A szlovák Aeromobil két évtizede dolgozik alapítója nagy álmán, a közúton és a levegőben egyaránt használható repülő autón. A Jetson-család világát idéző fejlesztésük immáron három generációt ért meg, az idei modell, az Aeromobil 2.5 prototípusa pedig a sikeres teszten is túl van.

A futurisztikus gép gond nélkül használható utcai forgalomban, parkolásnál is (bár a maga 6 méterével egy kicsit nagyobbnak tűnik) állítólag csak egy "standard" autóhelyet foglal el. Ugyanakkor, a szárnyait szétnyitva és a kormánykerék közepén található alternatív kormányt használva a világ bármely repülőterén képes fel- és leszállásra.

Az Aeromobilt közúton és a levegőben is egy Rotax 912-es négyütemű repülőgépmotorja hajtja, lent 160, fent maximum 200 km/órás sebességgel. A könnyű fémváznak és a karbon borításnak köszönhetően a "kasztni" üres tömege mindössze 450 Kg, így 130 km/órás sebesség már elég is a levegőbeemelkedéshez.

A repülő autó benzinnel működik, így bármely szabvány kúton feltölthető. Egy tank földi üzemmódban (7.5 liter / 100 km-es átlagfogyasztással) 500, levegőben (15 liter / órás fogyasztással) 700 km megtételére elég.

A videó az Aeromobil 2.5 tesztrepüléséről készült. Látszik, hogy még van mit fejleszteni, de hatalmas szó, hogy már egyáltalán ilyen masina létezik, pláne teljesen önerőből létrehozva.

Arra azért még várni kell, hogy a hosszabb utakat repülő autókkal tegyük meg, egyelőre csak ez a közel sem végleges prototípus létezik, melynek továbbfejlesztéséhez - az Aeromobil 3.0-hoz - egyelőre befektetőket keresnek.