LED-ezzünk???!!! De hogyan???
aktuális téma

Sziasztok!
Ide ebbe a topicba a LED-ezéssel kapcsolatos tapasztalatokat, észrevételeket és kérdéseket írhatjátok!
Nem csak a műszerfalra korlátozva hanem az egész autóra nézve!
LED árak, típusok, kötési variációk, ki mit hogy oldott meg!
Próbaképp indítom a fórumot, mert nem igen van ezzel kapcsolatos topic, és egyre népszerűbb az autózásban is a LED, de nem csak a színek miatt hanem, mert ha jól kötik akkor egy örökké valóság az izzóhoz képest!
Pár link:
www.ledauto.hu
www.miraled.hu
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
ha nem akarod hogy a kpm baszogasson akkor az osram night breaker is jó választás lehet. Sokkal erősebb mint a halogén izzó, igaz fényerőben nem egy xenon, de szabályos 

oksa.köszi
akk ilyet nemveszek.xenont akartam ugyis csak gondoltam megkérdezem

nem ér semmit, max a ködlámpába dísznek!!! Tompítottba refibe ne tedd be! Ha kicsit rákeresel google-ba megtalálod hogy: Fényintenzitás: 68,67LM... Szerintem ez mindent elárul... (xenoné: 3000LM /4200Kes/)
jóestét.lenne egy olyan kérdésem h van-e vkinek tapasztalat ledes izzókról?mármint amit a lámpába tesznek.mennyire lehet vele jól látni vagy ér-e vmit a hagyományos izzókhoz képest?Üdvw
Szabi
Szabi
a Tipos társaknak de mindenki másnak 1 kis videó...az eredeti izzós féklámpa és a ledes kivitel összehasonlítása.....nem kicsik a külömbségek 

na igen....a jégfehér ledet simán nézi laikus ember kék beütésűnek...pláne a kpm 

Volt szerencsém KPM-re menni ledes helyzetjelző miatt(jéghefér smd led volt benne) 

hja ha esetleg kezdésnek az első helyzetjelőzbe raknál lehetőleg ne "jégfehéret" mert arra szeretik mondani h.kék és ha nagyon kötekedsz még kpm-re küldenek...inkább melegfehér ledet rakjál bele az nem feltűnő sőt manapság már van olyan melegfehér led ami teljesen izzós színárnyalatban világít mellékelten pár kép a melegfehér és a hidegfehér vagy 7köznapibb nevén jégfehér jégkék 

a gépedbe raknál ledet?
elvben nemszólnak érte,pláne ha fogalma sincs róla de nagyon tutira kell megépíteni hacsak nem neten kap6tó "készterméket"gondoltál....persze 1éni döntés én nemraknék be 36-48 x tipusu ledes izzót....a te régi lámpádba nemlesz jó mivel foncsorozva van de lehet h.belül prizmás is a kialakítása és akkor nagyon nemlennének jók a netes dolgok...nemsokára rakok fel képeket eredeti izzós lámpáról és a ledes kivitelről....én magam építem kézzel a ledpaneleket semmi netes rendelés....
elvben nemszólnak érte,pláne ha fogalma sincs róla de nagyon tutira kell megépíteni hacsak nem neten kap6tó "készterméket"gondoltál....persze 1éni döntés én nemraknék be 36-48 x tipusu ledes izzót....a te régi lámpádba nemlesz jó mivel foncsorozva van de lehet h.belül prizmás is a kialakítása és akkor nagyon nemlennének jók a netes dolgok...nemsokára rakok fel képeket eredeti izzós lámpáról és a ledes kivitelről....én magam építem kézzel a ledpaneleket semmi netes rendelés....
hali énis szertnék ledet rakni a lámpámba szol a rendőr érte?

na persze nem gondoltad h.a rendőr majd 1enként nekiál színskála alapján azonosítani a ledeket a gépeden...

Vagy vigyen magával színskálát, esetleg mérje be... 

