CarPc avagy számítógép az autóban
aktuális téma

Sziasztok, mostanság elég sokat lehet hallani erről a témáról pc-s magazonikban stb... Azértis hoztam létre ezt a témát mert engem is érdekel, a neten keresgélve itthon nem foglalkozik vele úgy senki. Örülnék ha létrjönne egy carpc csapat aki már látott ilyet illetve most installál a kocsijába. például évente a U.K. rendeznek carpc-s talikat ahol bemutatják újdonságaikat stb.. Szóval várom a hozzászólásokat, infókat Sziasztok
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
elektrokontha
Nem egy nagy dolog a bekötése, szerintem meg tudod csinálni te is.
Nem egy nagy dolog a bekötése, szerintem meg tudod csinálni te is.
Nekem ez van: 67-01-52. Az a baj, hogy bár kipróbáltam, de mivel még nincs beszerelve a kocsiba, nem tudom, menyire megbízható 12V-nál alacsonyabb feszültségen. Egyébként ha külön táp van 12 Voltnak és 19-nek, akkor nem elég a kisebb terhelhetőségű?
Hali én is gondolkodok ilyenen. Most lessz új verda és abba akarom. Mennyibe kerül kb 1 ilyen? Énmár kinéztem 1 et és kiváncsi lennék jó-e?

melyik legyen a kettö közül? elérhetési cimet adtok a bolthoz? Mikor ér rá valaki be is kötni?:)))))))
67-00-77
NOTEBOOKtöltő MW2171 autós 2500 mA 12/15/18/21/24V kim. 12VDC bem. DC-DC kon stabilizált
nettó ár: 3 265,83 Ft
67-01-52
NOTEBOOKtöltő MW2173CE autós 15/16/18/19/20V-6000 mA 20/24V-5000mA stab.Ube:12-13.8V
nettó ár: 3 883,33 Ft
ezek 12V alatti bemenő feszültséget nem emlegetnek (és az első árama valószínűleg túl kicsi is)
NOTEBOOKtöltő MW2171 autós 2500 mA 12/15/18/21/24V kim. 12VDC bem. DC-DC kon stabilizált
nettó ár: 3 265,83 Ft
67-01-52
NOTEBOOKtöltő MW2173CE autós 15/16/18/19/20V-6000 mA 20/24V-5000mA stab.Ube:12-13.8V
nettó ár: 3 883,33 Ft

