Számítógéppel kapcsolatos problémák!
aktuális téma

Jótanács: Használj Ubuntu Linuxot!!!
Nem lesz vírusod, és kékhalál - mellesleg ingyenes.
(davidsz)
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Mindegy minek hívjuk, még év végéig megállja a helyét, utána tényleg reszeltek játékok terén. Én biztos nem fogok cserélni 2-3 évente lapot, vásárkor megveszem az elérhető legújabb technológiát, hogy még legalább 1-2 proci cserét is átvészeljen, ami mondjuk jelenleg 60-70e használtan, 1-2-3év múlva bele tudjam pakolni. Használtan szoktam venni, de prociért nem adok 30-35k nál többet, egy alkalommal. 4x2Gb van jelenleg és nincs semmi probléma, az integrált hang meg végképp nem érint, erősítőre megy ki a nyers hang SPDIF-en keresztül. Az olcsó lapokban meg az sincsen.
6-7 eves deszka mar oldschool
inkabb vegyel 2-3 evente egy uj mATX-est 18-20k korul
ugysem szorja tele senki sem kartyahegyekkel, van egy VGA meg max 1 kartya mellette, az meg elfer a mATX-ben is
4DIMM-t sem szokas hasznalni, mert akkor sebssegproblemak lephetnek mar fel , 2 is boven eleg dualchannel-re
a szokassos integralt cuccok meg rajta vannak mar azokon is, 6 SATA3, USB3, 1Gbps LAN, 5.1 vagy 7.1-s hang...
inkabb vegyel 2-3 evente egy uj mATX-est 18-20k korul
ugysem szorja tele senki sem kartyahegyekkel, van egy VGA meg max 1 kartya mellette, az meg elfer a mATX-ben is
4DIMM-t sem szokas hasznalni, mert akkor sebssegproblemak lephetnek mar fel , 2 is boven eleg dualchannel-re
a szokassos integralt cuccok meg rajta vannak mar azokon is, 6 SATA3, USB3, 1Gbps LAN, 5.1 vagy 7.1-s hang...
amúgy egy kérdés.
asszony gépén elment az időjárás jelző minialkalmazás. mármint nem mutat semmit, csak van. két napja kezdte, hogy szerdát már nem mutatta, most meg se az aktuális, se az előre jelzést. kiraktam újra, gép restart semmi. netkapcsolat van, most is onnan írok. ilyet még nem láttam.
asszony gépén elment az időjárás jelző minialkalmazás. mármint nem mutat semmit, csak van. két napja kezdte, hogy szerdát már nem mutatta, most meg se az aktuális, se az előre jelzést. kiraktam újra, gép restart semmi. netkapcsolat van, most is onnan írok. ilyet még nem láttam.
nekem meg totál bizonyított eddig az ASUS. 10 éves lapok semmi bajuk, 8 éves VGA, semmi baja, pedig az elején volt hajtva, és ugye silent-es, tehát melegedett is. gyári paszta procik és VGA alatt is.
Nekem 7770van szintén gigabyte, de ez már kevés. Persze játékfüggő Grid2 és Assassins C.4 is fut viszonylag jól. A márciusi GTA5-re majd azért lecserélem egy 7870-re. Ez az elérhető legjobb VGA amit még a quad core-hoz hozzá lehet pakolni...
Asus-okat sohasem kamáztam, semmilyen termékében.
Én csak gigabyte-ot veszek, eddig nem volt semmi probléma.
Haver P8Z77-V lapja dobta be a kulcsot, 45e-ért vette (még garis volt szerencséjére), másik havernak a P8P67-M lapja, az aszem 25e alatt volt valamivel.
Az ár önmagában semmit sem jelent megbízhatóság terén.
Az ár önmagában semmit sem jelent megbízhatóság terén.
jóféle vga-t kell venni és akkor nem kell évente cserélgetni
én kb 3 vagy 4éve vettem a 6870-esből 2GB-osat, akkor kb 35k-ért, és a mai napig maxon/ ultrán viszi azokat a játékokat amikkel játszok. PL: grid autosport, asetto corsa, assasins3 stb stb...

Hát erre csak annyit tudok mondani meg is érdemlik
Persze lehetne a ló másik oldala is az 50-60e+ -os lapok, de azért én sem fogok 3Ghz-s procit 5Ghz-en járatni stb.
Év végén ha váltok 35e-el bezárólag nézek lapot. Ennyiért azért vannak normálisak amik szintén 6-7évig kihúzzák, mint a jelenlegi amit 2009 márciusában vettem.(netre filmezésre egyébként még legalább 2-3 évet elmenne ez is) Ha meg azt nézzük, egy középkategóriás VGA !használtan! 30-35e, amit évente cserélni kell, akkor alaplapért semmi a 35e 6-7 évre.

