Kárrendezés a biztosítóval, HELP

Témakör: Real life
aktuális téma
Kárrendezés a biztosítóval, HELP

Sziasztok! szerencsére, még nem volt dolgom biztosítóval kárrendezés ügyében. Szerencsétlenségemre, most meg kell, hogy tapasztaljam majd. Nos az lenne a kérdésem autóm ügyében, milyen úton módon lehet több pénzt kicsikarn iabiztosítókból, ha nem felel meg számomra amit ajánlanak egy totálkár esetében? hatudnátok tippek /trükkökkel/ személyes tapasztaltokkal ellátni azt köszönöm szépen a nevemben, illetve biztos még másoknak is jól fog jönni (sajnos)

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3 4 5 6 7
davidsz
2009. március 23. 14:31
Akármennyi van, akármi, te akkor sem mehetsz bele egy álló traktorba.
rover45
2009. március 23. 14:28
Az én 6 tanum se játszik ... pedig a Generali kért tanukat, erre miután igenis tudtam felmutatni, érdekes módon mégsem számít a véleményük...
rover45
2009. március 23. 14:27
Az Ő jogsiját veszik el???
Persze, kérdés mennyivel ment, de ha szabályoknak megfelelően és a pótkocsi a magyar viszonokat tükrözte akkor ... ez is fsza kis történet ... hihetetlen ...

A kárszakértő szerint egyébként, ha jobban összetörik a másik autó eleje, akkor simán megítélik a teljes kártérítést ... ez milyen már?
Adam Vito
2009. március 23. 14:26
davidsz
2009. március 23. 14:25
Ez szar helyzet ... mert ugye akármi van, Te akkor sem mehetsz bele .
Ergo itt a traktoros csak abban hibázott, hogy nem volt kivilágítva ... aki meg belement, az meg nem a látási viszonyoknak megfelelően vezetett.
Adam Vito
2009. március 23. 14:22
egy szó jut eszembe erről amit a biztosító kaphat.. szarházi.

Egyik haverom éjszaka jött haza egy suzukival (régi tipusú sedan) és egy szarul kivilágított pótkocsit későn vett észre majd a félkocsit odahajtogatta. A traktoros nem ismerte el a dolgot akkor se és most se, zárójelben mondva novemberben volt mindez..

Na most a dolog úgy áll h. félév jogsi minusz plusz 50ezret kérnek...
rover45
2009. március 23. 14:21
Holnap délután, egy igazságügyi kárszakértő jön, aki megfogja nézni az autót. Őt függetlenül a biztosítótól én kértem fel, hogy igenis vizsgálja meg a kocsit. Kíváncsi leszek, ő mit fog megállapítani.
davidsz
2009. március 23. 14:20
Normális ügyvédet keress, aki ír egy fellebbezést a biztosítónak, és közli velük a károdat, valamint a késedelemből származó károdat is ...
Lehet lépni, csak ügyesen!
rover45
2009. március 23. 14:15
Köszönöm tudod, én balatonboglári vagyok. A kaposvári Generalit (merthogy a Generali-Providencia szórakozik) hívtam, onnét Pécsre kapcsoltak, ahol a kirendelt kárszakértő főnöke dolgozik. Ő azonban szabadságon volt, akkor adtak egy pesti számot, ahonnét Szegedre!!! a kárszakértői osztály vezetőjéhez irányítottak ... ahol is pontosan ugyanúgy lesz@rják a tanukat és a vétkes sofőrt, mint engem ... :s

Nyílván a saját alkalmazottjuknak (kárszakértőjüknek) a pártját fogják ... :s
TicTac
2009. március 23. 14:10
mindenképpen beszélj a biztosítós muksó főnökével. Aztán az ő főnökével ha kell. A Homárnak (homar.blog.hu) már most elküldheted a sztorit, az is segíthet.
rover45
2009. március 23. 14:07
Ezt már többen tanácsolták, csak egy ügyvéd szerint, ennek átlagosan 2 év az átfutási ideje :s
És addig, hagyjam állni a kocsit?

Egyszerűen felfoghatatlan, hogy van biztosítása a vétkesnek, elismer mindent, tanuk alátámasztják és a biztosító azt mondhatja, hogy nem... :s
davidsz
2009. március 23. 14:04
Ügyvédhez fordulj, majd Ő elintézi.
rover45
2009. március 23. 14:01
Hali!

2009. január 27-én egy parkolóban, összetörték az álló autóm jobb oldalát, első-hátsó sárvédő, első-hátsó ajtó, küszöb, B oszlop és hátsó futómű.

A vétkes sofőr a helyszínen elismerte, hogy Ő okozta a kárt. A károkozást a 2 nappal rákövetkező kárszakértői szemle alkalmával is elismerte, valamint a 1,5!hónappal rákövetkező helyszíni összefényképezkedés alkalmával is.
Továbbá 6 szemtanuval rendelkezünk, akik azóta már írásba is adták a történteket.

A vétkes biztosítója (Generali-Providencia) által kirendelt kárszakértő szerint, azonban a vétkes maximum az én autómban keletkezett károk felét okozhatta, így csak a B oszloptól hátrafelé eső károkat hajlandó megtéríteni.

Mindketten rendelkezünk kötelező felelősség biztosítással.
A vétkes autójának elején, az én autóm festéknyomai.
Az én autóm oldalán, a vétkes autó festéknyomai.
A vétkes sofőr elismerő nyilatkozatai.
A tanuk által írásba adott nyilatkozatok.

Mit tehetnék, hogy valaki megtérítse a káromat és ismét használhassam, a lassan 2 hónapja beázó és használhatatlan autómat, mely a balesetet megelőzően sérülésmentes volt?
Kihez kellene fordulnom, hogy valaki józan ésszel, a objektív tényeket figyelembe véve döntsön a káreseményemet illetően?

Előre is köszi mindenkinek a hozzászólásokat!
H&H Zso
2009. január 20. 22:20
Nem minden esetben!Ha van hitel az autódon akkor a banknak utal a biztosító,hacsak nem kérsz tőlük meghatalmazást ,hogy felvehesd az összeget!

Viszont ha gazdaságis(TK)és van hitel rajta akkor mindenképpen a banknak utalnak,azt nem tudod felvenni!

Szóval sokmindentől függ minden!Függ a kár mértékétől,biztosítótársaságtól,meg sok minden mástól!Sajna ehhez többet kéne tudni az esetről!

Nomeg én a helyedben nem kérdezősködnék nyilvános fórumon ilyeneket,mert brutál emberei vannak a biztosítónak,akiknek az a dolga,hogy kutakodjanak a neten(IWIW,meg hasonló oldalak)nehogy valami okosság legyen az ellenfelek között,meg ilyesmi!!!!

Ez nem vicc!!!
dallas-one
2009. január 19. 12:58
valaki esetleg bővíteni a tapasztalatok listáját?
Kisgyuro
2009. január 18. 23:28
Nekem is volt Tk-s még a másik kocsim,,felvették 300 ezere,,ebből a roncs érték volt 80 ezer és így kaptam meg 220 ezret kézbe.Mert megtartottam az autót,,ha otthagytam volna nekik akkor 300 at kaptam volna.
2009. január 18. 23:10
Valamivel csak okossabb lett azember
Andrushh
2009. január 18. 23:09
na igenna most tényleg lépek!!szevasztok
dallas-one
2009. január 18. 23:08
akarod ~ tudom
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
1 2 3 4 5 6 7
Összesen 122 találat 7 oldalon