Számítógéppel kapcsolatos problémák!
aktuális téma

Jótanács: Használj Ubuntu Linuxot!!!
Nem lesz vírusod, és kékhalál - mellesleg ingyenes.
(davidsz)
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Értem...ez is egy vélemény....volt nekem is PS2-m és játszottam szinte minden konzolon....tény hogy sok játék megjelenik mindenféle konzolokra, rendben vannak az optimalizációk is....viszont személyes tapasztalatom és szemem nem hazudott még a PS2-es időkben...pl akoriban amikor 2005-ben vettem PS2-t, megszereztem az NFS underground I-et és hiába volt stabil 60 fps, a PS2 nyujtotta max részletesség a PC verzió max részletességéhez képest kb 90%-os volt csak....autó tükröződés frissítési rátája a PC-n 3 lépcsős volt, és a 2. szint az picit darabos volt még, de PS2-n állítás nélkül ez volt a max.....ez csak kiragadott példa, de nekem szemet szúrt........a mai PS4 és Xbox one idejében már elég jól festenek a játékok konzolon, de azért 30 meg 40 fps elég karcsúcska 1-2 játékban......aki egy pörgős fps játékot fog tolni, az nem fog konzolozni, annak kell a stabil 60 vagy 75 vagy akár nekem a quake 3 ban a fix 125 fps........

Játékhoz csakis dedikált hardverek a jók, vagyis PS/XBOX ilyesmi.
Hogy egy PC hardverileg mennyire jó 1000 és mégegy dologtól függ. Jó oprendszer, jó driver és jó hardver kell. Ha van pénzed, akkor mindenből a legjobbat, ha nincs, akkor meg mindegy mit veszel. Jó a C2D platform, de egy core i-vel nem feltétlenül kell versenyezzen. Persze sohasem állítom, hogy egy csúcskategóriás processzor gyengébb egy újabb alsó/középkategóriásnál.
Én már nem játszok PC-n, a notin meg simán elfuttat valós időben két oprendszert egyszerre, és az nekem elég
Hogy egy PC hardverileg mennyire jó 1000 és mégegy dologtól függ. Jó oprendszer, jó driver és jó hardver kell. Ha van pénzed, akkor mindenből a legjobbat, ha nincs, akkor meg mindegy mit veszel. Jó a C2D platform, de egy core i-vel nem feltétlenül kell versenyezzen. Persze sohasem állítom, hogy egy csúcskategóriás processzor gyengébb egy újabb alsó/középkategóriásnál.
Én már nem játszok PC-n, a notin meg simán elfuttat valós időben két oprendszert egyszerre, és az nekem elég

nekem a gyari kuler van rajta 2.5eve, ami a CPU-hoz jart a dobozaban
teljesen jo
teljesen jo

aztan 1999-ben olyat lepett az AMD a K7-l, hogy Chipzilla csak kapkodta a fejet, hogy WTF van
bocs, helyesbítek '98-ba volt

2003-ban vettem AMD-t...akkoriban a Intel P4-eket lenyomták az új Athlon 64-ek....2800+-os volt nekem..és 1800 Mhz-es volt alapból, és partiban volt a 2800-Mhz-es Intel P4-et.....ott volt az AMD a csúcsán.....de aztán fokozatosan lemaradt.
azok a jó öreg 2000-es évek eleje, amikor a leggyengébb celeronok is leverték az amd-t
na nekem akkor volt utoljára amd (K6-II 300Mhz)

erre írtam én korábban, hogy hiába a 20 trillió mag, ha nem úgy történik a hazsnálat, mint ahogy kellene.
amúgy érdekes, néha beszélek olyanokkal, akik a mostani aktualitásokat is vágják, és bizony, valahogy az AMD-t érzem jobbnak a beszélésükben.
megmondom őszintén lassan újítanom kell, kezdem beletörődni az AMD-be, de mindig akkor bizonytalanít el valaki. sokat nem akarok rá szánni, játszani nem játszok, de mindig úgy raktam össze a gépeket, hogy majd kitudja, aztán... mióta dolgozom kb azóta nem nagyon játszom. max kétévente valami gagyival a régi időkból
amúgy érdekes, néha beszélek olyanokkal, akik a mostani aktualitásokat is vágják, és bizony, valahogy az AMD-t érzem jobbnak a beszélésükben.
megmondom őszintén lassan újítanom kell, kezdem beletörődni az AMD-be, de mindig akkor bizonytalanít el valaki. sokat nem akarok rá szánni, játszani nem játszok, de mindig úgy raktam össze a gépeket, hogy majd kitudja, aztán... mióta dolgozom kb azóta nem nagyon játszom. max kétévente valami gagyival a régi időkból

