hella mindenkinek!
több ember panaszkodott már,hogy a dél budai részen egyre inkább mozdulnak a "tuning" verdákra.leginkább a hifi cuccok érdeklik őket.
ma reggel a ház előtt nyomták fel a kis dögömet,lejátszó előlapja/többit nem sikerült kiszedni/,kalaptartó 2 hangfallal el is úszott.
érdeklődtem bizonyos körökben,nagy a sansz,hogy érdi kisebbség,aki a dolgokat műveli.ez NEM TÉNY!csupán feltevés.
nem lenne rossz,ha infókat tudnánk erről cserélni.többek közt,mivel a közelmúltban Törökbálinton egy éjszaka alatt 13 autót nyomtak fel.az egyiknél a tulaj rájuk is támadt,de botokkal-ütőkkel nem ésszerű felvenni a harcot.
rendőrök elmondása szerint roppant mód megnőttek az ilyen jellegű feltörések és a lakásbetörések is.
a helyszínelő folyamatosan ezt hangoztatta:ezek nagyon buták,ezek nagyon buták.
ahogy felnyomták a kocsit,nem is csoda,30.000 Ft kb amit loptak,de közel 100.000 Ft,ami kárt a kocsiban okoztak!
barbár és ostoba módszerrel nyitják a kocsit.
úgy hallottam többen is keresik autós körökben a tetteseket...hát még eggyel többen vannak.
nem akarom péppé verni senki fejét/csak combon lőném / de ezeknek mielőbb a rács mögött a helyük.
szomszéd kislány barátjának a szakadt golfját törték fel nagyjábol két honapja, elvitték belöle a nyomót meg a fejet, enyémben meg egy méterre még benne volt a kenwood multi meg az audiovox multi... örülök hogy nem az enyémet válaztották azon az estén
áá, annak a cuccnak a nagy része a polcon pihen 7 lakat alatt Mondjuk ami benne van, azzal se kell szégyenkeznem, de azt kiszedni onnan... hát hogy is mondjam, nem tesz jót az egészségnek..
kapu előtt állt a kocsi,van riasztó,nem is értem miért nem jelzett.
jó időben mindig tiszta a kocsi,valamint alufelni és "érdekes" lámpa...rendőrök szerint ennyi bőőőven elég.
cserélek Aro-ra
Na srácok, akkor mit is lehet tenni?!
1. betörésgátló fólia
2. lefalazott kilincsek (meg ehhez nagyon megbízható akksi)
3. titkos kapcsolók
4. fullextrás riasztó, pageres...
5. utas/csomagérbe is elhelyezett durva szirénák saját akksikkal valamint melléjük egy-két gázspray
6. amit csak tudsz, úgy szerelj be a kocsiba, hogy ne legyen látható és főleg ne hozzáférhető
És ehhez hozzáfűzném, hogy alkalom szüli a tolvajt! Tehát ha nem hagyod a kocsiban az előlapot, a rádióddal valszeg nem fog bajlódni. Ha áll egymás mellett két kocsi, akkor nem azt töri fel a buzi, amelyikben nincs előlap, hanem a másikat, amelyiknek a gazdája nem vette le az előlapot.
Egy doboz cigiért, de akár egy 100Ft-osért képesek bebaszni egy szélvédőt, szal semmi értéket ne hagyjunk a kocsiban, legalábbis semmiképp ne látható helyen!
Parkolj jól kivilágított helyen, lehetőleg úgy, hogy ráláss a kocsidra, vagy valaki, akiben megbízol, vagy valaki, akit tutira idegesít a sípoló riasztód.
És nem kell hivalkodni! Lehet kocsit tuningolni úgy is, hogy ne ordítson róla, hogy van benne valami extra. Csak szolidan! A hifit sem kell állandóan bőgetni, és ahol megállsz a kocsival, ott/azon a környéken főleg ne bömböltesd. 1részt alapvető emberi kultúra, másrészt ne hívd fel magadra/kocsidra a figyelmet!
Anno nekem is így nyomták fel a BMW-t, a mostani kocsimba már durva védelmet csináltam (kb a fél kocsi ára...), és kultúráltabban is használom. Ésszel parkolok, és nyugodtan alszok. Ha hozzám beszáll, abba úgyis beledöglik