Sziasztok, mostanság elég sokat lehet hallani erről a témáról pc-s magazonikban stb...
Azértis hoztam létre ezt a témát mert engem is érdekel, a neten keresgélve itthon nem foglalkozik vele úgy senki.
Örülnék ha létrjönne egy carpc csapat aki már látott ilyet illetve most installál a kocsijába. például évente a U.K. rendeznek carpc-s talikat ahol bemutatják újdonságaikat stb..
Szóval várom a hozzászólásokat, infókat
Sziasztok
az ilyen laptop tápok 9-10 volttól már fel tudják konvertálni a feszültséget 15-25 volt közé (amit egy kapcsolóval lehet állítani). csak az a baj, hogy én egy mázsa pénzt elszúrtam rá annó, és nem igazán sikerült stabil nagy terhelhetőségű 12/5/3.3 voltos ágat előállítanom...
király a cucc.A sima laptoptáp megy simán 12 röl és meguszom az m1atx et is? Tudunk belölle mindenféle kimenetet kreállni? mindjárt csinálok képeket. reméelm lesztek és reagáltok.kb fél óra
ki kéne deríteni, hogy mi a fenének kell neki az a 19 volt... hátha nem is kell neki annyira... ha mégis kihagyhatatlan, akkor pl az elektrokontha-ban 4-5e-ért lehet kapni autós laptop tápot, ami tud 19 voltot is csinálni 5-6A-es terhelhetőséggel...
a laptopok az LCD inverteres háttérvilágítása miatt szoktak tudtommal 18-20-22 volt körül üzemelni. ebben a gépben igazából semmi nem indokolja... próbáld meg kikötni, és kiderül hogy hiányolja e...
ez komplett hp gép.csinálok képeket róla ha gondolod. de az egyik ágon ezt irja.szerintem a laptop is kér 19 et azért gondoltam lehet elég kevesebb.de ezt nagyon megoldhatnánk mert akkor végre vége az inverteres hibáknak :)
19 volt is kell neki, ez tuti? esetleg forraszd ki ideiglenesen azt az ágat, és kiderül hogy mit szól hozzá... lehet valami extra funkciót hajt, ami most nem is érdekes...
Kellene a segitséged.Találjuk ki a tápot a kocsimba.tudod a hülye gépem miatt csak inverterröl megy.de!!! megnéztem a csatit a sima atx csatinak a bal oldalról kezdve a 8 lábbal egyezik a forma.tehát bemenö csatit tudunk gyártani 1 régi csatiból.Viszont a gyári adatok szerint kell neki 19v, shield,pgood,12v,ground. Van e ilyen kimenete 1 m1txes tápnak??? vagy meg tudjuk e oldani??és akkor végr ekikerülhetne az inverter. esetleg 19 helyett elég e kevesebb??? van e tesztelhetö táp rendelés elött emin kiprobálhatnánk??? kb ez a kérdéssor.remélem érthetö votl.thx
a fedex tracker szerint csütörtökön jön a DA-m a TI-től (meg még pár egyéb), úgyhogy holnap megyek is az interface reveiver chip-ért, és remélem pénteken már spdif-ről mehetnek az erősítők...
oksi...
de amúgy nekem már 1x próbálták megchippelni a kocsit.. és az se sikerült.. nem tudta 1xerüen kiolvasni a programot..
illetve az volt, hogy 10 próbálkozásból 1x felismerte a vezérlőt.. és elkezdte leszedni a programot.. de aztán megszakadta a kapcsolat és újabb 9 próbáig nem is válaszolt...
lehet hogy a csatlakozó szar???
kipróbáltad, tuti nem megy el a 19V nélkül?