Szegedi gyorsulás galéria

aktuális téma
Szegedi gyorsulás galéria

Lenne szerintetek értelme egy ilyen topicnak? Tudnánk egymásnak küldeni beszkennelt engedélyeket, kedvenc rendőreink ellen. Kormányról, felnikről, fóliáról, ülésről... Nos? Nekem élből kellene Sparco kormány, Sparco ülés, AEZ felni műbizonylat...

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3 4 5 6
Angyi
#64
2004. március 30. 20:20
Mondjuk ez megoldható úgy hogy elviszem egy helyre, feltetetetem a 70-es fóliát (ami semmit sem ér), kapok bizit, azután egy másik helyen felrakatom a 20-ast, aztán az előző helyen kapott műbizit mutogatom.

Ez igy müködik?
PelyV(T)i
#63
2004. március 30. 20:19
Na mostmár meg vagyok kavarva teljesen: 2-3 hete intéztem a matrica rendszámot, teljesen legális, KPM-nél megadták az engedélyt. Okmányiroda megrendelte a rendszámot, ekkor kérdeztem meg ott elősször: NEM KELL A FORGALMIBA BEÍRNI!

Második alkalom az asszony ment a rendszámért: Lelkére bíztam, hogy pecsételtesse bele. Kifelé menet felhívott az okmányirodából, hogy megvan a rendszám, régit leadta, de nem pecsételtek. Visszazavartam, őt meg el az ügyintéző, hogy értse már meg, hogy nem kell pecsételni, se beírni semmit.

Rendőr haver is abban erősített meg, hogy nem kell a forgalmiban szerepelnie a "D" rendszámnak. Mindenesetre a papírok az ügyintézésről a kocsiban vannak.
Angyi
#62
2004. március 30. 20:16
De a műbizibe G20-at irtak, vagyis 20%-ot enged át a 70 helyett. Ez a rendőrnek nem elég szerintem. A poén az lenne, ha G70-et írnának a bizibe. Közben a kocsin 20-as lenne. Nem???

Nekem adjanak bizit 70-esről, de legyen rajta mondjuk 50-es.
ZEMA
#61
2004. március 30. 19:56
a prelüdömön G05 (5%)van/volt... a legsötétebb.... szokni kell.... de az Accordra eggyel világosabbat rakattam. a G20-at...az kellemes........a G35 az már egyátalán nem zavaró...
Bishop
#60
2004. március 30. 15:37
Köszi! A friss infót!

De a 20%-os áteresztés az nem kevés?

Mert 70%-nak kellene lenni nem?
Tudom hogy az hülyén néz ki.....
Csak azért kérdem, mert amit én kinéztem az 35%-os de a helyi szerv azt mondta hogy akkor spaklit is vigyek magammal mert ha elkap akkor kapargathatok...

szóval nem tudom most akkor mit mondjak, mutassak (- azt tudom ) nekik....
ZEMA
#59
2004. március 30. 14:30
Tegnap fóliáztattam az uj kocsim, tehát friss az info...a folia tipusa került bele pl. G20 a műbizonylatba..azaz azt jelenti hogy 20% ot enged át....nem kell a forgalmiba bevezetni...képzeld hogy nézne ki a forgalmim... ezek a mübizonylatoknak kéne bene lenni.. MOMO kormány,eibach rugo, koni gátlo, fólia,sport kipuff,felni...ezeket csak hordom magammal..és elég a rendörnek...a forgalmiba csak a "D" matrica rendszám.."B" tipus motorrendszám van bevezetve és igy is teli van...

Dekor Matrica témában: ha a kocsi nagy részén változika kocsi szine( pontossan nem tom hány % ra van limitálva) akkor minden szint be kell vezetni a forgalmiba....
Bishop
#58
2004. március 30. 10:54
A műbizonylatban szerepel mert azt a felszerelő művek adja. És igen, végül is bármit építhetsz át az autódon csak engedélyeztetni, illtve jegyezni kell (persze ez nem vonatkozik a kisebb tunyingolásra spoiler, meg ilyen apróságok). A bukóváz, motor csere egy nem a típusba valóra az már kicsit költségesebb. Ja meg a rendszámtáblánál is benne kell legyen a "D" tipusú bejegyzés ha matricásat teszel fel. Most azon töprengek, de meg fogom kérdezni hogy az autóra felragasztott matrivákkal mi a helyzet. Tervezem hogy ezüst színú jó nagy matricával elborítom a gép oldalát..
Smith
#57
2004. március 30. 10:42
A műbizonylatban nem szerepel hogy hány százalékos a fólia?

