Számítógéppel kapcsolatos problémák!
aktuális téma

Jótanács: Használj Ubuntu Linuxot!!!
Nem lesz vírusod, és kékhalál - mellesleg ingyenes.
(davidsz)
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Szóval egy gyengébb, de mondjuk középkategóriás CPU egy csúcs VGA-val bármilyen felbontásban és full részletességgel is játszhatóvá tenné pl a Far Cry 4-et....vegyük pl az Én Intel I5 4570s (Haswell) procimat, ha tennék mellé egy 180 rugós VGA-t...bármivel eljátszanék full graffal.......legyen mondjuk egy combos játékban majd 75 fps-em stabilan, "ennyit tud tolni a CPU"....egy 2x olyan drága I7-es cpu ugyanazzal a csúcs VGA kártyával tolna 95-öt....nabumm, de mindig is lesz drágább és jobb......de ha ehhez a procimhoz csak egy GTX 750-et vennék 50-ért akkor persze hogy nem menne minden fullon....de nem a CPU miatt....hanem mert nem tettem bele jó VGA-t........szóval pár éve már megfordult eza dolog, játékhoz inkább videkártya kell.....a 4 magos Core 2 quad-od még elketyegne pl egy GTX 750 TI-vel.....vagy bármivel, van benne még kraft.
"Korábban itt a PH!-n többször is hangoztattuk, hogy játékhoz elég egy kétmagos processzor. Ezt az állításunkat immár revideálhatjuk, hiszen kiderült, hogy a legújabb játékokban két mag bizony nem elég; az eredmények önmagukért beszélnek. Ha netán valaki mégis kétmagos processzorban gondolkozik, annak inkább a Hyper-Threadinget támogató Core i3/i5 családot ajánljuk a Phenom II/Athlon II-vel szemben, hiszen a HT-nak köszönhetően a kétmagos Core processzorok egyszerűen gyorsabbak, de legfőképpen a minimumfps-ek magasabbak.
Ugyanakkor továbbra is tartjuk azt a véleményünket, hogy játékhoz elsősorban videokártyát kell venni, és csak azután processzort, ez a prioritási sorrend. A Radeon HD 5770, illetve a HD 5770 teljesítményéhez közel teljesítő VGA-k mellé jól illik a fentebb említett Core i3-530 (vagy ehhez hasonló sebességű Core i3/i5). Ugyan vehetnénk mellé négymagos CPU-t, de nem lennénk előrébb vele.
A GeForce GTX 460 (és hasonló sebességű társai/riválisai) mellé a minimum az i3-530, de inkább négymagosban gondolkodnánk. Itt az a kérdés, hogy Phenom vagy Core i5: szerintünk teljesen mindegy, a Core i5 néhány szituációban gyorsabb, de ez már inkább a CPU-limites beállításokra igaz, ezekben a helyzetekben viszont elég magas fps-ekről beszélhetünk, tehát egyikkel sem járunk jobban vagy rosszabbul.
A Radeon HD 6870 (és a többi, hasonló sebességű VGA) ugyan elvileg egy felső-középkategóriás videokártya, a többség számára mégis inkább csúcsközeli (márcsak magas ára miatt is, a GTX 460-nal egyetemben). A HD 6870-re ugyanaz igaz, mint a GTX 460-ra: mindenképpen négymagosat vennénk mellé. A Phenom II X4 (vagy mondhatnánk akár a Core 2 Quadot is) picit lassabb, mint a négymagos Core i5, de a különbség elhanyagolható (árban már nem annyira...), ahol meg soknak tűnik, ott magasak az fps-számok a CPU-limit miatt.
A fő-fő konklúzió tehát röviden az, hogy napjaink játékaihoz elkel a négymagos processzor; bár ez sokaknak nem újdonság, most be is bizonyítottuk."
Ugyanakkor továbbra is tartjuk azt a véleményünket, hogy játékhoz elsősorban videokártyát kell venni, és csak azután processzort, ez a prioritási sorrend. A Radeon HD 5770, illetve a HD 5770 teljesítményéhez közel teljesítő VGA-k mellé jól illik a fentebb említett Core i3-530 (vagy ehhez hasonló sebességű Core i3/i5). Ugyan vehetnénk mellé négymagos CPU-t, de nem lennénk előrébb vele.
A GeForce GTX 460 (és hasonló sebességű társai/riválisai) mellé a minimum az i3-530, de inkább négymagosban gondolkodnánk. Itt az a kérdés, hogy Phenom vagy Core i5: szerintünk teljesen mindegy, a Core i5 néhány szituációban gyorsabb, de ez már inkább a CPU-limites beállításokra igaz, ezekben a helyzetekben viszont elég magas fps-ekről beszélhetünk, tehát egyikkel sem járunk jobban vagy rosszabbul.
A Radeon HD 6870 (és a többi, hasonló sebességű VGA) ugyan elvileg egy felső-középkategóriás videokártya, a többség számára mégis inkább csúcsközeli (márcsak magas ára miatt is, a GTX 460-nal egyetemben). A HD 6870-re ugyanaz igaz, mint a GTX 460-ra: mindenképpen négymagosat vennénk mellé. A Phenom II X4 (vagy mondhatnánk akár a Core 2 Quadot is) picit lassabb, mint a négymagos Core i5, de a különbség elhanyagolható (árban már nem annyira...), ahol meg soknak tűnik, ott magasak az fps-számok a CPU-limit miatt.
A fő-fő konklúzió tehát röviden az, hogy napjaink játékaihoz elkel a négymagos processzor; bár ez sokaknak nem újdonság, most be is bizonyítottuk."
hat ebbol kb az ures haz maradna meg csak

