Az autót 2011-ben hozattam be egyenesen Japánból. Azért döntöttem a japán import mellet mert azok jobbak mint az Angolok.

Az autó 15 éves volt amikor áthozták és csak 72.000 km volt benne. Viszonylag gyári állapotút szerettem volna és ez sikerült is. A belseje megkímélt, szinte gyári állapotú volt. A kormány, a pedálok, a váltó és ülések nem voltak megkopva. Az előző tulaj csak egy új futóművet, felnit, gumikat és kipufogó rendszert cserélt rajta.

Hazahozatal után egy kicsit még garázsban pihent, aztán nagy szervizt kapott. Lecseréltük az összes folyadékot, kicseréltük a gyertyákat és a szíjakat erősebbekre, lefényeztettem a felnit és a blokkot. Sietnünk kellet, hogy elkészüljön a 2012-es AMTS-re. Még teljesen készen se lett már vittem ki a kiállításra, hogy a PhotoWheel.hu standján mindenki megcsodálhassa.

Sokat nem használom inkább csak kiállításokra és pályanapokra járok vele, meg hétvégente járatom meg egy kicsit. Múlt évben még sikerült vele kijutnom Németországba a Nürburgringre. Egy igen jó élmény volt, csak ajánlani tudom mindenkinek. Ott sikerült még Tanner Foust-al is összefutnom.

Nagyon sok külső módosítást nem tervezek mert így gyárilag is elég tekintélyt parancsoló a megjelenése. Még esetleg egy kicsit lejeb rakom és kap valami dekorációt. Itt a lényeg a motorban és a beltérben lesz. A motort felhúzzuk úgy 500 lóerőre, a beltér pedig kap egy verseny ülést, verseny kormányt. Már sikerült beszerezni egy szett eredeti szőnyeget és bőr Nismo váltó fejet és egy Takata 5 pontos versenyövet.

Folyt. köv. ;)

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!