Lefújószelep (popoff, blowoff)
aktuális téma

Minden popoffal-blowoffal kaocsolatos kérdés, válasz, teória, felvetés...
----------------------------------------------------------------------
jöhetnek tapasztalatok, hibák is vagy bármi ami a témával kapcsolatos...
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Üdv 1.9 TD ventoba valami léfujó létezik olcsón nem kell csúcs modern csak hogy sziszegjen valami kiprobálni 

Elhalmozlak ám titeket kérdésekkel!

Hello, most szeretem be egy lefújószelepet a TDI ventomba, elektronikával és minden mütyürrel együtt... kérdésem az lenne, h az elektronikát hogy kell bekötni. 5 kábel jön az elektronikából kék fehér sárga piros fekete. kék+fehér a szolenoidé fekete gondolom test a piros sárga pedig gondolom a gázpedálé, de ezt hova és hogy, milyen színű kábelekhez kössem hozzá őket. :) köszi előre is a válaszokat.
Külső wastegate van az autón és nincs visszavezetve a kipufogóba hanem egy lyuggatott csövön vagy hasonlón van kivezetve a külvilágba
sziasztok!
ez a bubu mitől süvít ennyire? ez valami nyitott lefújó v mi?
ez a bubu mitől süvít ennyire? ez valami nyitott lefújó v mi?
ELADÓ HKS SSQV Bov Akciósan 14.000 HUF itt van polcon nálam akit érdekel!!!
Üdv
Nekem egy Suzuki sx4 1.9 DDis-em van. Abba kell elektronika, vagy elég csak a lefúvó???

Nekem egy Suzuki sx4 1.9 DDis-em van. Abba kell elektronika, vagy elég csak a lefúvó???

halló!
lehet,hogy tudok eladót. a hangja a "gombától" függ. nem kell emelni semmiféla turbónyomást.nem is érdemes,max 2-3 tizedet
4-et-5öt már tettem diselbe.
gyakorlatilag semmit nem változik az autó,(nem benzin turbó) egy akusztikai élmény
mennyire hallható?! nekem HKS SSQV van most... a csukós busz kugyaf..a amikor légtelenít ehez képest.
már 4 éve tüsszögök de se előnye se hátrány.. annyi,hogy 2 utcával elöbb tudják,hog yjövök.. nem kell zenét kapcsolni.
lehet,hogy tudok eladót. a hangja a "gombától" függ. nem kell emelni semmiféla turbónyomást.nem is érdemes,max 2-3 tizedet

4-et-5öt már tettem diselbe.
gyakorlatilag semmit nem változik az autó,(nem benzin turbó) egy akusztikai élmény

mennyire hallható?! nekem HKS SSQV van most... a csukós busz kugyaf..a amikor légtelenít ehez képest.

Sziasztok.
Lenne egy kérdésem van egy 307 HDI-m és szeretnék bele lefújószelepet. Szeretném megkérdezni hogy milyet ajánlanátok és mennyivel lenne másabb tőle az autó? Meg kell-e emelni e turbónyomást és ha azt megemeltetem akkor mi mindent javasolt kicserélni? Meg azt is hogy mennyire lesz hallható a lefújószelep hangja?
Válaszokat előre is köszönöm és további szép napot Mindenkinek!

Lenne egy kérdésem van egy 307 HDI-m és szeretnék bele lefújószelepet. Szeretném megkérdezni hogy milyet ajánlanátok és mennyivel lenne másabb tőle az autó? Meg kell-e emelni e turbónyomást és ha azt megemeltetem akkor mi mindent javasolt kicserélni? Meg azt is hogy mennyire lesz hallható a lefújószelep hangja?
Válaszokat előre is köszönöm és további szép napot Mindenkinek!

Nekem gyárival is lehet azért hallani nem extrémen persze, de azért oda-oda fülelnek rá néhányan... 

annak lehet cserélni az elején azt a kék tölcsért nekem is olyan van. Ha vissza kell vezetni akkor lecseréled és lehet rárakni csövet és kész csak akkor hangja nem lesz....

más nem okozhat ilyen tünetet ugye?

tudom,épp ezért cseréltem jeladót,de nem jó az újjal sem.
Még annyit megnézek,hogy nincs-e szakadás a jeladó és a comp közötti részen,a többit már végigmértem.
Még annyit megnézek,hogy nincs-e szakadás a jeladó és a comp közötti részen,a többit már végigmértem.

A fotengely jelado indit el mindent. Amig nem forog a motor az ECU szerint is, addig semmi nincs, mert egy szerinte allo motornak minek lenne?
A benzinszivattyu is akkor kap csak kivezerlest, es indul el, ha mar min 2x atfordult a motor es az a jelado mukodik
Bzui-e vagy-e megoldas, mi...?
A benzinszivattyu is akkor kap csak kivezerlest, es indul el, ha mar min 2x atfordult a motor es az a jelado mukodik
Bzui-e vagy-e megoldas, mi...?
Szerinted mi lehet a gond?
Nem indul az autó,se szikra,se befecsi.
Motronic m 2.7
Immo ki lett ütve a vezérlőből,de 3-al próbáltam már egyikkel sem jó.
Cseréltem holtponti jeladót is de semmi...
Nem indul az autó,se szikra,se befecsi.
Motronic m 2.7
Immo ki lett ütve a vezérlőből,de 3-al próbáltam már egyikkel sem jó.
Cseréltem holtponti jeladót is de semmi...

A 2.5 az asszem csak MAP-s, az izi
A 2.8 meg MAF-s meg DIS-s, az mar nem annyira
A 2.7-s a PGT-ben az a úúvazzeg verzio, MAF-MAP-DIS
... minden. mondjuk baj csak MAF reszeben szokott lenni, de abban nagyon.
A C20LET is 2.7-s, de DIS nelkul meg kisebb MAP-l (200kPa, PGT-é: 250kPa)
A 2.8 meg MAF-s meg DIS-s, az mar nem annyira
A 2.7-s a PGT-ben az a úúvazzeg verzio, MAF-MAP-DIS

A C20LET is 2.7-s, de DIS nelkul meg kisebb MAP-l (200kPa, PGT-é: 250kPa)
a turbo "megfogja" a hangot
ultem myr ojan PGT-ben is, amin meg hatso dob sem volt csak egy cso vegig hatra, oszt csá, meg abban is lehetett a fejegyseget hallgatni erosito nelkul ~1.5x hangeron az enyemhez kepest, mondjuk 4-5k rpm felett mar nem annyira, de akkor ugyis mar suvit a csiga
ultem myr ojan PGT-ben is, amin meg hatso dob sem volt csak egy cso vegig hatra, oszt csá, meg abban is lehetett a fejegyseget hallgatni erosito nelkul ~1.5x hangeron az enyemhez kepest, mondjuk 4-5k rpm felett mar nem annyira, de akkor ugyis mar suvit a csiga

jah nem....hála az égnek egy egyszerű vezérlő....ahhoz képest
ez még a régebbi 2.5-os...mert ez még rotoros gyújtással van szerelve...a DIS-es állítólag gázabb,nem tudom...

nekem sincs semmi,a downpipe és a dob is 70es
Majd kiderül,reméljük nem lesz vészes

Majd kiderül,reméljük nem lesz vészes
de szivo gondolom nem a legtomegmeros plusz(!) mapszenzoros agyfasz verzio
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!