Balesetek, DURVA !!!!!!

Témakör: Real life
aktuális téma
Balesetek, DURVA !!!!!!
Őszi vezetési jótanács!
VIDEO, aquaplanning, azaz amikor felúszik az autó nagy esőben és irányíthatatlanná válik
Aquaplanning- nak hívja az angol. Arról van szó, hogy a gumik úgy vannak készítve (mintázva), hogy esőzésben gurulásnál a tapadó felület által kinyomott vizet elvezetik, kilökik a gumi alól. Azonban mindegyiknek van elvezetési képesség határa. Amennyiben az adott sebesség magasabb egy bizonyos értéknél, úgy a gumi bemarásai már nem képesek elvezetni a vizet, létrejön az aszfalt és a gumi tapadó felülete között egy vízréteg, amelynek következtében a jármű "felúszik", és irányíthatatlanná válik.

Vizes, síkos úton vezessetek óvatosan, autópályán is mérsékeljétek a sebességet!

videó

Ne vezess:
-ittasan, kábítószerrel

videó
videó
videó

http://www.frederiksamuel.com/blog/2006/02/icbc-counterattack.html

-biztonsági öv nélkül (az utasokkal is köttesd be)
-túl fáradtan
-túl gyorsan

ne basztasd a telefonod

A HALÁL FIGYEL: a halál pillanata
Ne előzz felelőtlenül!
Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod követni tud... senki sem szent, a legtöbben 90 helyett 100-110-el mennek ott, ahol az útviszonyok megfelelőek, és a jármű is az.. a bajok nem itt kezdődnek. Az esztelenség ennél többről szól.

"Gondold csak el, milyen is lenne egy emberélet és a világ a baleset esélye nélkül? Milyen pökhendin magabiztos lenne, milyen szemérmetlenül gőgös és fennhéjázó! Nem, a baleset lehetősége ott lappang minden pillanatodban, a tárgyak, a helyzetek, az emberek, a vegyi anyagok, a statikus és fizikai képletek: mindez ellened is van. Tehát vigyázz. Ne aggályosan vigyázz, hanem emberi rangodhoz illően, komolyan és tárgyilagosan, nagyon figyelmesen. S mindig tudjad, hogy nem a világ ármánya tört önkényesen ellened, mikor a baleset bekövetkezik, hanem te voltál gyönge, lusta és kicsinyes. Nincs autóbaleset. Csak te vagy, s az autó és a világrend."