Év végén ha váltok 35e-el bezárólag nézek lapot. Ennyiért azért vannak normálisak amik szintén 6-7évig kihúzzák, mint a jelenlegi amit 2009 márciusában vettem.(netre filmezésre egyébként még legalább 2-3 évet elmenne ez is) Ha meg azt nézzük, egy középkategóriás VGA !használtan! 30-35e, amit évente cserélni kell, akkor alaplapért semmi a 35e 6-7 évre.
nagyon szűk az a réteg aki az általad említett dolgok előnyét ki is használja. a stupidusernek meg hiába magyarázod hogy az miért jó, úgyis az akciós ósangaranciás szutyodékot fogja megvenni 20év hitelre.
Nekem nem probléma, ahogy említettem korábban 25e alatt nincs alaplap. Csak max 1 full alap usernak aki bekapcsolja, és megnyitja a böngészőt. Egy 10e-s lapba komoly memóriát nem is tudsz tenni, kimentek számát tekintve is szegényes, esetleges tuningpotenciál is elég kevés+ a belepakolt alktrészek minősége sem egy csúcstechnológia. Hosszútávra mindenképpen 25e+-os alaplap ajánlott. Hiszen benne van a nevében is, ez az alapja az egésznek, ne ezen spóroljunk.
cseréltem jó pár BGA-as procit, memóriát, azzal nem lenne gond. az alkatrészt is talán ebay és egyéb helyekről be lehet majd szerezni. én úgy gondolom egy normál gépnél ilyen nem lesz, max ahol nagyon a méretekre mennek. bár ha azt nézem, hogy az eladásokat kell növelni, akkor ez ellen szól a bővíthetőség, cserélhetőségi lehetőségek. szóval iylen szempontból ezt sem tartom kizártnak.
A processzorok megbízhatósága az egekben van manapság, nem is nagyon számolnak az emberek azzal hogy bepusztulhat.
Tudod mi a probléma? Azt tervezik alacsony árkategóriában BGA-sak lesznek az asztali gépek is, azaz rá lesznek forrasztva a procik az alaplapra (az alaplapok viszont eléggé halandók), na az szívás lesz.
Van egy bizonyos teljesítmény szint ami felett csak a dedikált VGA jöhet szóba, amíg ez alatt van az ember elvárása tökéletes megoldás az integrált videokártya.
Tudod mi a probléma? Azt tervezik alacsony árkategóriában BGA-sak lesznek az asztali gépek is, azaz rá lesznek forrasztva a procik az alaplapra (az alaplapok viszont eléggé halandók), na az szívás lesz.
Van egy bizonyos teljesítmény szint ami felett csak a dedikált VGA jöhet szóba, amíg ez alatt van az ember elvárása tökéletes megoldás az integrált videokártya.
egyértelmű.
azért előbb nézz utána hogy mennyi, és max mekkora modulokat kezel, mert ha ilyen fapad, akkor örülhetsz ha a 2x4gb-ot felismeri.
Ugyan már, évek óta notebookjaim vannak.
Itt max hdd/ssd-t meg odd-t tudok cserélni, ja RAM-ot is
Köszönik a gépek jól megvannak
Itt max hdd/ssd-t meg odd-t tudok cserélni, ja RAM-ot is

Köszönik a gépek jól megvannak

jajj ne is mond. dolgoztam mobil gyártásban. a javítást megkönnyíti, mert cserélsz egy blokkot. igaz emiatt jóval drágább is.
asszonynak egy olyan gépe van, amit egy bezáró net kávézóból lett. ott is van integrált VGA, de még oda is külön raktak bele egy kártyát. jó ez sem annyira új gép, de még netkávézóba sem volt elég.
még azon is agyalok, hogy mondjuk 4x4GB, vagy 2x8GB lenne gyorsabb. nyilván a 2x8 azért is észszerűbb, mert akkor később könnyebb bővíteni, nem kell eladogatni mondjuk 4x4 esetén a 4gigásokat. bár úgy gondolom, hogy 16GB elég sokáig kitartana.
asszonynak egy olyan gépe van, amit egy bezáró net kávézóból lett. ott is van integrált VGA, de még oda is külön raktak bele egy kártyát. jó ez sem annyira új gép, de még netkávézóba sem volt elég.
még azon is agyalok, hogy mondjuk 4x4GB, vagy 2x8GB lenne gyorsabb. nyilván a 2x8 azért is észszerűbb, mert akkor később könnyebb bővíteni, nem kell eladogatni mondjuk 4x4 esetén a 4gigásokat. bár úgy gondolom, hogy 16GB elég sokáig kitartana.
Pedig mindent integrálnak

Nálam megy egy APU. Már a második. Igaz, az első bill, mon, egér nélkül ment 3 évig, csak távoli asztallal használtam, de hibátlan volt. Az egy e350. Azt most anyám hajtja, és továbbra is hibátlan. 7W-os a proci! Egy SSD-vel megvagy 10W-ból!
Most meg egy kabini teljesít szolgálatot. Ez kicsit több feladattal, mert erről nézünk filmeket is. 13W.
Ha teljesítményt akarsz, lehet, nem ezek az elsők, de kétség kívül zseniálisak! Egy mohányit állva hagyták a Intel Atomját (ami tapasztalatom szerint egy hulladék).
Most meg egy kabini teljesít szolgálatot. Ez kicsit több feladattal, mert erről nézünk filmeket is. 13W.
Ha teljesítményt akarsz, lehet, nem ezek az elsők, de kétség kívül zseniálisak! Egy mohányit állva hagyták a Intel Atomját (ami tapasztalatom szerint egy hulladék).
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!