Német vs. Japán autó

aktuális téma
Német vs. Japán autó

Ezt a topicot azért hozom létre mert kíváncsi vagyok hogy ki milyen érveket tud felhozni a két ország autói mellett, ellen. (Veszekedéseket kéretik elkerülni)

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
Sréc
2004. október 12. 17:22
Mióta 1 katagória a 405 és a Kadett????
Már bocs de ne írj hülyeségeket!
Vagy a Vectra meg a 607???? ha te tényleg így gondolod akkor kár volt megszólalnod,már bocs
Az meg hogy szerinted a kadett motorja 200-nál veri az olajat a te dolgod,én tom hogy nem így van,de mindegy.Tájékozatásodúl közlöm hogy a Kadett motorja tovább elmegy nagy javítás nélkül mint az utána következő Astráké,kicsit jobb mocik voltak bennük meg több anyag!
Ha nem ismered a német kocsikat akkor ne fikázd!!!!
Kiforott tecnika??a citroen?? nevetnem kell,és akkor még finom voltam!!!
Francia kocsikat imádó szerelő mondta hogy mibe kerül 1 BX-n a hátsó rugózásnál valami ha kimegy meg hogy milyen rohadt szar cserélni nála bármit is,ez a kiforott technika???
Mikor évtizedek óta próbálja ezt a hátsó rugázást megoldani a Citroen és a mai napig nem sikerült neki! Az emelős hidraulikára gondolok.
Addig jó amíg működik,de ha 1-er hozzá kell nyúlni vége!!!
andrewenzo
2004. október 12. 16:35
llaci1
2004. október 12. 16:31
Ha már a hangnál tartunk...
Hallottad már a Subaru Impreza WRX hangját????
Attól nincs szebb!
Luise
2004. október 12. 15:48
OFF

erröl a gondolatmenetröl jutott eszembe, a "hallomás" ténye.

vegyük példának a régi skodákat, és engem:
uton, utfélen azt hallottam, hogy lomha, meg a panelházas csiga is ráver gyorsulásban, és mikor aztán 1szer beestem a volán mögé, elfogultan álltam a géphez.

vagy a mások dolog, hogy ha valamit sokszor hallasz, azt elöbb-utobb el is hiszed... mégha nem is igaz.

OFF
liteon
2004. október 12. 15:46
német: bmw, hangja verhetetlen, nyugis;
japán: teljesítmény, élmény.....
Nem igazán tudnék választan, ezért a perfekt design és sportos autónál maradok egyenlőre... (alfa[156])
Luise
2004. október 12. 15:37
mindig tanul az ember.

én azt hitem, hogy a Lexus az amcsi, és nem japán...
MB Des!gn
2004. október 12. 15:28
MB Des!gn
2004. október 12. 15:27
Érzés, élmény? Akkor 1 Japó miért vesz német gépet???

Zoli saxo
2004. október 12. 15:23
Minden márkának van jó és van rosszabb típusa, én egyébként személy szerint francia párti vagyok,legkényelmesebb ,legszebb belvilág,legjobb dizelt ök gyártják.
Tényleg nem fikázni akarok,de hasonlíts össze 1 405-ös Peugeot 1 Opel Kadettel és te is rájösz.A Peugeot motorok életük végéig t
ökéletesen müködnek, hamarabb megy szét
a kaszni,mint a motor,vagy az elektronika,sajna ez a Opelnél nem így van,csak néz allá, 200e km.-től elkezd folyni az olaja.
Kényelem és dizájnál néz meg 1 607-est és 1 Vectrát, szintén a Peugeot nyer.
Ár kategoriában a legjobban megfizethető autók a franciáknál a Citroenek ,és ezek is szép,kényelmes ,kiforott technikájú autók, árban kb.a Forddal vetekszik ,de a különbség ég és föld.
Csak sajna nálunk a francia autókat nem ismerik el,ez egyébként a topicnevéből is kitünik,emberek nem csak németek,a japánok gyártanak autót.
De az autó ugyaúgy,mint minden tartós fogyasztási eszköz vásárlása a fogyasztói magatartáson alapszik,tehát ez egy kis marketing,melyet már kisgyereként szivunk magunkba.Akinek az tanitották,hogy a népautók jók, lásd a Trabant példát,az most is népautóval jár,akinek nem ezt tanították, vagy nem voltak elkötelezettek a szülei egyik márkával kapcsolatban sem.
Akinek a szülei szereték a Skodát az most Octáviákat is szereti, ilyen vagyok én is, de akinek a szülei nem szereték,vagy esetleg már neki lett rossz tapasztalata vele,az utálja.
Illetve befolyásolja az emberben megbújó presztismagatartás,akiben erősebb az biztos,hogy nem fog venni népautót,de akiben ez kisebb az bolodgan jár tökre megegyező tipussal esetleg szinüvel is ,mint a szomszédja.
De például a fogyasztói magatartás még az illető viselkedésében,vezetési stilusában is meglátható,de ezeknél már nem csak ez befolyásolja,hanem az egyén szabad akarata is.
A BMW,AUDI,MERCEDES-nem magyar piacra való autók ,mert sajna a magyar átlag fizetésből soha sem fogja futni rá,vagy csak 1 régire,de az már nem az a presztizs autó,mig a Japán BMW-re,azaz Hondára fogja futni.Pl.:3-as BMW 6 misi,Civic 4 misi.A Civic müszaki tartalma miatt nem a Golf versenytársa,hanem a BMW-é.