Ezexerint mégiscsak be kell vezetni a forgalmiba. Elvileg bármit módosítasz a gyári állapothoz képest, mindent be kell vezetni a forgalmiba nem?
Bishop
#56
2004. március 30. 09:52
A műbizonylat csak egy igazolás arról hogy szakszerűen van felszerelve a fólia. Ez a rendőrnek még kevés, ő sem a szakszerűséget hanem a sötétítés mértékét illetően ba...gat. Én úgy tudom bele kell vinni a forgalmiba. Egyéb iránt felénk vannok olyan kedves rendőrök akik lekapartatják veled a fóliát.... Én mondtam neki ha meglesz akkor azt lesheti hogy én lekaparjam. (nem tudom miért, de azóta vadászik rám.....)
Remélem a kombi octavia nem manőverezhető oly jól mint a "típusom"
Smith
#55
2004. március 30. 08:24
Egymás után két ellentétes vélemény, az egyik szerint be kell vezettetni a forgalmiba, a másik szerint nem. :) Most akkor mi az igazság?

Szombathelyen vagy környékén tud valaki megbízható fóliázó magánembert vagy céget? Természetesen műbizonylatos kellene.

Ha jól értem, a rendőr nem tud baszogatni ha az orra alá dugom a műbizonylatot, max. vizsgán kaszálhatnak el.
ZEMA
#54
2004. március 30. 01:04
A fóliát nem kell bevezettetni a forgalmiba... elég a műbizonylat amit az iparos állit ki( tudok profi iparost aki 15éve csinálja ezt, ha kell )....nekem '90 óta fóliás Hondáim vannak és 2x csesztettek érte.....70 % ot kell áteresztenije az elsö oldalsó ablakoknak, és hátsó szélvédö nek min....egyébként a hátsó szélvédő tiltása meg fog szünni ha jön az EU.

Viszont a matrica rendszámot bekell vezetettni a forgalmiba ! sok intéző mondja hogy elég Mozaikos engedély...amit elvesz a Plakett Kft. egyböl:)
n-d
#53
2004. március 29. 22:55
Nekem 2 éve van meg a mostani kocsim és már akkor lefoliáztattam 2x akartál elvenni a forgalmit, mivel munkaeszköz úgy göndöttem, hogy legális fóliát rakok fel.
két ajtó elöl + hátsó szélvédő max 20% a hátsó két ajtó meg mindegy, és telefonon kérdeztem meg a felügyeleten. Ha annak aki felrakja van engedélye, akkor ad egy műbizonylatot, amit bele kell vezetni a forgalmiban.

DE attól hogy tök sötét fóliát belevezettetek, attól a műszakiról kidobhatnak, a rendőr nem baszogathat mert a helyszinen nem tudja lemérni a cuccot.
Smith
#52
2004. március 28. 21:04
Most tervezem a fólia aplikálását a gépre. Lehet hogy hülyeséget kérdezek, a műbizonylatot ki adja? A szerv, vagy az aki a fóliát felteszi?

Matrica rendszámhoz kell pecsét, nekem is sok utánajárás volt amire sikerült elintézni. első körben a közlekedési felügyelethez kell menni, akik megszakértik. Nekem a második emeltről kinézett a kocsira a fószer, és azt mondta hogy nem adok engedélyt. Nembaj, elmentem egy másik helyre, ahol egy feljebbvalója ücsörgött, aki kijött és megnézte, és megértette hogy miről pofázok :) Visszaszólt telefonon az előző faszkalapnak, hogy mehet az engedély, vissza kellett mennem, ne tudjátok meg hogy nézett rám :)))))))

Ezzel a papirral mehettem az okmányirodába, ahol belepecsételték a forgalmiba, és kiadátk az engedélyt a legyártásra.
murinus
#51
2004. március 28. 20:33
Hy Mindenkinek!
Tudom hogy nem vág ide a téma, de itt is lesz, akit érdekel.
Sokan jelentkeztetek már nálam, de még nem elegen.
Akinek már él ez a szolgáltatás jelezzen vissza, kíváncsi vagyok azóta mekkora ívben kerülnek titeket a zsaruk.

HOGY MIRÖL VAN SZÓ?
Olvasd el!!!

Meg akartok szabadulni a korrupt rendőröktől?

Nem unjátok már hogy belekötnek a Neon-ba LED-be meg amibe még tudnak?
Ha átmentél is a piroson, nem idegesítö, hogy be kell nyalnod neki, hogy ne húzzon be a félhavi fizuddal?
Nem lenne jó egy ügyvéd, aki kimagyaráz titeket a szarból, ha genyóznak veletek?

NEKTEK MENNYIT ÉRNE MEG AZ, HOGY NYOMÓS OK NÉLKÜL NE IGAZOLJANAK A RENDŐRÖK???

