2003 decembere volt. Karácsony jött, én meg ajándékok után rohangáltam. Valahogy kezembe került egy Képes Autó Express az egyik üzletben. Belelapoztam... És megláttam a hirdetések közt. Telefonszámot felírtam, és némi gondolkodás után fel is hívtam. Pár nappal későbbre beszéltük meg a találkozót. Az autó gyönyörű volt, jó volt benne ülni, szinte hibátlan külső, tökéletes motor. Jobbat nem is álmodhattam volna. Ott eldőlt minden.

2004 tavaszán egy kezdetleges, de nekem örömet okozó zene épült a kocsiba, aztán még ezen a nyáron kapott egy kipuffrendszert, de máshoz nem nyúltam. 2005 tavaszán felkerültek az új 16"-os Dezent alufelnik, aztán egy hónappal később beugrottak az ültetőrugók is, majd még egy hónap múlva teljesen le lett fóliázva az autó. És itt ezzel elindultam a "lejtőn", vagyis innentől már tudatosan kezdtem építkezni. Igazi dögös autót akartam. :-)

Kerestem egy üvegszálas céget, akik viszonylag jó áron elvállalták a munkát. A műhelyt nem nevezném meg (mai napig is hirdetnek itt a CS-n), mert bár formában azt hozták amit kértem, de minőségre elég szar lett. De ez csak később, a fényezőnél derült ki. De ez egy másik történet. Lényeg, hogy a fényező ismerősömnek köszönhetően sikerült megoldani a problémát. 2006-os év elején a műszerfal csinosítása következett. A gyárilag zöld fények helyét mindenhol piros vette át, valamint fehér számlapokat kaptak az órák. Tavaszra a felnik fehérek lettek, és nem sokkal később egy első toronymerevítő is került az autóba. Persze nem nyugodtam, nem volt ez így tökéletes. :-)

Ismét nyár jött, és időközben megismertem egy üvegszálazó embert, akinek a munkája elismerést érdemelt. Így hát rá bíztam az upgrade-et. Kicsit átalakult a kocsi segge, a küszöbök, pici módosítás történt elöl is, valamint egy teljesen egyedi tetőszárny is készült. Következő év tavaszáig megint nem történt semmi. De akkor kicsit szét kellett borítani a motort, és ha már úgyis szét volt szedve, befehéredtek a szívócsonkok és a szelepfedél is. És eljött az idő, hogy egy komolyabb zene is bekerüljön az autóba.

2007-ben sikerült bekerülni az akkor még kiadott Top Tuning című újságba. Még az utolsó megjelent példányt sikerült elcsípni, következő hónapban már nem adták ki. (Itt jegyezném meg, hogy kár érte, szerintem a legjobb ilyen témával foglalkozó újság volt, mert nem csak a csiribiri kiállítástuning volt benne, hanem a mindennap használható, igényes hazai autóparkot is láthattuk). Még ezen a nyáron valódi karbont kapott a kocsi orrán lévő pajzs, ezáltal megkoronázva a művet. Ezután már csak apróbb finomítások voltak az autón, érdemben sok minden nem változott.

Voltunk kiállításokon, találkozókon, és egy-két elismerést is sikerült begyűjteni. Aztán 2008 szeptemberében eldöntöttem, hogy eladom az autót, mert egy fiatalabb, erősebb példány lett a kiszemelt utód. Novemberben új gazdája lett. Reméltem, hogy jó kezekbe kerül, ismerősöktől hallottam, hogy itt, meg ott látták az autót. Jó volt tudni, hogy minden rendben van vele. De aztán 2009 szeptemberében más infót kaptam. Az autót totálkárra törték. És vele együtt a szívem is összetört...

Hát, lényegében ennyi lenne így néhány sorban az autó nálam töltött ideje. Ha valakit bővebben érdekelnek a változások, minden apróság, stb, akkor részletesebb blogot talál itt: https://alfaamore.hu/tagok/ystuc/autok/264/blog

Akinek hatalmas köszönettel tartozok a segítségért:

- Krisz33, Tiby (1976-2008 R.I.P.), dfg, Fanat-X csapat, Zottya, Zsé145, Föckös, Gerissimo, valamint Kovács Balázsnak és Szabó Zsoltinak. Köszi fiúk! :-)

 

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!