amit eddig ott láttam az 15-2x volt között tudott állítani. de ha be lehet állítani 12re, akkor lefelé is tud konvertálni? mert járó motornál 14 volt körül van a feszültség...
Szerintem az M1 ATX nem ad ki 19 voltot. Mondom, vegyél 2 db notebook tápot az Elektrokonthánál, az egyiket beállítod 12V-ra, a másikat 19-re, aztán gyia. A két táp együtt nem kerül annyiba, mint egy M1ATX önmagában.
Nem megy 19 nélkül. a shield van párban a 19 v vel.ha 12 öt adok rá akkor elindul ugyan de villog a zöld bekapcs led kevés neki.Most mi a megoldás?m1 atx esetleg? vagy laptop táp is elég? 5 v t nem kér.3 test plusz 12,19v. Hajrá mert megörülök :)
már majdnem kész a DAC profi verziója
a nagyobb kondikat utólag terveztem bele, és most sajna nem volt itthon kisfeszültségű nagykapacitású kondim, ezért átmenetileg ezeket kapta. a TORX vevő szintén nem a végleges (179-est tudtam itthon bontani, de 173-al lett tervezve hosszútávra), ezért ez még kábel végén lóg. majd be lesz építve fixre, megvan a nyákon a helye...
a realtek cuccba belekötve 88dB jel/zaj viszonyt hozott, szóval ez már hozza a CD minőséget bármikor (nyilván még magasabb, csak a realtek lerontja). majd megmérem profi műszerrel is hamarosan...
a nyákot végül magam készítettem lézeres technikával. fórumokon emlegettek "tojáspapírt", "tiszalux fényest", "műnyomópapírt", de ugye hosszú hétvége volt, nem volt nyitva semmi beszerzési hely, ezért jó fanatikushoz híven elkezdtem túrni itthon. végülis tökéletesen bevált egy HP nyomtatóhoz kapott brossúra, amely vékony (100g/m2 alatti), és fényes a felülete. olyasmi mint a drágább magazinoké... a lézer simán rányomtatott, majd vasalóval néhányszori nekifutásra sikerült ezt kreálnom ( elsőre túlzottan rányomtam, szétlapult a toner, összeértek a közeli vezetékek. finoman kell simogatni, szinte nem is szabad nyomni... csak finoman, érzéssel, mintha lovat b@sznál ;] ) :
rávasalva
cirka tökéletesen rajta maradt a toner, alig kellett pár ponton belejavítani saválló filccel. a leszedése se volt túl nagy ördöngősség: pár percig áztat, majd ujjbeggyel finoman ledörzsöl. utána jött egy kis dörzsis szivacs, majd megszárítottam. ekkor hófehéren kirajzolódtak a még közökben maradt papírfoszlányok, és azt egy hegyes fogpiszkáló segítségével nyomtalanul le lehetett pöckölgetni. majd jöhetett a fürdő:
lemaratva
ennél jobbat ilyen gyorsan aligha lehet... jöhetett az állványos fúró 0.6-os heggyel, majd sorban a beültetések. sajna elsőre volt egy kis cumi: beköt, néma... egyik 78M05 dög meleg. gyorsan szétkaptam, rámértem, rövidzár... felfefdeztem, hogy ahol az optikai vevőnek bejön a földje, ott sikerült hozzáéretnem a táphoz is. szétválasztottam, de még mindig rövidzár. nagyítós keresgéléssel felfedeztem, hogy az IC lábai tövénél nagyon mélyen van egy kis ónáthúzás. szerencsére ónszippantóval hamar kijött, és már szólt is mint a kisangyal... 8)
ez most költözik ki a kocsiba, majd jön az AD konverter kör, átkapcsoló hálózat, etc... :)
a nagyobb kondikat utólag terveztem bele, és most sajna nem volt itthon kisfeszültségű nagykapacitású kondim, ezért átmenetileg ezeket kapta. a TORX vevő szintén nem a végleges (179-est tudtam itthon bontani, de 173-al lett tervezve hosszútávra), ezért ez még kábel végén lóg. majd be lesz építve fixre, megvan a nyákon a helye...
a realtek cuccba belekötve 88dB jel/zaj viszonyt hozott, szóval ez már hozza a CD minőséget bármikor (nyilván még magasabb, csak a realtek lerontja). majd megmérem profi műszerrel is hamarosan...
a nyákot végül magam készítettem lézeres technikával. fórumokon emlegettek "tojáspapírt", "tiszalux fényest", "műnyomópapírt", de ugye hosszú hétvége volt, nem volt nyitva semmi beszerzési hely, ezért jó fanatikushoz híven elkezdtem túrni itthon. végülis tökéletesen bevált egy HP nyomtatóhoz kapott brossúra, amely vékony (100g/m2 alatti), és fényes a felülete. olyasmi mint a drágább magazinoké... a lézer simán rányomtatott, majd vasalóval néhányszori nekifutásra sikerült ezt kreálnom ( elsőre túlzottan rányomtam, szétlapult a toner, összeértek a közeli vezetékek. finoman kell simogatni, szinte nem is szabad nyomni... csak finoman, érzéssel, mintha lovat b@sznál ;] ) :
rávasalva
cirka tökéletesen rajta maradt a toner, alig kellett pár ponton belejavítani saválló filccel. a leszedése se volt túl nagy ördöngősség: pár percig áztat, majd ujjbeggyel finoman ledörzsöl. utána jött egy kis dörzsis szivacs, majd megszárítottam. ekkor hófehéren kirajzolódtak a még közökben maradt papírfoszlányok, és azt egy hegyes fogpiszkáló segítségével nyomtalanul le lehetett pöckölgetni. majd jöhetett a fürdő:
lemaratva
ennél jobbat ilyen gyorsan aligha lehet... jöhetett az állványos fúró 0.6-os heggyel, majd sorban a beültetések. sajna elsőre volt egy kis cumi: beköt, néma... egyik 78M05 dög meleg. gyorsan szétkaptam, rámértem, rövidzár... felfefdeztem, hogy ahol az optikai vevőnek bejön a földje, ott sikerült hozzáéretnem a táphoz is. szétválasztottam, de még mindig rövidzár. nagyítós keresgéléssel felfedeztem, hogy az IC lábai tövénél nagyon mélyen van egy kis ónáthúzás. szerencsére ónszippantóval hamar kijött, és már szólt is mint a kisangyal... 8)
ez most költözik ki a kocsiba, majd jön az AD konverter kör, átkapcsoló hálózat, etc... :)
ok igyekszem most sok munka lesz.a laptoptáp nem csinál stabil 12öt?
Vagy nem egyszerübb venni 1 mo atx et és abból kiágaztatni ami kell?
Vagy nem egyszerübb venni 1 mo atx et és abból kiágaztatni ami kell?
ahogy Dokibá mondta, a shield az a GND, árnyékolás, a pgood pedig a power good jel, vagyis 5/12 voltot kér rá, ha beálltak stabilra a feszültségek... eddig én mindig rákötöttem a megfelelő tápvonalra és ment vele... esetleg egy ellenállás+kondival lehet picit késleltetni a jelszint beállását, és akkor tökéletes lesz... viszont a 12 volt elég problémás, mert azt a 9-14 voltból kell előállítani. a tápon esetleg rajta van, hogy melyik vonalon hány ampert kér?
a 19 volt leválasztásához ideiglenesen gányolj pár drótdarabbal, csak nehogy rövidre zárd...
a 19 volt leválasztásához ideiglenesen gányolj pár drótdarabbal, csak nehogy rövidre zárd...
A shield az árnyékolás, a PGood meg valami stabilizálással kapcsolatos dolog asszem.
teljesen fix.Igy megy tovább a lapra.nem probáltam még.nem tudom hogy zárjam ki.egyébként mijaza pgood pl.? és a shield? a laptoptáp egyébként kevesebbet vesz fel mint az inverter?
Szerintem is próbáld meg kikötni a 19 V-ot, mi történik... Egyébként a buherálásmentes legegyszerűbb megoldás két autós táp az Elektrokonthából, az egyik 12 Voltra állítva, a másik 19-re, oszt kész. Ez így még mindig sokkal olcsóbb, mint egy M1 - M2 ATX.
és ez odabent egyenesen rámegy a lapra? vagy van bent is valami táp csökevény? próbáltad már kikötni a 19-et?
Tessék adott a feladatt :))) egyébként egyezik az atx csati elsö 8 lábával:))) tehát bementi csatit simán tudunk gyártani :)
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
az nincsen rajta a tápon, hogy melyik ágon hány amperre terhelhető?