Gondolom akik ezeket a cikkeket írják, azok az élet minden területén kizárólag a szabályokat követve élnek...
K*rva szar lehet...
A KPM-es meg menjen lézeres szemműtétre, ha a jégfehér izzót kéknek látja.
De hát ez Magyarország, itt mindenhol a szabályokat követve kell élni, csak sajnos ez már ott elbukik, hogy a "kis"ember "felett" álló "nagy" emberek már maguk sem tartják be a szabályokat és visszaélnek a hatalmukkal...
Erről nem kívánok többet írni.
...Magyarország, így NEM szeretlek...
K*rva szar lehet...
A KPM-es meg menjen lézeres szemműtétre, ha a jégfehér izzót kéknek látja.
De hát ez Magyarország, itt mindenhol a szabályokat követve kell élni, csak sajnos ez már ott elbukik, hogy a "kis"ember "felett" álló "nagy" emberek már maguk sem tartják be a szabályokat és visszaélnek a hatalmukkal...
Erről nem kívánok többet írni.
...Magyarország, így NEM szeretlek...

http://autotechnika.hu/cikkek/8273,a-vilagito-es-fenyjelzo-berendezesek-atalakitasarol-1-resz.html
bővebben a fenti linken. vélemény?
bővebben a fenti linken. vélemény?
Nem a berendezésre előírt izzók alkalmazása
Minden olyan eset szabálytalan, amikor nem az adott berendezésre előírt feszültségű, teljesítményű, típusjelzésű, továbbá fejtípus jelölésű izzót használnak. Azaz eltérő az izzó színe, a búra alakja, a fej kialakítása. Jellemző a nagyobb teljesítményű izzók, illetve az eltérő üzemű izzók használata pl. hagyományos helyett halogén, halogén helyett xenon. Továbbá a kis üvegfejű izzók helyett LED-ek, vagy egyéb jelzőlámpa izzók helyett LED csoportos izzók használata. Ide sorolható a jóváhagyási jellel nem rendelkező izzók, illetve a nem előírt jelzésekkel rendelkező izzók beszerelése, pl. a hangjelzést adó hátrameneti lámpaizzók.
Minden olyan eset szabálytalan, amikor nem az adott berendezésre előírt feszültségű, teljesítményű, típusjelzésű, továbbá fejtípus jelölésű izzót használnak. Azaz eltérő az izzó színe, a búra alakja, a fej kialakítása. Jellemző a nagyobb teljesítményű izzók, illetve az eltérő üzemű izzók használata pl. hagyományos helyett halogén, halogén helyett xenon. Továbbá a kis üvegfejű izzók helyett LED-ek, vagy egyéb jelzőlámpa izzók helyett LED csoportos izzók használata. Ide sorolható a jóváhagyási jellel nem rendelkező izzók, illetve a nem előírt jelzésekkel rendelkező izzók beszerelése, pl. a hangjelzést adó hátrameneti lámpaizzók.
sziasztok! nekem is vannak ledes izzóim a kocsiba, de én már nem tudom mi a szabályos meg mi nem... KPM-re kellett vinnem a kocsit, ahol nem abba kötöttek bele hogy maga az izzó LED hanem hogy szerintük a jégfehér smd led elől kék színű illetve a fehér világítású rendszámtábla világításom ugyan csak kék. a sima simota izzóval ami a rendszámom világította semmit se ért nem is lehetett látni hogy működik, azért tettem bele ledet... és szerintük kéken világít. vicc. meg találtam egy leírást ami szerint eleve ezeknek a ledes izzóknak az alkalmazása szabálytalan... most hogy is van ez?
üdv,segítség kéne..
kocsimba ilyen fajta kis 12v os izzók vannak a műszeregységekbe,ehelyett szeretnék ledet,miet lehetne és hogy?
kocsimba ilyen fajta kis 12v os izzók vannak a műszeregységekbe,ehelyett szeretnék ledet,miet lehetne és hogy?
csak nyugodtan gyere majd nem mondunk semmit
a végén még túl nagy ledfény lesz itt 

persze amiben lehet segítünk részemről legalábbis

köss sorba 4db-ot 280Ohmos ellenállással
Ebből a típusból legalább kellene 40db!!!
Ez 10db páthuzamos kört jelent.
Ezt meg kell söntölni 12Ohm, 20Wattos LED-el!
És kész!!!
Jó munkát!

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!