Itt kb érezni az "erősorrendet"......jók az AMD-s rendszerek is...árban is versenyképesek és tuningolva lehet velük erős rendszert építeni.

Az intel vs amd kb olyan mint az autósoknál a dízel vs benzin.
Az AMD lemaradása viszont egyre nagyobb az Intel-hez képest, aminek sokan nem örülnek mert konkurencia nélkül elszállhatnak az intel árak.
Az AMD lemaradása viszont egyre nagyobb az Intel-hez képest, aminek sokan nem örülnek mert konkurencia nélkül elszállhatnak az intel árak.
ezekben az i-s procikban nagyon nem vagyok otthon.... egy biztos, hogy drága.
szerintem fele annyiból meg van az AMD, igaz ott nagyobb jóval a fogyasztás. de hát kinek mi... de okítsatok nyugodtan, ha hülyeséget mondok
szerintem fele annyiból meg van az AMD, igaz ott nagyobb jóval a fogyasztás. de hát kinek mi... de okítsatok nyugodtan, ha hülyeséget mondok
A 2600K még mindig nagyon jónak számít......nem smétlem magam.....neki is csak VGA-t kell cserélni legalább 3-5 évig, ha újabb játékokhoz kell neki a gép.

igen...most ha az enyémet nézem akkor a 4570 2%-.al erősebb a tesztekben mint az én 4570s-em....de az enyém 23%.-al kevebbet fogyaszt....egye fene azért még nemfogom kidobni mert házon belül az azonos számozású procihoz képest egy lehelettel gyengébbet nyom.

"aki kifog egy "Haswell i7 -es procit "K" jellel...az tegye össze a kezét mert pár évig nemlesz CPU gondja...."
Az a szerencsés aki Haswell i7-ből kifog egy olyat aminek nem kell lecserélni a gyári pasztát a kupak alatt mert gyárilag elkúrták.
Haver 2600K-val tolja, egy jó darabig nem kell cserélnie.
Az a szerencsés aki Haswell i7-ből kifog egy olyat aminek nem kell lecserélni a gyári pasztát a kupak alatt mert gyárilag elkúrták.

Haver 2600K-val tolja, egy jó darabig nem kell cserélnie.
"Mivel nem "K"-s a proci hanem csak "S"-es"
Az S-es Intel procik kevesebbet fogyasztanak és gyengébbek mint a normál procik.
Az S-es Intel procik kevesebbet fogyasztanak és gyengébbek mint a normál procik.

Mivel nem "K"-s a proci hanem csak "S"-es, ezért nemtudom tetszőleges tuningolni, de igazából ennél még nem érzem szükségét....észrevétlenül emeli és csökkenti az örajeleket.....pl egy Quake 3 Arena közben csak 1 magot használ és nem használja ki a max 3,6 Gh-zet...hanem csak 2,8 Ghz körül megy......de egy NFS Most Wanted vagy újabb játéknál emeli 3,4 vagy 3,6 Ghz-re és ha lehet akkor használ több magot.......amúgy netezni meg filmezni 1 mag megy 800 Mhz-en.....le a kalappal az Intel előtt, remek széria.....és aki kifog egy "Haswell i7 -es procit "K" jellel...az tegye össze a kezét mert pár évig nemlesz CPU gondja....
lehet nálam ez régi berögződés, hogy gyári hűtés kuka...
AMD-re biztos kell a plussz
AMD-re biztos kell a plussz
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Hát azért ez nem így van.
Ez alatt is van olyan gép amivel lehet játszani.