Német konszernből 1 OCtáviát vennék 1.9 PDTDI motorral.
Japánból csak benzinest ,de az úgysem fogok venni,de ha mégis akkor 1 Honda CR-v-t,vagy 1 HR-v-t vennék.
A sporots vezetőknek a japán való,a normál vezetőknek a német, és akinek a kényelem számit,meg a fogyasztás annak a Francia.

Elnézést kérek attól akit esetleg megbántottam,nem volt szándékomban.
További jó és szép tunigolást kívánok,valamint baleset mentes közelekedés.
Sziasztok:Zoli
Nereon
2004. október 12. 15:04
érzés ,élmény =>japán
pénz,nyugisabb élet=>deutsch

Szal ezért veszek egy Cuprát egy Tuareget és WRX STit!Meg még sok mindent ,legjobb lenne gyűjetni őket!
JAHH csak még meg KELL NYERNEM AZ 5ös lottót!:)))
GTAti
2004. október 12. 14:36
diver12-é az igazság!
De tény, hogy nem sok rtéleme van ilyesmin vitatkozni, minden típusnak megvannak az előnyei és hátrányai, mindenki eldönti neki melyik tetszik. Ha lenne "legjobb autó" elég unalmas lenne a világ autóparkja...
Pahoo
2004. október 12. 14:02
Deghogynem, megolhjuk autómata váltóval!
jimhun
2004. október 12. 13:31
szerintem mindkettő nagyon jó ! fateromnak eddig csak német autói voltak és soha semmi gond nem volt velük ! Nekem Hondám van és azzal sincs semmi gond.
Viszont csak német vagy japán autót vennék a többi ország szóba sem jöhetne !!!!
Ollah
2004. október 12. 12:42
Ott a pont! Bár te is alább adtad...
Ollah
2004. október 12. 12:40
Bocsesz, a megbízhatóságára írtam. Van saját kellemetlen tapasztalat is, meg van VW szervizes rokon is. Az innen-onnan összeszedett, hallomáson alapuló dolgokat most hagynám.
Tehát annyi, amit az utóbbi évek felmérései is mutatnak; megbízhatóságban már nem a németek az elsők.
Az árkategóriák szerinti rangsorolás mentén érvelni valszeg tényleg helyénvalóbb lenne, mert mondjuk senki nem tud olyan japó vasat mutatni, amibe előbb raknám bele a valagamat, mint egy 5ös Bömbibe. Ha beleraknám...
Gege
2004. október 12. 12:27
Japán! :)
SaNyEe
2004. október 12. 12:22
Japó gépek coolul néznek ki(főleg a 2002v.3 előttiek(nekem)), pörgősek a motojaik. Sokan mondták, hogy egyszerű a belsejük,fantáziátlan stb. Kérem ha valaki megvesz egy autót akkor azt nem 2 hétig fogja használni... remélem. Ha sivárnak találja akkor dobja fel, hogy neki teccen és kész.
Német oldalról meg szerintem nagyon elmentek a biztonság&fogyasztás... irányba. Itt is lehet segíteni csak tőbb $$$ köll hozzá
SaNyEe
2004. október 12. 12:16
Ha odaadnád érte a fél karod akko nem vezetheté ótót. Heh
Lordie
2004. október 12. 11:40
Minek ehhez topic?. Mindenki azt vesz, amit akar. De értelmes jól körülnézni pro és kontra.

És nem szabad lebecsülni a "konkurenciát"!
Pötty_EVO
2004. október 12. 11:39
Szasztok!

Igaz én már ennek a topicnak az elején leírtam röviden a 4-s kommentbe a véleményemet de megmondom őszintén azért mindenkit megértek valahól.

Még talán az lenne a véleményem hogy (bár lehet nincs igazam)azért a pénz is eldönt mindent sajnos.
De minden kornak úgy mint az autógyártásban is van jó és rossz oldala.
Azért a mai korban a dizel gépek hatalmas fejlödésen mentek át.Pl az új Ford Mondeo amit a Tv_ben reklámoznak.(155Le és több mint 400Nm-er).Azért az már nem semmi egy dizel géphez.
Én bevallom őszintén ha lesz másik gépem az valószinű dizel lesz.Azt nem mondom hogy olcsóbb de hosszabb távra eltudok menni és az üzemanyag is valamivel kevesebb.
Ja és azért megálják úgy érzem a helyüket a benzinesek terén is.

Még csak annyit hogy nekem igazán a 90-s évek eleje és a 2000-év körüli gépek jönnek be mint formára mint élettartalomra.
A mai gépek tele electronikával és sok hibalahatőséggel.
(de ez csak az én véleményem és remélem nem sértettem meg senkit.)

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
Összesen 941 találat 48 oldalon