Számítógéppel kapcsolatos problémák!
aktuális téma

Jótanács: Használj Ubuntu Linuxot!!!
Nem lesz vírusod, és kékhalál - mellesleg ingyenes.
(davidsz)
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
"Függ valamitől hogy hány W-os a táp?"
Valószínűleg nem ezt kérdezted de egy tápnál nagyon fontos a +12V-os ág, itt adja le a teljesítménye jó részét. De ez igazán téged nem érint mert VGA nélküli low budget konfigot keresel magadnak.
"Gondolom minél nagyobb annál jobb?!"
A tápok másik fontos tulajdonsága a hatásfok, na ez minél több annál jobb és annál drágább.
A jelenlegi 400W-os codegen tápod is megteszi, azt nem kell lecserélni.
Valószínűleg nem ezt kérdezted de egy tápnál nagyon fontos a +12V-os ág, itt adja le a teljesítménye jó részét. De ez igazán téged nem érint mert VGA nélküli low budget konfigot keresel magadnak.
"Gondolom minél nagyobb annál jobb?!"
A tápok másik fontos tulajdonsága a hatásfok, na ez minél több annál jobb és annál drágább.
A jelenlegi 400W-os codegen tápod is megteszi, azt nem kell lecserélni.
itt vagyok az ellen példa. codegen táp, sosem volt baj vele. max 2-3 kondit kellett cserélni benne. de itt is van valami, hogy kék meg sárga jeles, a kék jobb elvileg, nekem oylanok voltak, de nem szándékosan, ez volt a házba

VGA: 4 db GeForce GTX 980 SLI-ben... ( darabja 185 rugó
).....
CPU: Intel i7 5960X megrántva 5 Ghz-en
RAM: 16 Gb DDR4 Quad channelben
Egész barátságos.....de hogy ez a konfig minden PC-t meg konzolt lecimuztat a világon az tuti

CPU: Intel i7 5960X megrántva 5 Ghz-en

RAM: 16 Gb DDR4 Quad channelben

Egész barátságos.....de hogy ez a konfig minden PC-t meg konzolt lecimuztat a világon az tuti

Dehogy, az én tápom 65W-os és köszi elvan rendesen
Sokkal inkább számít a hatásfoka. Egy Codegen nem túl jó táp.
Egy átlag géphez elég a 350-400W, mert nincs komponens, ami felvenne sok áramot. Egy játékgépnél már más. VAnnak olyan VGA-k ami eleve felvesz 300W-ot, és még a CPU is 100-at, szóval oda elég lenne egy 500W-os, pl, 95% hatásfokú
De olyan nincs, szóval oda mennek a 700W-os tápok, kb...

Sokkal inkább számít a hatásfoka. Egy Codegen nem túl jó táp.
Egy átlag géphez elég a 350-400W, mert nincs komponens, ami felvenne sok áramot. Egy játékgépnél már más. VAnnak olyan VGA-k ami eleve felvesz 300W-ot, és még a CPU is 100-at, szóval oda elég lenne egy 500W-os, pl, 95% hatásfokú

Jó nekem a legelterjetebb,másikra nem igen lenne pénzem!
Úgy vettem a házat hogy Codegen 400W-ios táp volt benne 12cm-es!Függ valamitől hogy hány W-os a táp?Gondolom minél nagyobb annál jobb?!

Úgy vettem a házat hogy Codegen 400W-ios táp volt benne 12cm-es!Függ valamitől hogy hány W-os a táp?Gondolom minél nagyobb annál jobb?!

