hella mindenkinek!
több ember panaszkodott már,hogy a dél budai részen egyre inkább mozdulnak a "tuning" verdákra.leginkább a hifi cuccok érdeklik őket.
ma reggel a ház előtt nyomták fel a kis dögömet,lejátszó előlapja/többit nem sikerült kiszedni/,kalaptartó 2 hangfallal el is úszott.
érdeklődtem bizonyos körökben,nagy a sansz,hogy érdi kisebbség,aki a dolgokat műveli.ez NEM TÉNY!csupán feltevés.
nem lenne rossz,ha infókat tudnánk erről cserélni.többek közt,mivel a közelmúltban Törökbálinton egy éjszaka alatt 13 autót nyomtak fel.az egyiknél a tulaj rájuk is támadt,de botokkal-ütőkkel nem ésszerű felvenni a harcot.
rendőrök elmondása szerint roppant mód megnőttek az ilyen jellegű feltörések és a lakásbetörések is.
a helyszínelő folyamatosan ezt hangoztatta:ezek nagyon buták,ezek nagyon buták.
ahogy felnyomták a kocsit,nem is csoda,30.000 Ft kb amit loptak,de közel 100.000 Ft,ami kárt a kocsiban okoztak!
barbár és ostoba módszerrel nyitják a kocsit.
úgy hallottam többen is keresik autós körökben a tetteseket...hát még eggyel többen vannak.
nem akarom péppé verni senki fejét/csak combon lőném / de ezeknek mielőbb a rács mögött a helyük.
hja, a sziénák az utas/csomagtérbe kell, hogy szóljanak, legalább 3-4 db...
és még lehet ragozni a trükköket... bocsi, de egy nyílt fórumon inkább nem teregetnék ki mindent
azért ezekkel vigyázni is kell, mert ugye minél primitívebb, annál veszélyesebb. lehet, hogy csak jól meg akarod pofozni, erre ő kést ránt, és véged...
vagy megelőző jelleggel Te lövöd le kellő távolságból, de ha elkapnak, akkor "téged kúrnak meg a sitten", szal az se jó
csak az a kérdés, hogy mit lehet ezekkel tenni? megmondom: az autódat fel kell szerelni védelmi rendszerrel. a beleül, beledöglik!
pár nagy hangerejű sziréna, ami garantált halláskárosodást okot 3mp után, meg néhány gázspray a szellőzőbe...
a "cimbora" lopási ügyekben otthonos mélyebb társadalmi szintekről.a környék miatt az érdiekre gyanakszik.valamint a feltörés stílusa miatt is.
fiatalok,de nem hinném,hogy veszélytelenek.
faszomat a megélhetési bűnözésbe... a bűn az bűn, takarodjon dolgozni, ha meg akar élni! Le kell vágni a kezét az összesnek, aki a másik vagyontárgyához nyúl...
sajna gyanítom hogy ezek budapesten és a környékén bárhol feltűnhetnek, vagy pedig az is lehet van vagy 10-20 kisebb brigád és épp merre van kedvük megindulni alapon "dolgoznak"
ezek sajna 99,9%-ban nem kerülnek meg, a rendőrség meg magas ívben szarik is rájuk.
mikor nekem nyomták fel a kocsimat, ki se jöttek, én menetem le feljelentést tenni. 2-3 óra ácsorgás után nagynehezen felvették a jegyzőkönyvet, újlenyomat felejtő, nem hogy dns... na mondjuk az 12 éve volt...
de maga az elv volt a felháborító, aszongya a yard:
nézelődjek, kérdezősködjek én is... mondom: -ÉS?? mivan, ha megtaslálom a rádiómat és visszaveszem?
- azt ne tegye, mert önbíráskodás, és rosszul járhat, inkább hívjon minket...
szaros 25eFt-os (bár akkoriban ez nem volt kis összeg) rádió volt, a kocsimon meg csináltak 30-40eFt kárt...
azoknak úgyis tök mindegy,hogy azért ül,mert halálra késelt vagy mert lopott sokat...