Ha megér nektek mindez annyit, mint amit egy jobb sportlégszüröre, vagy egy pár új fékbetétre költenétek, akkor ezt olvassátok végig!
A mi problémánk az, hogy nem tudjuk a rendőrök ellen a jogainkat érvényesíteni, sokan közülünk nem is ismerik őket, ami nagy baj, de van megoldás. Van egy olyan Rt, amely Európában Hazánkat is beleszámítva 16órszágban nyomja az ipart, ez egy olyan jogvédelmi csoport, ami arra specializálódott, hogy a gépjármű tulajdonosok érdekében lépjen fel
minden általad indított kártérítési ügyben.
minden a géped vezetésével összefüggő bűntetö vagy szabálysértési eljárás esetén
minden szervizelési jogvitában
minden vezetöi/forgalmi engedéllyel kapcsolatos ügyben

Most rizsázok egy-két olyan dologról amit elsimítanak:
Hányszor buzeráltak titeket azért, hogy szedjétek le a neont, LED-et? Rosszabb esetben Ők állnak leoperálni, és nem túl gyengéden. Holott tudjuk, hogy ezek nem egészen ütköznek a jogszabállyal. Vagy ha például van egy közlekedési kihágásod. Akkor a zsaru tegyük fel 4.000.-töl egészen 40000.-ig bírságolhat. Ha nem tetszik neki a képed tuti hogy 40 rongyra megvág, ha az Rt. mögötted áll megúszod 4ezerrel. Először is, egy telefont megér, hogy mégis mit tegyél és mit ne tegyél az incidens után(pl.: ne ismerd el a hibádat közlekedési kihágásnál). A lényeg az, hogy perre viszik a dolgot. Minden esetben a felelős szervet, általában a rendőrség az, mit beperelnek, és ha nem 2kilóval mentél át a piroson, nem ütöttél el egy csoport óvodást, ráadásul nem vagy román vendégmunkás akinek mellékesen a csomagtartójában még van fél kiló kokain, akkor tuti meg is nyerik. A bírósági költségeket pedig az Rt. állja. A rendőségnek nem túl kifizetödő, hogy naponta többször beperli őket, ezért aztán aki felteszi az Rt. Matricáját a kocsijára, azt nem is igazoltatják. Úgy kerülnek el, mint a forró kását. Ennek a szolgáltatásnak nincs nagy költsége, és ahogy ismerem a fajtámat, szerintem ennek finanszírozása senkinek nem fog gondot okozni. Éves színten egyszeri összeg, ami kb annyi, mint amennyibe egy jobb sportlégszürö kerül. Azért merem ezt leírni, mert aki igazán ad a tuningra, azzal kötekednek a szervek, akivel kötekednek a szervek, az álldoz arra hogy e csekély összegért profi jogászok intézzék az ügyét.

Hogy miért nem mondom meg pontosan milyen Rt-is? Az egyik ismerősöm ennél az Rt-nél dolgozik. Ha megmondom mi is ez, akkor nem biztos, hogy vele fogjátok intézni az ügyeteket. Nekem ebből pénzem nem származik, csak egy barátnak csinálom a forgalmat.
A baj az, hogy én nem tudom átadni ebben a mailben mind azt amit ez az Rt nyújt, úgyhogy közvetlenül az emberemhez irányítalak majd titeket. Írjatok nekem egy mailt a [email protected] címre, ha látom, hogy komolyak a szándékaitok, megadom a számomat is. Bandákkal szívesebben foglalkozom.

A tuning az életünk, éljük megalkuvások nélkül!

Tényleg csak az írjon akit ez 100asra rédekel!!!

Csáo!!!


murinus
ati_TDI
#50
2004. március 24. 09:32
A fólia dologgal kapcsolatban annyit tudok elmondani, hogy ha nem sötétet rakatsz, akkor nincs ügy, 2 év alatt 1x nézték meg a műbizonylatomat, de nekem kék tükrös fóliám van, és nem a brutál fekete, tehát nincs gáz...
ati_TDI
#49
2004. március 24. 09:29
Szóval, nekem van matrica+kis rendszám hátul, kellett hozzá Mozaik utca, engedélyezik és azzal a papírral le tudod gyártatni. Elvileg van emberem aki intézi, kocsi se kell hozzá csak a forgalmi fénymásolata és 15000 pezó. +3000 a matrica, 3000 a motorkerékpár rencám, +ezervalamennyi az okmányirodába.
Nekem mindig megnézi a rendőr hogy be van-e irva a forgalmiba hogy jogosult az autó az átrendszámozásra...
Rain Man
#48
2004. március 24. 02:53
Nekem nincs egy ideje és direkt megállítottam a rendőrt, hogy mtricarendszám hol meg smint bla bla (már rég elkezdtem intézni előtte) és mondta, hogy ne foglalkozzak vele. ők sem teszik :-)
Kerál
#47
2004. március 02. 15:16
Értem...Még meggondolom azért, mert a munkahelyem a rendőrség mellett van és elég gyakran találkozok velük.
zsolty
#46
2004. március 02. 14:22
én fél évig jártam elsőrendszám nélkül és a kutya nem szólt érte. de azért mindig ott volt nálam hogy elmondhassasm hogy épp az előbb esett le és még nem tudtam visszarakni de lehet nekem csak szerencsém vólt
Kerál
#45
2004. március 02. 12:15
Hello! Ha leveszem a rendszámtáblámat a kocsim orráról akkor ahhoz mit szólnának a kékek?
elvileg semmit nem kéne szerintem mer a mocikon sem látni ha valaki tud valami okosat ezzel kapcsolatban az léccí írjon már a freemailomra! köszke!
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
1 2 3 4 5 6
Összesen 104 találat 6 oldalon