Ki mit tud a "flip-flop" fényezésről????
aktuális téma

Sziasztok!! Minden olyan hozzászólást várnék ide ami a "flip-flop" fényezéssel kapcsolatban tudtok! Hogyan csinálják?? Milyen festéket használnak hozzá?? Stb.... stb.... stb.....
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Van 1 fényező ismerősöm aszonta, hogy most fényeztek flip-flopra 1 Bentlit, 1 liter festék 80e Ft volt, valamint hogy egy közepes méretű autóra is kell 4-5 liter festék, mert 3 rétegben kell felvinni....
Találtam egy oldalt ahol azt írják ,hogy a Flex Products, Inc. of Santa Rosa, California fejlesztett ki egy anyagot amit ChromaFlair light interference pigments-nek hívnak és ezzel állították eló az első színváltós festéket.
8 változata volt, zöld-ezüst, piros-arany,
arany-ezüst, zöld-lila, cyán-lila, kék-piros, lila-narancs, valamilyen magneta-arany.
De azóta sokféle változattal bővült a paletta.
A Chroma Flair pigmentek, laposak és ultravékonyak, 3rétegüek egy középső "opaque" visszaverő aluminium réteg és azt körülölelő átlátszó réteg aminek a tetején egy félig átlátszó metálos réteg van.
(saját fordítás nem szakmai)
teljesen szintelen ez az anyag.
Azonban az emberi szem nem a tényleges szinét látja a tárgyaknak hanem a róluk visszaverődő különböző hullámhosszú fényeket, melyek a hullámhossztól függően a spekrtum színeit adják.
A Chroma Flair tehát szintelen de a C.F.pigmentek vastagságával a rétegek is más más fényt vernek vissza. Amilyen "színű" szint adó festéket szeretnének kapni olyan fajta C.F.Pigmenteket kevernek a motyóba.
A színt pedig úgy változtatja, hogy ha egy irányból nézzük akkor a szemünkbe verődő fény 0fokos szöget zár be, így látjuk az eggyik színt ami a C.F.pigmentekről visszaverődik, a C.F.Pigmentek egy másik hullámhosszú fényt is visszavernek de az nem abban a látószögben van ahol állunk.
Ha arrébmegyünk egy másik látószöget felveszünk akkor látjuk a másik színt.
Hát ennyit a működési elvről.
Az alsó képen látható szín az-az ezüstös szivárványszínű, szintén ennek a cégnek a 2002-ben kifejlesztett, SpectraFlair új "diffractive pigment" álltal nevezett cuccosa amit a 2002-es SEMA-show-n mutattak be. Ez több hullámhosszú fényt enged át és ezért folyamatos-sima átmenet van a spektrum színei között.
És van lakkba is ez ami egyálltalán nem olyan drága., 1 liter 130ezer ft és az elég egy nagy autóra, kicsire meg fél liter is elég állítólag de ha a kicsire megy az egy liter akkor se vészes.
8 változata volt, zöld-ezüst, piros-arany,
arany-ezüst, zöld-lila, cyán-lila, kék-piros, lila-narancs, valamilyen magneta-arany.
De azóta sokféle változattal bővült a paletta.
A Chroma Flair pigmentek, laposak és ultravékonyak, 3rétegüek egy középső "opaque" visszaverő aluminium réteg és azt körülölelő átlátszó réteg aminek a tetején egy félig átlátszó metálos réteg van.
(saját fordítás nem szakmai)
teljesen szintelen ez az anyag.
Azonban az emberi szem nem a tényleges szinét látja a tárgyaknak hanem a róluk visszaverődő különböző hullámhosszú fényeket, melyek a hullámhossztól függően a spekrtum színeit adják.
A Chroma Flair tehát szintelen de a C.F.pigmentek vastagságával a rétegek is más más fényt vernek vissza. Amilyen "színű" szint adó festéket szeretnének kapni olyan fajta C.F.Pigmenteket kevernek a motyóba.
A színt pedig úgy változtatja, hogy ha egy irányból nézzük akkor a szemünkbe verődő fény 0fokos szöget zár be, így látjuk az eggyik színt ami a C.F.pigmentekről visszaverődik, a C.F.Pigmentek egy másik hullámhosszú fényt is visszavernek de az nem abban a látószögben van ahol állunk.
Ha arrébmegyünk egy másik látószöget felveszünk akkor látjuk a másik színt.
Hát ennyit a működési elvről.
Az alsó képen látható szín az-az ezüstös szivárványszínű, szintén ennek a cégnek a 2002-ben kifejlesztett, SpectraFlair új "diffractive pigment" álltal nevezett cuccosa amit a 2002-es SEMA-show-n mutattak be. Ez több hullámhosszú fényt enged át és ezért folyamatos-sima átmenet van a spektrum színei között.
És van lakkba is ez ami egyálltalán nem olyan drága., 1 liter 130ezer ft és az elég egy nagy autóra, kicsire meg fél liter is elég állítólag de ha a kicsire megy az egy liter akkor se vészes.
Szebben beszélj, ha hozzám szólsz. 

