Cikk: Neon és a rendőrbácsik
aktuális téma

Sok fórumon olvasgattam, hogy ne tegyenek az emberek fel neont, mert ha a rendőrök elkapják, akkor gyorsan ítélő módszerrel helyszínen kivégzik, ez butaság! És sajnos, sok ember kedvét és bátorságát el is veszik! Bővebben
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Mert ezt egyszerűen nem tudom magamnak megmagyarázni!Nyihognak itt,mindenféle közérdekű információkban,hogy kivilágítva jobban látszik a járműve!Akkor most mi van????
Akkor virtuálisan aláírva!
sztem azért van , mert jó
és ami jó az tilos
vagyis mehetünk a... (és még meg is köszönhetjük)
és ami jó az tilos
vagyis mehetünk a... (és még meg is köszönhetjük)
És egyébként(ne haragudj, hogy bepofátlankodom)lehet tudni miért van ez??Balesetveszély,szembejövö retinaleválása, vagy bármi miatt
Vagyis a zárt versenypályáig meg vigyem traileren. Na jó. Ez kicsit elszomorító volt. (Azért mindenképp hasznos info)
Következő e-mailomra kapott válasz:
"Nem csak a használata, hanem a járműre szerelése is tiltott. A közúti közlekedés szabályai egyébként a közforgalom elől el nem zárt területre vonatkoznak a műszaki követelményekkel együttesen akár mozog akár parkol a jármű (vagyis a zárt magánterületre nem érvényesek a közúti közlekedés szabályai pl: saját udvara, saját lezárt bánya területe, zárt versenypálya stb.)."
"Nem csak a használata, hanem a járműre szerelése is tiltott. A közúti közlekedés szabályai egyébként a közforgalom elől el nem zárt területre vonatkoznak a műszaki követelményekkel együttesen akár mozog akár parkol a jármű (vagyis a zárt magánterületre nem érvényesek a közúti közlekedés szabályai pl: saját udvara, saját lezárt bánya területe, zárt versenypálya stb.)."
Miiiii? Azt azé má ne!!!
Hincs bekapcsolva, csak fentvan, akkor le lehet kopni. (Bár, akkor meg mi értelme az egésznek.)
Eddig úgy volt, hogy álló autóban mehet! Mostmár az sincs
...szép Magyarország...
Hincs bekapcsolva, csak fentvan, akkor le lehet kopni. (Bár, akkor meg mi értelme az egésznek.)
Eddig úgy volt, hogy álló autóban mehet! Mostmár az sincs

...szép Magyarország...
Sajnos tuti.
És már azért is megbüntethetnek, ha a kocsin van!!! (köv. e-mail)
És már azért is megbüntethetnek, ha a kocsin van!!! (köv. e-mail)
és ez tuti? ne máááá
ezt ők sem gondolhatják komolyan
(egyébként meg mindenhol van kiskapu, itt is kell lennie - de ha mégse lenne, csinálni kell
)
ezt ők sem gondolhatják komolyan
(egyébként meg mindenhol van kiskapu, itt is kell lennie - de ha mégse lenne, csinálni kell

Sziasztok!
Tegnap írtam egy e-milt a Közlekedési felügyeletre (Komárom-Esztergom megye) a neonokkal kapcsolatban. A következő választ kaptam:
"„ A világító és fényjelző berendezések alkalmazására és működésére vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek
37. § (1) A járművön csak olyan fajta, olyan színű, oly módon elhelyezett és annyi világító-, illetőleg fényjelző berendezést szabad alkalmazni, amilyent és amennyit a rendelet előír vagy megenged. Ez a rendelkezés nem vonatkozik az olyan világítóberendezésekre, amelyeknek a fénye a jármű üzemszerű használata során kívülről sem közvetlenül, sem közvetve nem látható (pl. csomagtér-megvilágító lámpa, szerelőlámpa), továbbá azokra a világító-, illetőleg fényjelző berendezésekre, amelyeket a világító- és fényjelző berendezések elhelyezése tekintetében jóváhagyási jellel ellátott járműveken gyárilag helyeztek el.”
Mivel a gépkocsi alján üzemeltetett fénycsövek kívülről látható szórt fényt adnak, és a vonatkozó jogszabály nem említi a kötelező illetve a megengedett világító és fényjelző berendezések között, ezért ennek alkalmazása szabálytalan.
Tekintettel a fentiekre, ha valaki egy járművet ennek ellenére ilyen berendezéssel üzemeltet, akkor egy közúti ellenőrzés során a rendőrhatóság illetve a közlekedési felügyelet az kifogásolja, és a jármű a nem megfelelő üzemeltetési feltételek miatt a forgalomból kitiltható."
Szóval ez nem túl biztató.
Tegnap írtam egy e-milt a Közlekedési felügyeletre (Komárom-Esztergom megye) a neonokkal kapcsolatban. A következő választ kaptam:
"„ A világító és fényjelző berendezések alkalmazására és működésére vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek
37. § (1) A járművön csak olyan fajta, olyan színű, oly módon elhelyezett és annyi világító-, illetőleg fényjelző berendezést szabad alkalmazni, amilyent és amennyit a rendelet előír vagy megenged. Ez a rendelkezés nem vonatkozik az olyan világítóberendezésekre, amelyeknek a fénye a jármű üzemszerű használata során kívülről sem közvetlenül, sem közvetve nem látható (pl. csomagtér-megvilágító lámpa, szerelőlámpa), továbbá azokra a világító-, illetőleg fényjelző berendezésekre, amelyeket a világító- és fényjelző berendezések elhelyezése tekintetében jóváhagyási jellel ellátott járműveken gyárilag helyeztek el.”
Mivel a gépkocsi alján üzemeltetett fénycsövek kívülről látható szórt fényt adnak, és a vonatkozó jogszabály nem említi a kötelező illetve a megengedett világító és fényjelző berendezések között, ezért ennek alkalmazása szabálytalan.
Tekintettel a fentiekre, ha valaki egy járművet ennek ellenére ilyen berendezéssel üzemeltet, akkor egy közúti ellenőrzés során a rendőrhatóság illetve a közlekedési felügyelet az kifogásolja, és a jármű a nem megfelelő üzemeltetési feltételek miatt a forgalomból kitiltható."
Szóval ez nem túl biztató.
Kadmiumsárga
Majomparádé nekem is ezt mondta az első indexek miatt.

Majomparádé nekem is ezt mondta az első indexek miatt.

"A fénye ne látszódjon ki"=legyen lekapcsolva.
Menet Közben NEM világíthat!!Ha kilátszik a cső,ha nem.
Figyelemelvonó hatása van,és emiatt az utat sem világíthatja.Nekem mindkét büntimnél ezt mondták.+Köhém rendelet!
Menet Közben NEM világíthat!!Ha kilátszik a cső,ha nem.
Figyelemelvonó hatása van,és emiatt az utat sem világíthatja.Nekem mindkét büntimnél ezt mondták.+Köhém rendelet!

Srácok, ezt a OPTX LED csavart mégis hogy kapcsolod be, hogy működik ez ? LED
Ezt nem tudtam!Na sziasztok!

Én meg azt üzenem, hogy menetközben lehet alul, csak a fénye ne látszódjon ki! Oktató vagyok, megkérdeztem vizsgabiztosokat, rendőrt(a keszthelyi köz. osztályvezetőt is), csak egy vitatható pont amit ha akarom így ételmezek, ha akarom úgy és ezt kellene minden rendőrrel tisztázni és nem lenne vita!
Használható az, csak ne látszon ki a fénycső!
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!