A kanadai AD Boivin Design idei év elején kezdte meg a világon egyedülálló mobil lánctalpainak forgalmazását. Az impozáns kittel gyakorlatilag bármiből 15 perc leforgása alatt lánctalpas jármű készíthető, végtelenül egyszerű működési elvvel: a hajtást minden keréken három görgő veszi át a talpakra, és már indulhat is a csapatás a legmélyebb hóban is.

A "felszerelés" hasonlóan könnyű: a talpakra történő felhajtás speciális, a készlethez tartozó rámpák segítségével történik, a szett pedig annyira univerzális, hogy semmiféle átalakítást nem igényel a járművön, a felhajtás után csupán egyszerű rögzítést igényel.

Az persze egy apró túlzás, hogy bármire fel lehetne applikálni a szettet (egy hátsókerekes autón például igen érdekesen működne). Az alapkövetelmény a 4x4 hajtás, az automataváltó és automata differenciálzár a hátsó tengelyen. Gyakorlatilag tehát elsősorban pickupok jöhetnek szóba a 25.000 dolláros (kb 5.5 millió HUF) szerkezet lehetséges alanyaiként.

A kanadai kemény telek során bizonyára nagy hasznát is vehetik a Track N Go-nak, idehaza - legalábbis reméljük - az idei szezonra sem kell Taxi 3-at, vagy Snowareget készíteni a járgányból.

Mi ilyenkor amúgy is átülünk egy másik autóba. kacsint

felszerelés 15 perc alatt

használat közben

még durvább használat közben