Pffffff,igazi gyökér vagy...
"csajozásra használtam"
:))))))))))))))))))))))
szanalmas.hu-ra irhatnál....
"csajozásra használtam"
:))))))))))))))))))))))
szanalmas.hu-ra irhatnál....
Krisztina nyaral a fa..om..:)
en itt vagyok neked babyke!
rolad nincs foto?
Igazi chicken lehecc :DDDD
na cuppppppppp
en itt vagyok neked babyke!
rolad nincs foto?
Igazi chicken lehecc :DDDD
na cuppppppppp
En azt tudom a flip-flopprol, hogyha majd sok penzem lesz, akkor tutira csinalok egy kemeny gepet... :)
Amugy lehetne barmikor..csakhaaaat..:)
Mondjuk azert az az 1 millio...!
Gondolkodi kell rajta..!
Mondjuk csak csajozaskor hasznalnam, meg nem naon hagynam ott ejjszaka sehol..!
Ya es nem mind1, h mien kocsit fujatsz le ugye..!
Szal kesobb en is akarok egy ilyet, mert ez egy nagy alom, ami remelm valora fog valni, majd vmi fasza sportauton..:)
Csaoooo
Amugy lehetne barmikor..csakhaaaat..:)
Mondjuk azert az az 1 millio...!
Gondolkodi kell rajta..!
Mondjuk csak csajozaskor hasznalnam, meg nem naon hagynam ott ejjszaka sehol..!
Ya es nem mind1, h mien kocsit fujatsz le ugye..!
Szal kesobb en is akarok egy ilyet, mert ez egy nagy alom, ami remelm valora fog valni, majd vmi fasza sportauton..:)
Csaoooo
Szerinted talas78 csak nagyszájú? 

Azért azt ne felejsd el, hogy te is chickenekről írtál pár napja, s nem a fényezésről. :)
Már nem is keresek semmit neki, mert úgysem lenne jó, amit vennék, na meg ezek drága dolgok. Mi a baj? Miért volt rossz a kedved? Ha akarod, írj E-mailt, a címem láthatod. Sziasztok!
Már nem is keresek semmit neki, mert úgysem lenne jó, amit vennék, na meg ezek drága dolgok. Mi a baj? Miért volt rossz a kedved? Ha akarod, írj E-mailt, a címem láthatod. Sziasztok!
na meg az milyen ertekben?
bocsi
tenyleg rossz napom volt ;)
NA jóóó. Milyen jellegű dolgot keresel és milyen autóba?
tenyleg rossz napom volt ;)
NA jóóó. Milyen jellegű dolgot keresel és milyen autóba?
Hú de morcos vagy! Nem új az internet előfizetésem. Segítséget kértem, s nem kaptam, gondoltam másra terelem a szót. Köszönöm felvilágosításod!
Kedves Krisztina
LEhet, hogy uj az intenetelofizetsed ezert csak tajekozteto jelleggel kozlom, hogy ez a "forum" es nem a "chat". A chatet a forum szocska alatt találod. A forumnak ezen reszen pedig kifejezetten a cimben emlitett temakrol szeretnenk olvasni. ismetles keppen a flip-flop fenyezesrol. ugyanakkor nagyon orulunk (ugye fiuk orulunk), hogy holcseg is latogatjak a forumot, na de mindennek meg van a maga helye. :) üdv: Gyuri
LEhet, hogy uj az intenetelofizetsed ezert csak tajekozteto jelleggel kozlom, hogy ez a "forum" es nem a "chat". A chatet a forum szocska alatt találod. A forumnak ezen reszen pedig kifejezetten a cimben emlitett temakrol szeretnenk olvasni. ismetles keppen a flip-flop fenyezesrol. ugyanakkor nagyon orulunk (ugye fiuk orulunk), hogy holcseg is latogatjak a forumot, na de mindennek meg van a maga helye. :) üdv: Gyuri
Szia! Nincs még, de van már félretett pénzem (kb. 2M Ft) s hamarosan veszek. Még nem tudom milyet. :(
szia Krisztina!
neked nincs kocsid vagy vmi?
foto?
csokollak
neked nincs kocsid vagy vmi?
foto?
csokollak
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Az meg max 1liter.