 ajtós SEAT Ibiza-t. Elkezdik a benzines Terra haszongépjármű gyártását.

1985 Bevezetik a Malaga Sedan-t. Elkezdik a Santana modell gyártását. 100.000 Polo készül.

1984 április 27-én legurul az első SEAT Ibiza a Zona Franca gyártósoráról. Pampalona-ban elkezdik az első Polo-kat gyártani. 1983-hoz képest 76%-kal növekszik az export.

1983 Legyártják az 5.000.000. SEAT-ot. Elkezdődik a Zona Franca gyárában a VW Passat gyártása. Bevezetik a Fura és a Ronda modelleket. Év végére 84.542 gépkocsit exportáltak.

1982 Új arculata van a cégnek. Szeptember 30-án ipari és kereskedelmi együttműködésről szóló szerződést ír alá a SEAT S.A a Volkswagen AG-val. A szerződés tartalmazza, hogy a SEAT 120.000 gépkocsit gyárt évente, ebből 50.000 darabot exportálnak. A SEAT forgalmazza Spanyolországban a Volkswagen és Audi márkákat, amelyeket részben importál és részben helyben gyárt le.

1981 A FIAT eladja a Spanyol Ipari Minisztériumnak a részvényeit. A vállalat új stratégiát követ, saját maga tervezi autóit, neveiket spanyol városok -Ronda, Ibiza, Malaga és Marbella- adják.

1980 májusában a FIAT úgy dönt, hogy megszakítja a SEAT-tal meglévő vállalati kapcsolatát. Ezzel a döntéssel a 30 éves FIAT-SEAT együttműködés megszűnik. Ekkor a SEAT-nál 32.000 ember dolgozik.

1979 Legyártják a 4.000.000. SEAT-ot .

1976 január 22-én Pampalonában legördül az első 124 D. Márciusban a genfi autószalonon bemutatják a 3.000.000-ik autót, a 4 ajtós 127-est. Áprilisban bevezetik az öt ajtós 131-est.

1975 Ebben az évben a SEAT bevezeti az új 131-est, a 133-ast, az új 124-es modellsorozatot, az átdolgozott 132-es dízelt, és az 1200-as Sport-ot.

1974 Elkészül a 2.000.000-dik SEAT. A SEAT forgalma 1 milliárd USA dollár, ezzel az eredménnyel a vállalat a 8. legnagyobb európai autógyártó. Piacra kerül az exkluzív 4 ajtós 127-es. Elkezdődött a 133-as gyártása. Naponta 1.900 SEAT készül. 30.000-en dolgoznak a SEAT-nál.

1973 Új autók kerülnek a bemutatótermekbe, a 132-es és az 1430-as Especial 1600. Leállítják a 600-as modell gyártását. 800.000 600-as készült. 78.000 SEAT kerül külföldre, legtöbb Nyugat- Európába.

1972 Áprilisban már kapható a 127-es modell. 50.000 autót értékesítettek az év első hat hónapjában.

1971 A SEAT Spanyolország legnagyobb ipari vállalata. 55.000 SEAT-ot értékesítenek külföldön. Elkészül az egy üléses Formula 1430-as versenyautó.

1970 Piacra kerül a 124 Coupé 1600 és az 1800 diesel. Tízszeresére nő az export.

1969 legördül a gyártósorról az 1.000.000-ik SEAT, egy sárga 124-es. Több mint 20.000 ember dolgozik a SEAT-nál. 3.500 SEAT-ot exportálnak. Piacra dobják az 1430-ast és az 5 ajtós 124-est.

1968 májusában bevezetik a 124-es modellt. 200.000 autót gyártanak évente.

1967 a 850-esből naponta 400-at gyártanak. Megalakul a FISEAT, amely a SEAT vásárlók autófinanszírozását támogatja.

1966 Elkészül az 500.000-ik autó. Bevezetik a 850-es modellt.

1965 Elküldik az első SEAT exportszállítmányt, az 1500-as modellt, Kolumbiába. Bevezetik az 1500-as modellt. Évente 100.000 SEAT készül.

1964 június 29-én Madridban megnyílik a SEAT új központi irodája. Közel 10.000 dolgoznak a SEAT-nál. Naponta 300 autó készül. Ezzel a SEAT a legnagyobb európai autógyártó.

1962 Elkészült a gépsor az 1500-as modell gyártásához.

1961 36.000 SEAT készül egy év alatt.

1960 a kumulatív termelés eléri a 100.000-es nagyságrendet.

1958 a 600-as termelését hatszorosára növelik.

1957 bevezetik a 600-as modellt. 5.000 fő dolgozik a SEAT-nál.

1956 1000 új munkatársa van a SEAT-nak. Új gyártósorokat állítanak be. A SEAT elérte első célját, egy éven belül legyártott 10.000. gépkocsit.

1955 május 5-én hivatalosan megnyitják a közel 200.000 négyzetméteren fekvő gyárat. Már 7.000 SEAT fut az utakon.

1954 93%-ban spanyol beszállítóktól veszik az alkatrészeket. Már 2.936 SEAT készült, és 1.700 munkatársa van a SEAT-nak.

1953 Az első SEAT - a 1400-as modell B-87.223 Barcelonai rendszámmal -legördül a gyártósorról. Naponta 5 autó készül, és 925 ember dolgozik a SEAT-nál.

1951 Megépítik Barcelonában 20 hektáron a Zona Franca-t, a vámszabad területen lévő gyárat.

1950. május 9.: május 9-én megalakult 600 millió Peseta alaptőkével a Sociedad Espanola de Automóviles de Turismo S.A., a SEAT. 51%-ban a Spanyol Nemzeti Ipari Intézet, 42%-ban 6 bank és 7%-ban Fiat voltak az alapító tagok.

Forrás: www.seat.hu