a "DDR" is SDRAM, a neve igazabol DDR-SDRAM
Intel, és AMD vga, nekem ez vált be már kb 10éve változatlan a recept
én amúgy intel-es voltam, meg nvidia-s, de most valahogy AMD-s kezd szimpi lenni, meg az ATI kártyák, amik ugye szintén AMD-k már. így jól összepasszolnak állítólag. bár az AMD-nél hiába vannak 6 meg 8 magos procik is elérhető áron, nem biztos, hogy jobb. mint mobiloknál is a kínai telók 8 mag meg isten kutya füle, aztán egy 4 magos leveri.
nekem sima codegen van, de volt benne huzat, és nem is volt semmi extra venti.
meg ennél a VGA-nál inkább kívülre kellene venti, hogy a hűtő között húzza a levegőt. próbálkoztam vele, de idétlen volt. annyiból jól jártam, hogy 256MB-osért fizettem és 512-est hoztak
meg ennél a VGA-nál inkább kívülre kellene venti, hogy a hűtő között húzza a levegőt. próbálkoztam vele, de idétlen volt. annyiból jól jártam, hogy 256MB-osért fizettem és 512-est hoztak

Persze játékok terén, még jó pár évig el lehetne vele netezni.

Így is az elérhető legjobb core2quad van a lapban meghúzva. Úgyhogy ezzel mondhatjuk véget ér a s775 korszak.
Angol megfogalmazásban bottleneck-nek hívják, azt hogy nem tudja kihajtani a proci a vga-t. c2quadhoz sacc perc kb használtan max 35e-t tudsz vga-t venni, ami meg is van nekem. Felette pénzkidobás mert semmivel sem lesz gyorsabb.
jóféle házat kell venni hozzá mint pl CM HAF932
ez elég "huzatos"

passzív hűtés, de az csak akkor hatékony, ha megfelelő huzat. nekem egy Asus 8600GT Silent es van, de az nem ilyen. ha nincs rajta a ház oldala, akkor magas a hőfok, ha fent van akkor teljesen jó, de akkora hűtő van rajta, hogy csak na... az a kis kártyán nem tud a huzat kialakulni. még én is beraktam egy régi proci hűtőről egy ventit, hogy nyomja oda, mert nyáron kevés. most pont TaaT által leírt arctic freezer 7 pro-n szart be a venti, szóval ezt a régebbi ventit drótoztam fel a hűtőre
igazából soha többet silent-es videókari, mert a táp ventije úgyis csinálja a hangot. nyilván egy nagy 12cm ventis táppal halkabb lenne. de ha már majd csak új gép lesz. addig meg majd szét esik ez a szar

minek a combos videokártya? ha a processzor nem tudja ellátni megfelelő mennyiségű adattal
volt erről egy cikk ph-n is

Mostani játékokhoz 70%-ban videokártya kell...30%-ban kell csak proci....most itt legalább full HD felbontást mondom, szűrőkkel.....szóval azsem rossz ha teszel bele egy bika VGA-t
pl egy GeForce GTX 780 TI-t 180 rugóért és mehetnek a szűrők is full részletességgel.....

Legalább okosabb lettem
Már annyira én nem követem az újdonságokat, legalább is az elmúlt 2-3évben nem. Majd ráér belevetni magam jövőre, akkor lesz full gépcserém. Pl Far Cry 4-még éppen eldöcög fullon(szűrők nincsenek egyedül maxra állítva), de ez még régi core2quad rendszer kicsit tuningolva. Már kezd kevés lenni.

a Phenom II X4-bol konnyeden lehet 4 magosat produkalni ha megfelelo alaplapban van. azok ugy keszultek anno, hogy a 4 magos van lebutitva 2 magosra mert valamilyen bibi van a 2 plusz maggal. na nekem kb 4 eve ugy fut 4 magosan es eddig semmi baja nem volt

Már az e350-es is viszi a fHD filmeket röccenés náékül. XBMC-vel 20% körüli prociteljesítménnyel.
Most nekem egy kabini van. Az is hibátjan. 7, 8 mindkettőn gyors. Kb 30mp alatt bebootol 8-al.
Most nekem egy kabini van. Az is hibátjan. 7, 8 mindkettőn gyors. Kb 30mp alatt bebootol 8-al.
Az én gépemben csak azért van 120-as SSD mert játszok, De jobb lenne egy 240-es, BF3 + BF4 már majdnem megtölti a mostanit.
Simán viszik a fullhd mkv videókat az intel IGP-k, az AMD APU-k meg még combosabbak.
Na az jó akkor, bár én csak jövőre veszek ssd-t, de a biztonság kedvéért 80ast pakolok rendszernek. + mellé a meglévő terrás vinyó.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!