langlovagok.hu
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81
AutoDelta
2014. szeptember 09. 21:47
Robert9
2014. szeptember 09. 21:46
Régebbi Opel, VW? Fenntartható és anyag is van benne. Alkatrész utánpótlás meg sosem fogy el.
Johnnygolf
2014. szeptember 09. 21:29
Ahogy az autósok 5-ből 5 szabálytalankodik, sose indexelnek... folyamatosan telefonálnak,de folyamatosan, vagy nyomkodják, gondolnak egyet 3 sávot átvágnak, úgyhogy itt be is fejezheted
Johnnygolf
2014. szeptember 09. 21:26
ugyanazt fújod itt minden kommentbe, na és amikor az autós a kerepesin a két sávból csinál 3-at és elmegy mellettünk a középvonalon? vagy mikor a szemből jövőt elözik mert úgyis csak egy motoros majd az lehúzódik... az autósok 90%-as úgy előzi a motorost hogy nem vált sávot, éehet felkéne vennem kamerával meglepődnél a motoros elé mindig kifordulnak vagy amit nagyon utálok azt hittem csak nekem csinálják az autósok de ma pont láttam egy srácot robogóval ő jött a főúton és valaki át akart menni elötte keresztbe láttad hogy jön a motoros de azért kigurult a motoros sávja 3/4-be "mert úgyis elfér" persze a motoros lassitott autós höbörgött hogy mi van már, pedig én is lassitottam volna.. na ezekre mit mondasz nagyokos?
lenko
2014. szeptember 09. 10:03
Ez így van nincs mit védeni a motorosokon, 5 ből 3-4 állandóan szabálytalankodik....
Viz
2014. szeptember 09. 10:02
Ez igaz, sajnos sokan ra vannak kenyszerulve az ilyen konstrukciora,illetve ez koszonheto a suzukinak is, mert ingyen minden befizetes nelkul is eltudtad hozni, igy persze hogy mindenki kapott rajta. sokat megyek emberekkel autot venni, szakerteni es sokaknak az a szempont hogy minel fiatalabb legyen egy adott osszegert, nem az hogy milyen autoba ul bele. ez is sajnos tipikus magyar mentalitas, azert mert fiatal es olcso, nem biztos hogy jo! De ezt nem lehet megmagyarazni nekik. illetve mindenki keresi a magyarorszagon belott 15 eves autokban a 150 ezer KM-es gepeket, es kepesek elhinni hogy ennyi van bennuk! Rengetegszer fogom a fejem.
Viz
2014. szeptember 09. 09:57
Ha nyomvalyus akkor meg korultekintobben elozol es meg nagyobb oldaltavolsagot tartasz,nehogy megdobja a motort es neki csapjon a veled parhuzamosan egyiranba halado autonak nem de?! tehat akkor nem felezovonalon belul elozod a veled egyiranyba halado autot,hanem atmesz a masik savba es hosszabb szakaszon elozol,vagyis jobban figyelsz, mert szoritod a magot a seggedben nehogy eldobjon a nyomvalyu. en is motorozom, tudom mirol van szo.
Piet_
2014. szeptember 09. 09:54
én ezt inkább átfogalmaznám úgy, hogy a motoros ott megy ahol csak "akar" jobbról balról keresztbekasul, ki ki vérmérségkletétől függően...
50LD13R
2014. szeptember 09. 09:51
Azért megnézném hogyan tartják a motorosok az oldaltávolságot a nyomvályús Hungárián... Ott mész ahol nem esel el. Csak ez autóból nem mindig látszik, mint az sem, hogy motoról teljesen más a rálátás és a sebességérzet is.
Piet_
2014. szeptember 09. 09:50
igen sajnos ez egy más kérdést feszeget, de tény, és finoman fogalmazva is nagyon gáz hogy egy 6-8-10éves autót is több éves hitelre tudsz csak megvenni, ha ki bírod gazdálkodni, azt kb röhögve pár hónapnyi spórolás után ki kellene tudni "köhögni" mint azt teszik "pár" km-el arrébb
D.Brasco
2014. szeptember 09. 09:45
A legbórzaztóbb mégis az h családoknak ez az egyetlen fenntarható alternatíva a közlekedésre...
Vectra555
2014. szeptember 09. 09:12
Anyag is, nemcsak biztonságérzet....
Robert9
2014. szeptember 09. 08:47
Viz
2014. szeptember 09. 08:38
Es ezt sokan nem ismerik be! Megbizhato auto, de biztonsagerzet az keves van benne.
Robert9
2014. szeptember 09. 08:24
Ezért nem ülnék bele soha...
A másik autónak meg csak a motortere sérült... Itt a különbség.
Viz
2014. szeptember 09. 07:39
Snec
2014. szeptember 07. 15:31
biztos van ilyen is
Viz
2014. szeptember 07. 15:29
Nem kötözködésképp, de csak akkor előzz ha nem jön senki szemből és balesetveszély nélkül biztonságosan vissza tudsz sorolni a sávodba, a kötelező oldal távolság rád is vonatkozik motorozás és előzés közben, a szembe jövő meg ott megy a sávjában ahol akar,
nem vagyok motor ellenes, és elengedem ha olyan kedvem van, de néha tény hogy egyik másik örült módon megy,főleg a városban a sávok között.
YELLOW
2014. szeptember 07. 12:43
jut eszembe. már nem is tudom merre voltam, vagy 1-2 hónapja. d ejött mögöttem egy motor, forgalom volt azért. szépen kimentem teljesen jobbra, hogy a sávomban el tudjon menni mellettem. nekem mindegy hogy egy motoros mögött, vagy egy autós mögött megyek 90-nel, de ha ő menni akar legalább engem már nem kell kikerülnie. persze asszony rögtön azt mondta biztos azért engedtem el, mert sárga motor volt én már csak ilyen előzékeny vagyok. de meg is köszönte és mutatott egy felfelé mutató hüvelykujjat.
egy dolgot utálok amikor kanyarodnék balra és jobbról ki akarnak előzni. szándékosan a sávom közepében maradok. és van olyan bornyú, amelyik felmegy a padkára. pedig én nem az a 20-al kanyarodó típus vagyok, bár a szembe forgalom miatt olykor meg kell állni.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81
Összesen 49113 találat 2456 oldalon