Balesetek, DURVA !!!!!!

Témakör: Real life
aktuális téma
Balesetek, DURVA !!!!!!
Őszi vezetési jótanács!
VIDEO, aquaplanning, azaz amikor felúszik az autó nagy esőben és irányíthatatlanná válik
Aquaplanning- nak hívja az angol. Arról van szó, hogy a gumik úgy vannak készítve (mintázva), hogy esőzésben gurulásnál a tapadó felület által kinyomott vizet elvezetik, kilökik a gumi alól. Azonban mindegyiknek van elvezetési képesség határa. Amennyiben az adott sebesség magasabb egy bizonyos értéknél, úgy a gumi bemarásai már nem képesek elvezetni a vizet, létrejön az aszfalt és a gumi tapadó felülete között egy vízréteg, amelynek következtében a jármű "felúszik", és irányíthatatlanná válik.

Vizes, síkos úton vezessetek óvatosan, autópályán is mérsékeljétek a sebességet!

videó

Ne vezess:
-ittasan, kábítószerrel

videó
videó
videó

http://www.frederiksamuel.com/blog/2006/02/icbc-counterattack.html

-biztonsági öv nélkül (az utasokkal is köttesd be)
-túl fáradtan
-túl gyorsan

ne basztasd a telefonod

A HALÁL FIGYEL: a halál pillanata
Ne előzz felelőtlenül!
Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod követni tud... senki sem szent, a legtöbben 90 helyett 100-110-el mennek ott, ahol az útviszonyok megfelelőek, és a jármű is az.. a bajok nem itt kezdődnek. Az esztelenség ennél többről szól.

"Gondold csak el, milyen is lenne egy emberélet és a világ a baleset esélye nélkül? Milyen pökhendin magabiztos lenne, milyen szemérmetlenül gőgös és fennhéjázó! Nem, a baleset lehetősége ott lappang minden pillanatodban, a tárgyak, a helyzetek, az emberek, a vegyi anyagok, a statikus és fizikai képletek: mindez ellened is van. Tehát vigyázz. Ne aggályosan vigyázz, hanem emberi rangodhoz illően, komolyan és tárgyilagosan, nagyon figyelmesen. S mindig tudjad, hogy nem a világ ármánya tört önkényesen ellened, mikor a baleset bekövetkezik, hanem te voltál gyönge, lusta és kicsinyes. Nincs autóbaleset. Csak te vagy, s az autó és a világrend."

langlovagok.hu
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Luise
2005. január 04. 14:35
egy jó ismerösöm /lány/ járt ugy, hogy jöttek haza az annyával, és láttak egy balesetet, nagyon szét volt a faszi feje zúzva. kilépett "enyhén" ittasan a kocsmából, és kiszédült a zebrára. de a kocsiknak volt zöld, igy elcsapták. beszélték magukban, hogy remélik a faterja már otthon van. de a fater nem volt, csak a jard. közölték, hogy a faterját elcsapta egy autó a kedvenc kocsmája elött. a saját apját látták a kocsma elött! annyira serült, hogy fel sem ismerték. 1.5 hónapig volt kómában, aztán múlt hét hétfön feladta...

nekik is szép karácsonyuk volt...
Norbii
2005. január 04. 14:26
hagyjad már a hülyeségedet sumááheeeer!
bizarre
2005. január 04. 14:24
AZért nehogy kisírd a szemed...
SkylineGTR
2005. január 04. 14:21
ez itt egy SkylineGTR-R34, a szívem szakadt meg amikor megláttam!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hogy bánhat így valaki egy Skyline-nal???!!!
az ilyennek autót sem adnék a kezébe, nem hogy egy Skyline-t!!!!
Én megyek és sírok tovább egyedül, sosem fogom kiveherni ezt. inkább adta volna nekem, én úgy vigyáznék rá mint a szemem fényére!! es akkor még mindig meg lenne, és engem a világ legboldogabb emberévé tett volna!!!!!!
és akkor senki sem sérült volna meg ebben a balesetben, bár nem tudom mennyire volt súlyos.
Üdv
Norbi
bizarre
2005. január 04. 13:35
Nem vagyok valami érzelgős tipus, de ez meghatott...
adyka
2005. január 04. 13:09
kemény... 3 ember....

és a gyerek túlélte... gondoljatok bele, ha a szülei meg meghaltak!
Sréc
2005. január 04. 13:06
agyon is ütném aki ittasan nekem jönne....

nem tudom sajnálni....
Salex
2005. január 04. 13:03
érdemes a filmet megnézni
adyka
2005. január 01. 11:43
szerintem nem CSAK a 150-el van a baj, mert egy Brava-val még nem kell fának menni 150-nél, sem esőben, sem sötétben.

Más kérdés, hogy ki vezeti az autót...

Nagyon sajnálom őket, igazán nagy kár, hogy nem élték túl, és nem tudják elmesélni a haverjaiknak, hogy a biztonság, és a sikeres megérkezés mindennél többet ér.

Radzeer
2005. január 01. 11:28
Lordie
2005. január 01. 11:03
Ne az autót hibáztassa, az is vétlen akárcsak a gyalogos.

De jó példa, hogy mit NE tegyünk.
Xsara WRC
2004. december 31. 15:45
Ez durva amit most mesélt volt osztálytársam!Mutattam itt az autómat a honlapon és mondta hogy ő nem akar az autókról hallani egy darabig!Kérdezem:Miét?? A válasz:Dec. 5. reggel hétóra itt veszprémbe apja nulkilométeres carismájával nyomult megcsúszott fel a járdára és ott elütött egy embert akinek komonyája betörött meg a lába törött el és egy két zúzódás is lett rajta!!Azt mondja hogy az a durva az egészbe hogy a haverommég ivott is! Jogsija ugrott!Kocsiba vagy egy misis kár keletkezett mert még egy fának is neki ment és a biztosító nem fizet mivel ittas volt!!Na ennyi lett volna a szomorú de elgondolkozató story!!
norbGTi_
2004. december 30. 21:09
Van ez igy , azonban no commentes jelzovel illetnem mindazokat akik esoben 150nel tepetnek autoval , legyen az Audi , Merga vagy akar egy Fiat. A maguk veszelyeztetese az "meg" hagyjan, de hogy masokat is veszelyeztetnek a sajat hulyeseguk reven ez hatalmas felelotlenseg. Szemely szerint engem meg bosszant is.

Ennek ellenere nyugodjanak bekeben.
Norbii
2004. december 30. 20:25
OZ
2004. december 30. 20:23

Esőben 150-nel?
Norbii
2004. december 30. 20:18
kemény dolgok ezek...
adyka
2004. december 30. 20:08
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Összesen 49113 találat 2456 oldalon