Vw Constellation Double Cab Fire Truck

Sziasztok,újfent...nem terveztem,hogy ilyen gyakran "blogolok' mostanában,de szóba került rövid idővel ezelőtt, mikoris előkerült róla egy fotó...megvallom,semmit,de tényleg az égvilágon semmit nem tudtam róla,így aztán dobhattam egy újabb fejest az internet örökké hullámzó óceánjába...mit sikerült kiderítenem? Mint minden,amire felkapjuk a fejünket, ez a monstrum is a nagy víz túl oldalán fellelhető, Braziliában,Sao Paulo városában teljesít szolgálatot.

Az alapja a Vw Constellation elnevezésű teherautó. Az "alapgép" története 2005.-ben kezdődött, az év szeptemberében mutatták be ,a tervezés/rajzolás a Volkswagen A.G. Wolfsburgi dizájn stúdiójában zajlott ám a gyártás Brazíliában,Resenda városában történik. Bemutatása,gyártása és forgalmazása előtt egy 4 éves tesztüzemen esett át a modell,mikoris csaknem 7 millió km-t tettek meg vele. Igen széles felépítmény palettával és motorkínálattal érhető el a gyártmány,amelyet -sajnálatos módon- főként dél-amerikai piacra gyártanak.

Büszkesége lehet a típusnak,hogy 2006.-ban Renato Martins ilyen géppel nyerte meg a Braziliai Formula Truck bajnokságot. (a forumula kamion leírva igen hülyén fest)
A gyártásért felelős cég a Volkswagen Trucks&Buses ami a MAN Brazil leányvállalata. Motorkínálatot tekintve elérhető 180 Le-s motorral aminek a nyomatékcsúcsa 600 Nm 250 Le leadására képes motorral ennek maximális nyomatéka 950 Nm és egy 320 Le-s 1288 Nm nyomatékú motorral is. AAz aggregátok gyártója egyik esetben sem a Volkswagen cégcsoport,2 beszállítóval dogoznak, egyik az MWM International Motorres a másik pedig a Cummins.
2007.-ben mutatták be a 3 legnagyobb modellt,ezekben a csúcsmotor,a 370 Le-s 1800 Nm nyomatékú Vww Trucks&Buses által tervezett MWM által gyártott modell ketyeg.


A tűzoltó autó alapja a 24.250 típusjelzésű Constellation ami 250 lovas 950 Nm-es motorral van felszerelve,duplafülkés, 2007 májusában adták át Sao Paulo városában,vís szivattyú rendszere az egybesült államokból származik,percenként 2900 liter víz szállítására képes,az autó saját tartályában 7ezer liter víz tárolható. A neten talált leírások és hiányos angol tudásom alapján elméletileg egy csónak szállítására is képes a szerkezet. Nos,jelentem ennyit találtam,meg még egy kicsit,de nem akartam a Vw Trucks&Buses teljes történelmét levésni....
Ha tetszett,ha érdekel,ha pozitívan tartod,vagy érdekesnek,dobj egy like-ot és oszd meg az irományt :)
Köszönöm a figyelmet,maradok tisztelettel:
Zoli a Drosztról ;)

https://www.facebook.com/ProsztoDroszt