Sziasztok, mostanság elég sokat lehet hallani erről a témáról pc-s magazonikban stb...
Azértis hoztam létre ezt a témát mert engem is érdekel, a neten keresgélve itthon nem foglalkozik vele úgy senki.
Örülnék ha létrjönne egy carpc csapat aki már látott ilyet illetve most installál a kocsijába. például évente a U.K. rendeznek carpc-s talikat ahol bemutatják újdonságaikat stb..
Szóval várom a hozzászólásokat, infókat
Sziasztok
lehet progit is hívnak KWP-2000-nek, de úgytudom hogy alapjában véve ez egy protokoll neve, mint a KWP-1281 is. nem tudom, hogy szoftver feltöltés lehet e vele csinálni. nekem az OBD1 menü megy a motorral, abs-el és légzsákkal (a többin nem talál semmit): monitorozás, hibakód lekérdezés, resetelés, meg vannak szervízmenük is, amibe kód nélkül nem lehet bejutni... jó lenne, ha valakinek menne OBD2-vel, érdekelne hogy ott még miket lehet csinálni...
azért hagytam le a T3-at, mert az én csatimban nincsen 15-ös láb, vagyis L-line. erről egy másik optocsatolós kapcsolás oldalán már olvastam, hogy előfordul, nem kell vele foglalkozni. így is menni fog - csak gondolom kevesebbet tud...
az már kiderült, hogy a kocsim OBD1-es, tehát még van rá reményetek, hogy az OBD2 is megy ezzel a kábellel is!
hát nekem pont tükörfordításba vannak a dolgok... tehát mindend a túloldalon..
bár ez lehet hogy csak az én hibám.. (rosszul néztem.. ) gyújtás. igen volt..
409.1 el próbáltam.. most leszedtem a 607-et meg a 704-et.. ezekkel mondjuk még nem próbáltam...
majd minnyárt..
de viszont azt nem érettem a rajzodban, hogy miért hagytad el az RTS adatsávot..
az miért nem kell??
nah inkább itt válaszolok..h hátha gyorsabb
a kábelt felismeri a szoftver..
bár máshol volt nekem a 12V az OBD csatin..
viszont nekem nem talál semmit.. pedig végigfuttattam.. és nemmegy...
Polo-n is lejátszottam és egy '99 A4-esen is.. de semmi...
lehet hogy rosz helyre raktam be a kábeleket?
ha a szoftver felismeri, hogy jó a kábel, akkor a forrasztás nem lehet rossz, nem?
az igazi kihívás az IC volt: 1 cm-en 2*14 láb - no erre varrjatok gombot - illetve ennek készítsetek nyákot de a leleményes feltaláló minden gondot áthidal...
a 2906-on van hangerőszabályzás +/-, és mute hw gomb lehetőség. esetleg a 2706-os is jó alternatíva, mert azon volume +/-, mute, play/pause, stop, prev/next track hw gombok is beköthetőek, amivel bármilyen progit lehet vezérelni!
nemsokára készítek egy leírást az oldalamra, hogy hogyan lehet olcsón, könnyedén házilag nyákokat készíteni profi felszerelés nélkül
USB-s hangkártya line in/out és SPDIF in/out csatikkal, PCM2906-os IC-vel...
SPDIF DAC-ra van szükségem, ezért dobtam ezt össze, de sajnos erre nem jó, ezért már meg is rendeltem a TI-től ingyen termékminta formájában pár cuccot az új kapcsoláshoz...
természetesen ez a 2906-os is free sample-ként jött. 2-3 nap alatt kihozták, és egy fillért nem kellett fizetnem a fedex futárnak - még a borravalót se várta meg...
driver nem kell hozzá, az XP felismeri mint USB audio device. szépen is szól, nem zizeg, sistereg, cicereg... az egész kapcsolás kb 100 pénzembe került