A 2 legelterjedtebb (ATX, mATX) lapot bele fogod tudni tenni. Az a veszély meg sztem nem fenyeget hogy egy E-ATX vagy egy mITX lapot vegyél magadnak.

hát attól függ miylet veszel. viszont a kislapos házba nem fogsz nagy lapot belerakni. ugye sokan az alapján is vesznek, hogy milyen hely áll rendelkezésre pl egy háznál. magasság és mélység tekintetében.
Mert a mostaniak kis lap-osak?Nekem most Asus P4S533-X van benne,már jó régi alaplap,de a házat pár éve vettem!
elvileg betehető ebbe a kis lap is.
Ilyen Codegen Ház -am van és azt kérdezném hogy bármilyen új alaplap betehető ebbe?Vagy alaplapok méretei között van különbség?
Nekem három darab Samsung 2.5" külső vinyóm van. Usb 3.0 1TB és egy 640GB illeteve egy Usb 2.0 320GB és tökéletesen működnek
még annyi, hogy jobb a külön tápos külső vinyó? mert van olyanom, igaz nagyobb a mérete, de úgysem akarom hurcolászni. valahogy a külön tápos nekem megbízhatóbbnak tűnik.
szóval valaki samsung vagy seagate? ugye samsungba nyílván sima vinyó van, amivel mint írtam nagyon megbízhatónak tartom, de az újak nem tudom miylenek.
szóval valaki samsung vagy seagate? ugye samsungba nyílván sima vinyó van, amivel mint írtam nagyon megbízhatónak tartom, de az újak nem tudom miylenek.
Feldobtam egy 1080p-s mkv filmet egy pendrive-ra. Nincs usb3 az alaplapon de így sem gondolkozott ha beletekertem.
Azért, ha beletekerek egy 1080p filmbe, és hogy ne gondolkozzon, nem árt az erős proci.
Netezésre és filmnézésre nem kell i3, egy Celeron G540 -hez képest az majdnem 3x-os árban van. És a cerkával akár 30e ft alatt is kijöhet a gép SSD-vel.
Ja és SSD, azt nem szabad kispórolni semmilyen mai gépből.
Ja és SSD, azt nem szabad kispórolni semmilyen mai gépből.
Samsung vagy Seagate külső vinyó? 2TB. a Seagate gyorsabb. de nem vagyok benne biztos, hogy az jobb-e, az 7200 forduulatos. árban olyan 2ezer Ft különbség van a samsung olcsóbb.
Ezt én is csak alá tudom támasztani, mert gondolkoztam, hogy veszek egy gépet ami tudja a Core 2 Duot, de ha arról akarok tovább lépni akkor megint csak komplett csere jöhet szóba és akkor inkább még egy kevés +pénz és már van is egy I3-m. Mondjuk ez nem 30e Ft volt, de amit nézegettem Core 2-t azok is 45-50 közötti áron voltak és akkor ezek is a plafont jelentik fejlesztés terén. Én is ezt tudom ajánlani neked, bár két hete még én is itt kérdezősködtem, de most már "felvilágosultabb" vagyok.

"jónak jó,csak már elég lassú"
Nem, ez már nem jó. És igazából már nem is lehet rajta javítani.
Vegyél egy rendes 1155-ös gépet ~30e ft-ért, olcsóbb asztali lehetőség nincs, a 775-ös platform nem jó alternatíva mert alig olcsóbb mint az 1155-ös.
AMD-t azért nem írok mert ahhoz kb alig értek. Olyat majd ír valaki más.
Nem, ez már nem jó. És igazából már nem is lehet rajta javítani.
Vegyél egy rendes 1155-ös gépet ~30e ft-ért, olcsóbb asztali lehetőség nincs, a 775-ös platform nem jó alternatíva mert alig olcsóbb mint az 1155-ös.
AMD-t azért nem írok mert ahhoz kb alig értek. Olyat majd ír valaki más.
nekem anno egy P2-es gépben volt kvantum, ami meghalt egy táphiba miatt, VGA, alaplap is elszállt. persze gari lejárta után 2 héttel. akkor kaptam egy WD-t bele, csendesebb volt, nem volt vele baj. a jelenlegi samsung-om vagy 8 éves, vagy 1,5 éve volt rajta HD Sentinel és 100%-osnak hozta. egy darabig rajta hagytam, meg azért tettem fel, mert rosszalkodott. de nem vinyó volt, hanem valami marwel szarakodott. pedig nekem a vinyó folyamatosan megy és hazsnálva van.
sosem volt kritikus hőfokon, meg ilyesmi. szerintem minden gyártónak volt szar és nagyon jó szériája. egyik időben az egyik a jó, aztán a másik.

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!